Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

Chyba robota do sprzatnia mam tej firmy. to jest podfirma xiaomi tak?

Jakos sa powiazane. Wczoraj na kanale thinkAbout pojawil sie wpis, ze Dreame ma problemy z platnosciami dla poddostawcow. Zamkneli dzial aut elektrycznych oraz duzego AGD (jak lodowki). O ile samochody to pikus bo jeszcze nic nie wyprodukowali tak duze AGD jest zaskoczeniem bo ostatnio wpakowali w to duzo hajsu i powypuszczali kilka nowych produktow, ktore pojawily sie w sklepach. Wiec trzeba uwazac aby nie wyladowac z reka w nocniku :) sprawa jest rozwojowa i moga byc dalsze ciecia.

Opublikowano (edytowane)

Gość od roku wstawia takie i grubsze filmy i nic. Policja czeka, aż kogoś zabije. Teraz myśli, że jest sprytny, bo napisał w opisie, że to wideo generowane w AI. Zastanawiam się, jak tacy idioci dochodzą do pieniędzy pozwalających na zakup auta za 3-4 paki :E 

edit

ok, dokopałem się do informacji, że ma 21-22 lata, czyli banan :E Ech. 

Edytowane przez dannykay
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Żyjemy w republice bananowej. Kondominium powierniczym pod zarządem niemiecko żydowsko amerykańskim. W dodatku nie istnieją u nas żadne służby i nawet Ukraina potrafiła zrobić aferę podkarpacka za którą trzyma naszych rządzących za jaja. To co dopiero tu może zrobić Rosja i Chiny z znacznie większymi umiejętnościami? 

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
13 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

Chyba robota do sprzatnia mam tej firmy. to jest podfirma xiaomi tak?

Nie, to osobna firma. Tylko Xiaomi mocno inwestuje w nich, podobnie Roborock ale tu jeszcze mocniej bo Xioami jest dużym udziałowcem i jego pierwszego robota wyprodukował własnie Roborock. 

Opublikowano
W dniu 26.08.2026 o 05:41, Gang napisał(a):

Kiedyś obiło mu się o uszy że jakaś matka za wypadek na autostradzie musiała na kupę lat pójść do więzienia zostawiając dwójkę dzieci. (I bardzo dobrze!)

Jedyny przypadek jaki kojarzę to za nielegalny wyścig z ofiarami śmiertelnymi, nie "za wypadek".

https://www.rp.pl/prawo-karne/art42071831-jechala-180-km-h-zabila-dzieci-prawomocny-wyrok-dla-polki-w-niemczech

Opublikowano
9 minut temu, Boldwyn napisał(a):

Jedyny przypadek jaki kojarzę to za nielegalny wyścig z ofiarami śmiertelnymi, nie "za wypadek".

https://www.rp.pl/prawo-karne/art42071831-jechala-180-km-h-zabila-dzieci-prawomocny-wyrok-dla-polki-w-niemczech

I w takich sytuacjach właśnie powinno być 25 albo dozywocie. Tak samo matczak i żak powinni beknać a nie jakies śmiesznie niskie kary. 

• Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, huudyy napisał(a):

Oskarżony z innego artykułu ¯\_(ツ)_/¯ 

To wszyscy rozumiemy - ale nadal kłóci się to ze sprawiedliwością społeczną. Dopóki takie osoby z drogi nie będą eliminowane wieloletnimi karami bez możliwości skrócenia wyroku tak długo na drogach nie bedzie bezpiecznie. 

Opublikowano
26 minut temu, TheMr. napisał(a):

Kto ma Omode to się w cyrku nie śmieje. Kolega 8 miesięcy próbuje sprzedać, nikt się nie zgłasza :E 

Ej, to tak jak ostatnio czytałem o sprzedawaniu Corvette w Polsce :E 

Opublikowano
49 minut temu, TheMr. napisał(a):

Kto ma Omode to się w cyrku nie śmieje. Kolega 8 miesięcy próbuje sprzedać, nikt się nie zgłasza :E 

Bo jak ktoś ma kupić Omodę to weźmie nową... Ile za nią chce z ciekawości?

Opublikowano
29 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Ej, to tak jak ostatnio czytałem o sprzedawaniu Corvette w Polsce :E 

Corvette ma większą szanse sprzedaży niż full opcja Omoda, na dobrą sprawę. 

6 minut temu, galakty napisał(a):

Bo jak ktoś ma kupić Omodę to weźmie nową... Ile za nią chce z ciekawości?

Nie mam pojęcia, wiem tylko że ma w leasingu, i narzekał że nowa wychodzi taniej niż jego używana niecały rok bo tak skroili ceny. A do tego problemy z częściami, i OC. Chce się pozbyć nawet po kosztach i wraca do marek europejskich.  

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

wiem tylko że ma w leasingu, i narzekał że nowa wychodzi taniej niż jego używana niecały rok bo tak skroili ceny. A do tego problemy z częściami, i OC. Chce się pozbyć nawet po kosztach i wraca do marek europejskich.  

Napisz to w dziale o chińskich autach, zaraz się zleca obrońcy.:E

• Haha 3
Opublikowano
10 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie mam pojęcia, wiem tylko że ma w leasingu, i narzekał że nowa wychodzi taniej niż jego używana niecały rok bo tak skroili ceny. A do tego problemy z częściami, i OC. Chce się pozbyć nawet po kosztach i wraca do marek europejskich.  

No cóż, to by potwierdzało historię znajomej kolegi z pracy, która czekała długie miesiące na zawieszenie... A leasing leci ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

27 minut temu, galakty napisał(a):

Ile za nią chce z ciekawości?

17 minut temu, TheMr. napisał(a):

Czyli mamy auto w leasingu i problemy ze sprzedażą. To musiałaby być oferta na tyle atrakcyjna, by ktoś ją wybrał zamiast wziąć w leasing nowego "chińczyka" lub kupił nowe w salonie za gotówkę.

A tym czasem pogrubię to co napisałeś, bo widzę, że @Cappucino jakoś dziwnie chce kręcić nową chińską dramę, jakby nie rozumiał prostych mechanizmów rynkowych:

Cytat

nowa wychodzi taniej niż jego używana niecały rok bo tak skroili ceny.

... dziękuję za uwagę, życzę miłego dnia.

ps. @TheMr. napisz proszę konkretnie na czym polegają "problemy z OC" w kwestii tego auta