Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za Haiera 3.5kw z instalacją 6m do zewnętrznej jednostki płaciłem 2 lata temu 4tys i to była najtańsza opcja. 

Minusem jest trochę niestabilna aplikacja. Czasem nie widzi urządzenia, a to potrafi się zawiesić. 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Liczyłem na coś oryginalnego... ;)

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/alfa-romeo-giulia-ID6I5ZDu.html?_gl=1*wl06w3*_gcl_au*MjAxNzU4OTI3LjE3ODIwMjgxMTk.*_ga*MTg5NDMzOTkxMS4xNzY2NDI2ODc2*_ga_1MNBX75RRH*czE3ODIxNDgxNTYkbzI4OCRnMCR0MTc4MjE0ODE1NiRqNjAkbDAkaDA.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/alfa-romeo-giulietta-ID6I7zx5.html?_gl=1*slzayw*_gcl_au*MjAxNzU4OTI3LjE3ODIwMjgxMTk.*_ga*MTg5NDMzOTkxMS4xNzY2NDI2ODc2*_ga_1MNBX75RRH*czE3ODIxNDgxNTYkbzI4OCRnMCR0MTc4MjE0ODE1NiRqNjAkbDAkaDA.
Z tego co internety piszą to nie ma drogiego modułu multiair, typowe bolączki to zapychające sie sitko na spływie do turbo (wystarczy wywalić), skrzynia podobna do DSG w vagu, remont po 200k km to jakieś 5-7k zł, czasami jakieś pierdoły w elektryce. W mieście pewnie łyknie z 10-12L, wersja sportowa to klocki tarcze mogą być droższe i opony szybciej znikną z przodu.

7 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Używaliście?

używałem, działa, nie rysuje jak nie jest brudne.

Edytowane przez kubon
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, kubon napisał(a):

To mówisz że jesteś stary nudny dziad? %-)

Jechałem ostatnio jako pasażer na tylnej kanapie w Corolli kombi w hybrydzie, takiej może 5-6 letniej, jakie to jest słabo wyciszone to aż przykre :o

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, Katystopej napisał(a):

Jechałem ostatnio jako pasażer na tylnej kanapie w Corolli kombi w hybrydzie, takiej może 5-6 letniej, jakie to jest słabo wyciszone to aż przykre :o

Tak dokładnie. Pisałem o tym kiedyś jak miałem służbową Corollę. 

Opublikowano
31 minut temu, Katystopej napisał(a):

Ja jechałem tak z Warszawy do Szczecina A2 i S3 Corollą Taxi - takie rozwiazanie mi wymyślił LOT za opóźniony lot. Wyszedłem tak zmęczony z tego auta, że szok.

Auta dobre ale tylko do miasta.

• Upvote 2
Opublikowano

Toyota ma taką politykę, że jakość wygłuszenia jest stopniowana wraz z poziomem wyposażenia. Jest albo tragicznie źle, przez źle po "od biedy ujdzie" :E 

Serio, oni się z tym nie kryją że tak jest. Jak jest coś niżej niż Executive to nawet bym nie wsiadał, a na boltach i innych uberach jeżdżą same podstawy. U nich wygłuszenie to cienka niczym konserwa blacha :E 

10 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Ujmę to tak. Kobieta pilnuje żeby rozsądnie kasę wydawać %-)

Myślałem, że tylko moja tak ma :E 

Opublikowano
5 minut temu, trepek napisał(a):

Toyota ma taką politykę, że jakość wygłuszenia jest stopniowana wraz z poziomem wyposażenia.

Byłoby bardzo fajnie, gdyby tak było. Toyota się tym nie chwali w materiałach reklamowych/specyfikacji. Skąd masz tą informację?

Opublikowano
1 minutę temu, Kyle napisał(a):

Skąd masz tą informację?

Z materiałów reklamowych Toyoty i z ich forum :E Kiedyś mocno interesowałem się zakupem Corolli i tam w którejś dłuższej broszurce było, że Executive charakteryzuje się miękkimi materiałami wykończenia i dodatkowym wygłuszeniem. A różnice w wygłuszeniu między najtańszymi wersjami to z forum wiem, gdzie ludzie wklejali zdjęcia swoich aut podczas wygłuszania.

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie po to jest Lexus żeby Toyota była wyciszona

Lexus też nie jest jakiś super cichy ale bardzo przyjemnie się nim jeździ.

Co ciekawe w Lexusie również jest gradacja jakości ze względu na poziom wyposażenia. Dla przykładu, miałem ESa w praktycznie najbogatszej wersji i jak dali mi zastępczego ESa w bazowej wersji to był dramat. Więcej gołego plastiku z jak coś było pokryte miękkim materiałem to faktura tego materiału była po prostu tania.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galakty napisał(a):

Nie wiem kto to kupuje za tyle pieniędzy xD 

W statystykach widać, że są to najlepiej sprzedające się samochody.

ps. widać Yaris Cross i C-HR w pierwszej dziesiątce najczęściej sprzedawanych modeli, a Corolla na pierwszym miejscu

https://www.samar.pl/rynek-w-liczbach/rejestracje-nowych-samochodow-osobowych-i-dostawczych-2026-2026

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 minuty temu, Kyle napisał(a):

Ciekawe, czy też tak jest w np. Yaris Cross.

Pewnie w jakimś stopniu tak ale tym modelem się nie interesowałem.

Wracając do Corolli to możesz zobaczyć, że np. w Executive (i GR) masz np. miękkie boczki drzwi z przeszyciami prawdziwą nicią od podłokietnika w górę a w innych wersjach jest to twardy plastik, w którym na wtryskarce zrobili wzór aby było widać przeszycia :E No mistrzowie!

Opublikowano

Yaris Cross jest fatalny. Wybieraliśmy z rodzicami i był wybór właśnie Yaris Cross i T-Roc. Yariska koszmarnie ascetyczna - wszędzie twardo, drzwi trzaskają jak w starym Jelczu, hałas okrutny, jakość ekranów jak z tabletu z biedronki za 199 zł w promocji a kamery cofania jak w pierwszych aparatach w telefonach gdzieś w 2005 roku. Nie była to wersja najwyższa - tam pewnie jest deczko lepiej ale wywalić tyle siana za takie pudełko... (wersje Executive czy GR Sport).

• Upvote 2
Opublikowano

Boczek z taniej Corolli:

image.thumb.png.7f5d62d7d89bae48379f1ce7f1b72770.png

A tutaj droższa wersja:

image.thumb.png.421aaedf274f552b6f2498c64511a08c.png

3 minuty temu, bleidd napisał(a):

Wybieraliśmy z rodzicami i był wybór właśnie Yaris Cross i T-Roc.

Jak w T-Rocu pojawi się wkońcu pełna hybryda to będzie mocnym konkurentem dla Toyoty, szczególnie, że jakościowo to jest przepaść T-Roc >> Yaris Cross /Corolla Cross.

Opublikowano
24 minuty temu, bleidd napisał(a):

Nie była to wersja najwyższa - tam pewnie jest deczko lepiej ale wywalić tyle siana za takie pudełko... (wersje Executive czy GR Sport).

Miałem wersję z aktywnym tempomatem, radarami i bajerami choć nie była to najwyższa wersja na pewno. DRAMAT. 

Pomijając jakość plastików to jednostka napędowa jest tragiczna, głośna, czuć wibracje przy każdym włączeniu/zgaszeniu (a że to hybryda to robi to non stop). Wiem że to auto do miasta, ale no... Za droga. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, trepek napisał(a):

Jak w T-Rocu pojawi się wkońcu pełna hybryda to będzie mocnym konkurentem dla Toyoty, szczególnie, że jakościowo to jest przepaść T-Roc >> Yaris Cross /Corolla Cross.

Zwłaszcza ten nowy T-Roc jest naprawdę przyjemny - macałem z ciekawości przy okazji sprawdzania Tiguana.

I IMO wygląda bardzo spoko, fajne auto do miasta i w trasę też się nada bo wymiary i rozstaw osi już jak typowy kompakt bo poprzedni T-Roc to był trochę na pograniczu segmentów B/C.

image.thumb.png.f5d1fc1162b1caf969fd0de111bdd47b.png

tylko VW musi trochę przyciąć ceny - dopakowany pod korek podchodzi pod 190 tys :P 

Edytowane przez bleidd
  • Like 2
Opublikowano
8 minut temu, bleidd napisał(a):

dopakowany pod korek podchodzi pod 190 tys

Jak to cena katalogowa to spokojnie można od niej odjąć 15%. W katalogu nowy T-Roc od 130 tys a na otomoto spokojnie za 110 można mieć + pewnie dałoby się coś urwać bądź jakieś gratisy.