Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O to to! Drzwi otworzyć też nie można żeby sprawdzić np. krawężnik, czy linie na parkingu, nic nie zrobisz :E 

A już i tak w Ceed z 2019 jak zapnę ręczny na śniegu to piszczy i krzyczy, niby wajcha jest ale już reaguje :D 

Opublikowano
2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Ja raz zostawiłem "by się przewietrzyło" i w ostatniej chwili tuż przed deszczem mi się przypomniało, by zamknąć okna - więcej już nie zostawiam.

A to nie jest w każdym nowszym aucie sprzężone z czujnikiem deszczu? :) 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, baQus napisał(a):

A to nie jest w każdym nowszym aucie sprzężone z czujnikiem deszczu? :) 

Chyba nie każde nowsze auto ma czujnik deszczu. Tak poza tym, to nie słyszałem, by ktoś z producentów zrealizował zamykanie okien, przy "zamkniętym pojeździe" przez komunikację z czujnikiem deszczu.

... ktoś to aktywował (coś takiego powinno być aktywne w standardzie, jeśli jest taka opcja):

aczkolwiek jeden komentarz:

Cytat

@JacekAleksander

6 lat temu (edytowany)

Testowalem to w swoim aucie. Ubocznym efektem bylo to, ze po uprzednin zadzialaniu tej funkcji i nastepnie odblokowaniu auta z kluczyka wszystkie szyby lekko sie uchylaly. Kiedys tez zastalem auto w garazu z jedna szyba wpol otwarta. Musialem wykodowac

56 minut temu, galakty napisał(a):

O to to! Drzwi otworzyć też nie można żeby sprawdzić np. krawężnik, czy linie na parkingu, nic nie zrobisz :E 

Drzwi to otworzyć chyba można :hmm: Jednak co do wygody, to do "lokalizacji" linii parkingu/krawężnika najwygodniejsze są kamery 360.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 minuty temu, Kyle napisał(a):

Drzwi to otworzyć chyba można :hmm:

Kolega ma T-Roca i mówił, że się nie da, ale osobiście nie widziałem. 

4 minuty temu, Kyle napisał(a):

Jednak co do wygody, to do "lokalizacji" linii parkingu/krawężnika najwygodniejsze są kamery 360.

Jak zaczną montować w standardzie nie podwyższając kosztów - spoko. Póki co otwarcie drzwi jest tańsze :E 

Opublikowano
13 minut temu, Kyle napisał(a):

Chyba nie każde nowsze auto ma czujnik deszczu. Tak poza tym, to nie słyszałem, by ktoś z producentów zrealizował zamykanie okien, przy "zamkniętym pojeździe" przez komunikację z czujnikiem deszczu.

Każde auto, które miałem po 2004 roku produkcji miało już automatyczne wycieraczki z czujnikiem deszczu - zakładałem, że to już standard :) 

W E61 z 2005 roku tak to działało - jeśli zostawiałeś auto z otwartym szyberdachem i/lub oknami, to po wykryciu deszczu sam je domykał, ale istnieje prawdopodobieństwo, że miałem tą opcje dokodowaną. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, baQus napisał(a):

Każde auto, które miałem po 2004 roku produkcji miało już automatyczne wycieraczki z czujnikiem deszczu 

W samochodach, które widzę u ludzi (i to nowsze niż z 2004r), to mało które ma czujnik deszczu. Jak miałeś coś takiego w 2004 roku, to znaczy, że miałeś AUDI/BMW/Mercedes i to jeszcze z wyższej półki, bo podstawowe modele "premium" jeszcze czegoś takiego nie miały.

... jeszcze dodaj, że kamery 360 miałeś i to jest standard :P

Edytowane przez Kyle
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, Kyle napisał(a):

W samochodach, które widzę u ludzi (i to nowsze niż z 2004r), to mało które ma czujnik deszczu. Jak miałeś coś takiego w 2004 roku, to znaczy, że miałeś AUDI/BMW/Mercedes i to jeszcze z wyższej półki, bo podstawowe modele "premium" jeszcze czegoś takiego nie miały.

... jeszcze dodaj, że kamery 360 miałeś i to jest standard :P

Nie no kamery 360 to dalej opcja w wielu modelach :) 

Ale czujnik deszczu miałem w Vectrze C (2006), BMW E61 (2005), Astrze J (2011), Focusie MK2 (2004), więc nie tylko premium, ale przyznaję, że były to raczej wyższe wersje wyposażeniowe. 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, baQus napisał(a):

Nie no kamery 360 to dalej opcja w wielu modelach :) 

Ale czujnik deszczu miałem w Vectrze C (2006), BMW E61 (2005), Astrze J (2011), Focusie MK2 (2004), więc nie tylko premium, ale przyznaję, że były to raczej wyższe wersje wyposażeniowe. 

Audi 2004, przecież to żadna nowość. Pierwsze były już w latach 90.

Edytowane przez Cappucino