Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, huudyy napisał(a):

Wczoraj kumpel użyczył mi swoje A3 8p VR6, ale to jest fajna maszynka. 

Mi bardziej leżały R32/R36, widziałem kiedyś na YT jak koleś zrobił Stage2 czy tam 3 i do tego lunch control, matko bosko :E 

Opublikowano
8 minut temu, Kyle napisał(a):

Po mieście spali 3x tyle co hybrydowa honda?

Jak nie depczesz to 11l, jak pałujesz to sky is the limit (30+)

Ale chyba nie o to w tym chodzi, żeby liczyć ile to pali? 

5 minut temu, galakty napisał(a):

tego lunch control, matko bosko :E 

No ja się tym pobawiłem na drodze wewnętrznej bez ruchu, śmieszna zabawa ale droga :E

Opublikowano

Coś sprzedaż mojego accorda słabo idzie. 

Jeden facet zrezygnował bo check się NIE palił. A wg niech jak w samochodzie jest gaz to musi być check, a jak nie ma to znaczy że żarówka jest wyjęta... ;d zawinął się i odjechał zanim w ogóle dotarło do mnie co on powiedział 

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Gang napisał(a):

Coś sprzedaż mojego accorda słabo idzie. 

Jeden facet zrezygnował bo check się NIE palił. A wg niech jak w samochodzie jest gaz to musi być check, a jak nie ma to znaczy że żarówka jest wyjęta... ;d zawinął się i odjechał zanim w ogóle dotarło do mnie co on powiedział 

Outlandera sprzedałem w marcu...do mojej firmy :E poszedł na budowę na Lębork, tam pojeździ rok-dwa po samej budowie i złomowisko. Progi pod plastikowymi nakładkami nie istnieją, dziury w błotnikach na dole, przeżarta tylna klapa i woda lała się do środka, wycieki z silnika wszędzie gdzie się da, tylny dyfer coś nie tak bo nie dołączał napędu. Finalnie oddałem go na zarżnięcie za 4k, nie chciało mi się szarpać z handlarzami o tysiąc-dwa więcej.

Aaa check świecił nieprzerwanie od 3 lat po regeneracji przepustnicy, coś tam chyba źle zrobiłem i nie dało się go skasować ale spalanie było takie jak powinno być :E 

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 1
Opublikowano

Z domu rodzinnego zabrałem troche klocków lego zbieranych od dzieciństwa - totalny misz masz z wielu zestawów. Młody totalnie wsiąkł, a zwłaszcza w zabawy panami. Chyba będzie trzeba przywieźć całość szybciej niż planowałem :D

Z domu rodzinnego zabrałem troche klocków lego zbieranych od dzieciństwa - totalny misz masz z wielu zestawów. Młody totalnie wsiąkł, a zwłaszcza w zabawy panami. Chyba będzie trzeba przywieźć całość szybciej niż planowałem :D

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Pierwsza dalsza podróż po chipie 1.4 T-GDI, głównie drogi krajowe, trochę S11 (jakieś 10-15% całej trasy). Zachowując zdrowy rozsądek, ale nie zamulając spalanie średnie z całej trasy wyszło mi 5.8l/100km. Bardzo zadowolony jestem. 

Opublikowano

To i ja swoje dla porównania :P 

Rzeszów - Skalne Miasto w Czechach - 495 km

Rzeszów - Katowice A4 tempomat na 120 km/h, potem krajówki do Opla + trochę bujania się po samym Opolu i dojazd do Skalnego Miasta

4.9l

2 osoby, bagaż, klima 100% czasu

1.5 TSI 150 KM DGS

Opublikowano
9 godzin temu, galakty napisał(a):

U mnie manual i nie toleruję niskich obrotów ze względu na wtrysk bezpośredni, na DCT byłoby niżej z pewnością.

Najniżej wyszło mi 5.1, ale to już były puste wiejskie drogi. 

Co rozumiesz przez niskie obroty? 

Próbuje wymyśleć jak nie jeżdżenie na niskich obrotach ma zmniejszyć zanagarowanie dolotu i szczerze wszystkie koncepcję jakie przychodzą mi do głowy mówią, że największe zanagarowanie następuje na zimnym silniku, a potem to jeden ciul. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko w większości przypadków 6 bieg to nie jest nadbieg, dotyczy manuali

Różnice często między 5 a 6 są małe. Po prostu więcej się wachluje niżej ;/

Edytowane przez Gang
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Klima napisał(a):

W 1.5tsi z dsg dq200 VII bieg jest długi. Przy 120km/h jest ok 2000 obr/min. Stąd też spalanie na poziomie ~5l/100km.

Dokładniej to 2200, sprawdzane przed chwilą :P W Bravo (1.4 T-Jet) miałem dokładnie 3000 na 6-tce przy 120.

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
Godzinę temu, Klima napisał(a):

W 1.5tsi z dsg dq200 VII bieg jest długi. Przy 120km/h jest ok 2000 obr/min. Stąd też spalanie na poziomie ~5l/100km.

W 1.3Tce z edc na VII biegu przy 120km/h obroty są na poziomie 2200 obr/min.

Opublikowano (edytowane)

Amatorzy ze spalaniem :E W ostatni długi weekend z przyczepą kempingową, 3 osobami i bagażem miałem 11l na autostradzie :E Jadąc trochę szybciej niż przepisowe 80 km/h.

Z resztą polskie przepisy odnośnie jazdy z przyczepami są dość archaiczne. Przyczepa homologowana do 100km/h, w wielu krajach europejskich można legalnie jeździć setką a w Polsce dalej 80 km/h.

Z resztą co bardzo ciekawe, SantaFetka z przyczepą pali dokładnie tyle samo co ta Skoda 1.5 TSI. A ja mam przecież napęd na 4 buty i większą masę holownika: 

Edytowane przez trepek