Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Grupy marki samochodowej to najczęściej jest skupisko jakichś raczysk motoryzacyjnych.

Ostatnio kolega się napalił, bo zawsze chciał mieć alfa romeo brera i jakąś tam wyczaił na grupce alfiarzy - fura miała być tip top od pasjonata, jakieś grube tysiące włożone blabla. Oczywiście go zwyzywałem, że chce kupić 20-letni śmietnik z gnojem pod maską za tyle kasy no ale pojechałem z nim jako drugi kierowca.

Na miejscu auto nie przypominało tego z jego opisu, no lekko mówiąc złom na za dużych felgach. Nawet opony to były jakieś dojechane śmietniki, silnik zarzygany, zawieszenie waliło nawet przy małych nierównościach jakby tam w ogóle amortyzatorów nie było. 

Zdenerwowałem się i mówię do typa, że za tego sztrucla to możemy mu wyłożyć pięć tysięcy (czyli 19 tysięcy mniej niż on chciał), to może się zwróci jak go na części porozbieramy. Gość dostał białej gorączki, natychmiast się spocił i nas niegrzecznie wyprosił. Potem ponoć nasmarował na tej całej grupie posta. Buaahah.

No nieźle... 

Ale co tam na tej grupie napisał? :D

Ja co do niektórych grupek mam spoko zdanie, normalni ludzie, da się poczytać sensowne rzeczy plus wystawić swoje furki. Te co są raczyska bo spam itp., to się usunąłem, bo nie chce mi się siedzieć tam. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Ile?! Za foldzwagena wielkości pudełka zapałek? xD

Nie no, nie jest taki mały ;) 

Sporawe auto na żywo w porównaniu do poprzedniej generacji.

Co nie zmienia faktu, cena, ehem zbyt 'europejska' :E

Imho gdyby półki cenowe T-Cross, T-roqa, Tiguana, Tayrona były przesunięte w dół dokładnie o jeden, byłoby git.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano

https://gazetawroclawska.pl/wypadek-pod-wroclawiem-audi-wbilo-sie-w-przydrozne-drzewo-4-osoby-w-szpitalu-jedna-z-kobiet-przewozona-w-bagazniku-ma-zlamany-kregoslup/ar/c1p2-29226817

Olewam wątek narodowości uczestników wypadku, ale niezłe kombo

- 7 osób

- wszyscy pijani

- kierujący z zakazem prowadzenia

- dziecko w bagażniku ze złamanym kręgosłupem

- po pijanego kierowcę przyjeżdża brat, też pijany

Dadzą mu dożywotni zakaz, a on i tak będzie jeździł jak Żak i znowu się rozwali. Za złamanie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów powinien być przepadek majątku na rzecz ofiar wypadków, bezwzględne więzienie z nakazem przymusowych prac społecznych.

Opublikowano
9 minut temu, dannykay napisał(a):

https://gazetawroclawska.pl/wypadek-pod-wroclawiem-audi-wbilo-sie-w-przydrozne-drzewo-4-osoby-w-szpitalu-jedna-z-kobiet-przewozona-w-bagazniku-ma-zlamany-kregoslup/ar/c1p2-29226817

- 7 osób

- wszyscy pijani

Dadzą mu dożywotni zakaz, a on i tak będzie jeździł jak Żak i znowu się rozwali. Za złamanie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów powinien być przepadek majątku na rzecz ofiar wypadków, bezwzględne więzienie z nakazem przymusowych prac społecznych.

Głupich nie sieją, dobrze że w drzewo. Nie żal przygłupów, co tu wiele mówić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, piwakk napisał(a):

No nieźle... 

Ale co tam na tej grupie napisał? :D

a to nie wnikałem już 

1 godzinę temu, piwakk napisał(a):

Ja co do niektórych grupek mam spoko zdanie, normalni ludzie, da się poczytać sensowne rzeczy plus wystawić swoje furki. Te co są raczyska bo spam itp., to się usunąłem, bo nie chce mi się siedzieć tam. 

ja zauważyłem, że jak jest grupa np. opla, to tam nie znajdziesz żadnych ciekawostek, w ogóle nic do nowszych modeli, tylko ludzie chwalą się najczęściej swoimi gruzami typu opel vectra i przedłużają sobie e-dicka

jedyny plus, że jest tam mnóstwo handlarzy i do takich starych aut jak ktoś ma, to wystarczy posta napisać czego potrzebuje i zaraz się handlarz respi xd

Opublikowano
40 minut temu, dannykay napisał(a):

- 7 osób

- wszyscy pijani

Dlaczego mi ich nie żal? A no tak, sami głupi że sie na to zdecydowali. 

Opublikowano
W dniu 30.07.2026 o 22:02, Katystopej napisał(a):

A1 od Piekar na Pyrzowice.

Miałem przyjemność tam jechać, mam nadzieję że niedługo tam będzie remont. 
Przy okazji zwiedziłem Katowice, i góry. 
Pneumatyka w Mercedesie dała radę :E 

Opublikowano
22 minuty temu, Kyle napisał(a):

No tak, bo kupowanie chińskich produktów no-name, takich pierwszych z brzegu, od ponad 25 lat jest gwarantem wysokiej jakości, prawda? ... prawda? Niektórzy to są naiwni.

Masz na myśli Omody, Jaecco, Chery, Bestune czy Jetour? 

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

https://forum.nissanklub.pl/topic/129247-przecierający-dach-x-trail-t33/

Cytat

Chciałabym zapytać, czy ktoś z Was miał podobny problem z przeciekającym dachem w swoim Nissanie.

Podczas pierwszej wizyty w ASO usłyszałam, że przyczyną było niedokładne zamknięcie dachu. Jednak przy kolejnej wizycie serwis zdiagnozował uszkodzony przewód odpływowy. Samochód ma zaledwie rok, więc naprawa jest realizowana w ramach gwarancji.

Problem polega na tym, że po demontażu podsufitki czekamy na nową część już od 15 czerwca. Co prawda otrzymaliśmy samochód zastępczy, ale termin dostawy podsufitki jest stale przesuwany i nikt nie potrafi podać konkretnej daty zakończenia naprawy.

Mam dwa pytania do osób, które miały podobne doświadczenia:

Czy faktycznie dostępność części do Nissana jest obecnie tak ograniczona?

Czy na czas oczekiwania na nową podsufitkę serwis mógłby zamontować starą, czy są jakieś techniczne powody, które to uniemożliwiają?

Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się swoimi doświadczeniami i opiniami. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. 😊

... gość czeka już ponad miesiąc na części. Ehhh ta chińszczyzna ... a nie, czekaj.

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Kyle napisał(a):

https://forum.nissanklub.pl/topic/129247-przecierający-dach-x-trail-t33/

... gość czeka już ponad miesiąc na części. Ehhh ta chińszczyzna ... a nie, czekaj.

Dostał samochód zastępczy. A ty co byś dostał od matki, która nawet Logo musiała skopiować od lepszych od siebie (od Infiniti)? :) 

Ja wiem co byś dostał :lol2: 

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dostał samochód zastępczy. A ty co byś dostał od matki, która nawet Logo musiała skopiować od lepszych od siebie (od Infiniti)? :) 

Ja wiem co byś dostał :lol2: 

Oby nie to:

https://forum.nissanklub.pl/topic/123563-awaryjność-nissana-x-trial-e-power/#comments

Cytat

Mam X-,Trisla e-power z 2024r.  Po zakupie i przejechaniu tylko 20km włączyła się kontrolka silnika, a po 3 minutach awaria e-power. Prędkość spadła do 36km/h. Po zjechaniu na pobocze i zatrzymaniu drugi raz nie odpalił. Skrzynia biegów zblokowana. Po 15 minutach padły światła awaryjne. Całe szczęście,  że to nie była noc i poza miastem. Laweta I do serwisu.  Bardzo mnie, to zraziło. Jak często w tym aucie występują takie i podobne niedomagania? Mam możliwość zwrotu , tego auta. Jest bardzo ładne, ale niezawodność, to podstawa. Proszę o info.

... NISSAN auto z TEMU.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kyle napisał(a):

Oj, ktoś zapomniał klemy odpiąć albo „autko chciało odpocząć”! :lol2: 

Moze i z temu, ale w takiej klasyfikacji chery to auta z :kupa: :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oj, ktoś zapomniał klemy odpiąć

No z tym odpinaniem klem w Nissan, to bym uważał:

https://forum.nissanklub.pl/topic/128543-po-booster-starcie/#comments

Cytat

Na myjni wyczerpano mi akumulator i musiałem startować z boostera. Wszystko poszło dobrze, aku doładowałem, ale zwariował mi zegar auta. Nawet w ustawieniu ręcznym, po każdym wyłączeniu pokazuje bzdurny czas, i do tego cofający się! Np. po postoju 30 min. cofa się o 45 min. Pokazuje też nieistniejące czasy w strefach np. o 17:00 w Londynie pokazuje 06:37. Miał ktoś coś takiego?

:smiech: