Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak brałem ślub i świeżo po ślubie nim pierwsza pociecha się pojawiła 73-75..obecnie 80-82.. po drugim dziecku i z budową domu na karku czasu na siłownię i bieganie mało. Często to już po prostu brak siły. Miski trzymać się nie chce bo człowiek już tak zmęczony jest, że nawet nie myśli o diecie.

Opublikowano
W dniu 22.12.2024 o 17:35, Petru23 napisał(a):

Co za badziewana stal. Jutro podjadę do majstra i mu pokaże, jaki cudowny tłumik mi zmontował. Może końcówkę wymieni.

Co ci po końcówce jak tłumik w środku pewno już ruda zżera.

Opublikowano (edytowane)

Chłopok wyluzuj, bo zwariujesz. To jest mazda, za miesiąc cały spód tak będzie wyglądał :E

Nooo, pojadłem.

music_guitarorange.gif.56e1bc8455efa65ae0c9a7ce64e9eb7f.gif  Gdy śnieg pada i wiatr wieje, słychać Mazdę jak rdzewieje.   nana na na music_guitarorange.gif.70a058205b9f6289e8c25146086f0b88.gif

Edytowane przez dannykay
  • Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano

W temacie rdzy:

Mamie w GP poluzowała się osłona pod silnikiem; Podjechała do SKP, którą miała po drodze; 
Pracownik sumiennie zrobił co mógł, wkręcił ją nowych wkrętach i ... uświadomił Mamę, że pora zająć się sankami przednimi (bo jest co ratować / standard w GP / Punto Evo / Punto 2012 / Punto "po 2012");

Sęk w tym, że 1.5msc temu auto miało badania techniczne :E i przeszło bez ani jednej uwagi...

Opublikowano

Mnie zawsze "bawiły" górme mocowania - szukasz po

Grande Punto - Lemforder 65zł

Szukasz do Corsy - Lemforder 77zł.

To są te same części w pudełkach z innymi numerami.

A wymieniony wcześniej wózek - Opel, Fiat - zastosowanie: Alfa Mito, Fiat Grande (i pochodne - bo wszelkie Evo itp to jedno i to samo), Opel Corsa.

Śmieszniej jest przy "Bipperach" - Fiorino, Nemo, Bipper : możesz kupić Citroena/Peugeota zarówno z 1.4HDI od PSA jak i 1.3JTD od Fiata; natomiast w Fiacie z diesli tylko ich 1.3JTD ale benzyny stosowali zarówno "własne" 1.4 ale również też te od PSA.

Najweselej natomiast będzie wkrótce jak będziecie chcieli kupić części do dostawczych Opli (Movano/Vivaro) - które wcześniej robiło Renault (Master/Trafic) a obecnie jest produktem Fiata/PSA (Ducato/Jumpy) - tutaj jest dopiero niezły pierdolnik w częściach.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, serwal4 napisał(a):

W temacie rdzy:

Mamie w GP poluzowała się osłona pod silnikiem; Podjechała do SKP, którą miała po drodze; 
Pracownik sumiennie zrobił co mógł, wkręcił ją nowych wkrętach i ... uświadomił Mamę, że pora zająć się sankami przednimi (bo jest co ratować / standard w GP / Punto Evo / Punto 2012 / Punto "po 2012");

Sęk w tym, że 1.5msc temu auto miało badania techniczne :E i przeszło bez ani jednej uwagi...

Problem z sankami w GP występuje zazwyczaj w mało widocznym miejscu. Inna sprawa, że często diagności mają wywalone a też rdzewienie czy wycieki w postaci "pocenia się" nie są dyskwalifikujące przy przeglądzie.

O sankach też mi zameldował macher przy kompleksowej konserwacji spodu w Klekocie GP.