Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Współczuję :(

Bolał brzuch? Polecam dawanie probiotyków. Też na początku były problemy z małą aby zasnęła. Trzeba termoforek było kłaść na brzuch oraz bujać ją do snu. Czasem tak jak u Ciebie po 1.5h. Ale polecili nam ten probiotyk:

image.png.a329b2b93225d349f2cdd3f1ee015342.png

I mała przestała mieć kolki, elegancko zaczęło jej się odbijać.

Najgorsze były pierwsze ~3-4 tygodnie, później się uspokoiło i mała przesypia całą noc (oczywiście regularnie co 2h chce cyca ale to żona podstawia jej pierś i zasypiają). No i mała śpi między nami :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Dzięki.

My stosujemy Delicol, bo chyba odziedziczyła po nas nietolerancję laktozy :E 

Wczoraj był w ogóle dziwny dzień, bo ja po raz pierwszy od czerwca pojechałem do biura (miałem przegląd w Nissanie do zrobienia :E). Nie było mnie 5h i w tym czasie nic nie spała - poza 5-minutowymi drzemkami.

A czasem jej się w nocy coś tam trafi, że ma ochotę nie spać. Ale ogólnie na Delicol jest OK. Te krople też sprawdzę :) 

• Like 1
Opublikowano

btw jeden z moich braci jak pił mleko to dostawał wysypki. 
czy od krowy, czy "świeże", czy uht. 

Mama zadzwoniła do prababci naszej i tak kazał tak długo dawać pół szklanki dziennie aż przejdzie :P po pół roku przeszło. 

Zamierzchłe czasy itd wiem. jako anegdota to piszę. 

a brat wyglądał jak ludzik michelin, był ciągle głodny i już od 4mc dostawał jakieś dodatkowe żarcie oprócz cyca

• Thanks 1
Opublikowano
21 godzin temu, Gang napisał(a):

Zamierzchłe czasy itd wiem. jako anegdota to piszę. 

Cóż, takie odczulanie level babcia :E Dobrze że nic mu nie było później, bo to jednak nie były kontrolowane warunki jak u lekarza :E 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.08.2025 o 07:32, GordonLameman napisał(a):

Yup. Ma 5 tygodni i wczorajsza noc wybrała na taką, że po 5 godzinach snu i karmieniu trzeba było 1,5h usypiać :E 

Gordon, uwierz, może być znacznie gorzej :E

Ja mając dwójkę maluchów przechodząc ciągiem (różnica między nimi niecałych 2 lat) bezsenne noce od kwietnia 2022 do teraz, przestałem się dziwić dlaczego będąc rodzicem szybko człowiek się postarza :E

Starsza (3,5 niecałe) śpi jak zabita w końcu, rano dobudzić nie można. Młodszą (1,5rok) za to w nocy potrafi jazdy zrobić ostre. Dwie noce temu obudziła się chwilę po północy i walka z nią trwała do 4.40.

image.png.7a3f388b2e9b9f61e290424c860f4658.png

Edytowane przez larry.bigl
  • Haha 2
Opublikowano

Czarne Mito. Pani kupiła, świata praktycznie nie świecą. Auto wg vin na ksenonie - przedni zderzak "pasowany stopami", bez miejsca na dysze spryskiwaczy , reflektory pod "tradycyjne światło". Żarniki D1S wiszące na kablach w okolicy soczewek.

Bite, taniej było z używki zderzak z wersji bez xenona, lampy z używki też o wiele tańsze tradycyjne. Oczywiście pani kupiła "na Niemca", no bo taniej xD

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano

A Niemiec pewnie opalony był? :E Dzisiaj auto od Niemca to się nie opłaca brać, ale ludzie dalej wierzą że tam taniej i lepiej... 

Problem w tym, że potem takie trupy jeżdżą po ulicach, a SKP jakoś je ignoruje. 

Opublikowano

Szukałem jakiś czas temu Giulietty 1.4 T-Jet dla brata. Skończyło się dzisiaj zakupem Golfa 6. :E 

2012 rok, 1.2 TSI 105 KM (z tych felernych, ale tu chyba jedyną wadą był rozciągający się łańcuch rozrządu), fajnie wyposażony, z ładną tapicerką. 

Opublikowano
2 godziny temu, kapcer napisał(a):

Szukałem jakiś czas temu Giulietty 1.4 T-Jet dla brata. Skończyło się dzisiaj zakupem Golfa 6. :E 

2012 rok, 1.2 TSI 105 KM (z tych felernych, ale tu chyba jedyną wadą był rozciągający się łańcuch rozrządu), fajnie wyposażony, z ładną tapicerką. 

T-Jet z tamtych lat to pancerny silnik, choć nie grzeszy spalaniem ani kulturą pracy. W Tipo ponoć to "już nie te" T-Jety.

Ale poza silnikiem to też wolałbym Golfa 6 od Gulietty :P 

Opublikowano
49 minut temu, bleidd napisał(a):

T-Jet z tamtych lat to pancerny silnik, choć nie grzeszy spalaniem ani kulturą pracy.

Mój T-jet w Giuliettcie miał remont silnika po wypalonym zaworze wydechowym i zapieczonych pierścieniach - zanim klęknął na amen brał 0,5/1000km przy przebiegu ok. 150tyś.km.

W ramach ciekawostki, wyzionął ducha w dniu rezerwacji sali na wesele. Przypadek? :E

• Haha 1
Opublikowano

O remoncie T-Jet AD 2009r to mogę godzinami opowiadać :E
Tak czy siak - nasz GP po tylu fakapach Matuli, UPG, przegrzaniu, rozbiórce, robieniu całej głowicy, ponownym ogarnięciu po przeskoczeniu rozrządu wciąż żyje na fabrycznych pierścieniach, panewkach, tłokach i bloku silnika :lol2:
No i z turbiną z Bravo 150, IC i programem na ~170KM / ~280Nm od jakiś ~50 tys. km.
Obecnie ~225 tys. przebiegu i dopiero zauważalnie zaczął spożywać olej (~200-300ml/1000km) choć mam wrażenie, że (kolejna) odma się poci...

Fluence z Renault/Nissan 2.0 póki co balansuje na 100-150ml/1000km oleju (przy przebiegu ~102 tys. km :E)

• Haha 1
Opublikowano

Mój 190 tys, nic nie robione, wymieniony kolektor i turbo ale tylko dlatego, że profilaktycznie sprawdziłem i były pęknięte, być może jeździł by tak do tej pory :P Oleju nie dolewałem nigdy między wymianami.

Opublikowano
W dniu 18.08.2025 o 11:07, Katystopej napisał(a):

Kur... przeżyłem :stukniety: 80m wysokości, 140km/h, kilka lat się do niego przymierzałem, zawsze portki pełne przed wejściem :E

PXL_20250818_073033233.jpg

PXL_20250818_081505625.jpg

Byłem z 4x :D Lubimy z żoną takie atrakcje. Wcześniej Heide Park i Gardaland cały zjeżdżony :E

Opublikowano

Mój 17-letni T-Jet zbliża się do 300 tys. km (chyba 298k aktualnie) i szczęśliwie nie wymaga dolewania oleju między wymianami. Ale od nowości miał robione wymiany co 10 tys. km.