Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

Po skończeniu "Mouse P.I. For Hire" zacząłem "Replaced". Wiadomo, że to dwie różne gry, ale "Replaced" podoba mi się bardziej. Taki dystopijny cyberpunkowy klimat, fabuła nie jest tylko tłem dla gameplay'u. Postacie drugplanowe mają swoje przeżycia co wpływa na relacje. Jedyne co to mogę potwierdzić, że gra nie zawsze reaguje o czasie na naciskane klawisze/przyciski, a są takie sekwencje, gdzie czas ma bardzo dużo znaczenie. O tym też ludzie pisali na steamie. Czasami trzeba trochę pokombinować żeby przejść dalej, do tej pory były też dwie zagadki. 7 rozdział teraz ogrywam. Póki co na pewno polecam :) 

Ja jestem w 6 rozdziale Replaced, gram na padzie. Nie zauważyłem żeby przyciski nie reagowały. Grafika super , gameplay średni, czegoś mi brakuje w tej grze. Ale ogólnie mogę polecić. Trchę mi przypomina Flashback z Amigi i tam był lepszy klimacik i gameplay moim zdaniem .   ;)

W dniu 11.05.2026 o 20:54, oldfashioned napisał(a):

Zainstalowałem nowe stery, bo dawno nie miałem czasu pograć.

I tak:
- expedition 33 - nie odpala na dx12, na dx11 mam artefakty i nie da się grać.
- w40k space marine 2 - nie odpala
- ac valhalla - nie odpala
- diablo 4 - udalo sie odpalic po recznym wylaczaniu opcji w .ini, potem chcialem zmienic grafe i znowu wywalilo xd

5090 FTW.

Czyli obecnie nadal nie gram.

Sprzedaj , kup RX9070XT i masz 12tys. zł w kieszeni, a pograsz w te gierki bez problemu  :D ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

GTA ograne od III do V oprócz SA - czaje się na jakąś dobra promkę na trylogie, bo VC i III ogrywałem na Switchu, ale już mi wystarczy 25-30 FPS :E Z GTA mogę powiedzieć, że zdecydowanie najbardziej przez swój klimat podobała mi się IV. Na drugim miejscu dałbym chyba VC. W V niby misje dużo bardziej zróżnicowane, ale klimat już taki średni i nie dojeżdża, jak dla mnie chociaż też bawiłem się spoko. Teraz zabieram się za Mafie I i II, ogrywałem je kiedyś, ale to było już dawno temu, więc chętnie wrócę :D 

Opublikowano
Godzinę temu, mazi636 napisał(a):

Teraz zabieram się za Mafie I i II,

GTA V grałem na PS3 teraz czekam na dobrą cenę na PC a z starszych gier polecam Ojciec Chrzesny 2 kiedyś w to grałem do oporu a dziś jakoś zapomniałem wiem 2009 rok ale klimacik ma nadal , Mafia jakoś do mnie nie przemawia 

Opublikowano
6 minut temu, jozek23 napisał(a):

BF V

Zrzutekranu2026-05-17195337.thumb.png.c2a3a57b2e4802806e8ce02a6f99e72c.png

Kolega ma w tej grze więcej godzin grania 3367 to coś około 140 dni :) niż któryś z moich dysków ma przepracowanych , ja nawet nie wiem czy na moim to zadziała pamiętam jak się grało BFBD2 na multi godzinami :) 

Opublikowano

Obecnie pykam sobie z Game Passa w Kingdom Come Deliverance II.

Od jedynki odbiłem się stosunkowo szybko... ale tutaj jest zupełnie inaczej, od samego początku gra się przyjemniej, chociaż początek też nie należał do łatwych.
Ta gra naprawdę ładnie potrafi zasymulować życie parobka, takiego totalnego gnoja :E Brak kasy, brak jedzenia, spanie gdzieś "nielegalnie" za wozem, ciągle brudny i głodny, a do tego ginąłem szybko od każdego wieśniaka czy nawet wilków, nie znając z poprzedniej gry mechaniki walki.  

Dodatkowo frustrowałem się przez bardzo ograniczone zapisy gry... No i kompletnie mi nie idzie otwieranie zamków - nie wiem, czy jest to w ogóle możliwe na kontrolerze.

Jednak po kilku godzinach, gdy już załapałem, jak w to grać, i odblokowałem kilka perków, to mega mi kliknęło... nie potrafię się oderwać.:D 

Bardzo relaksująca gra, samo przechadzanie się po średniowiecznych Czechach jest fajne, a miejscówki są bardzo ładne. Szczególnie podobają mi się lasy - dawno nie widziałem tak pięknych i realistycznych lasów w grze. :D Wioski, wnętrza… wszystko sprawia wrażenie wiarygodnego i wizualnie bogatego. Często łapię się na tym, że po prostu zatrzymuję się, żeby się rozejrzeć.

Wygląda to wszystko obłędnie, widać tu bardzo duży skok graficzny względem jedynki. To jak przesiadka z gry AA na AAA.

Potrafi uzależnić - gram już od ponad 40h, a wciąż nawet nie dotarłem na wesele. :D Wczoraj przez kilka godzin tylko zrywałem zioła i warzyłem eliksiry. :E 

Podoba mi się w tej grze taka immersja świata - nic tutaj nie jest podświetlone i opisane, dopóki sami nie najedziemy na przedmiot. Przy zbieraniu ziół pokrzywa wygląda jak pokrzywa, a mak czy mniszek jak mak i mniszek w realnym świecie. Można szybko załapać, co jest co, bez prowadzenia za rączkę czy jakiego magicznego skanowania terenu.
Z mniejszych uwag - trochę irytuje mnie zachowanie NPC-ów podczas deszczu. Zero reakcji z ich strony, jakby nic się nie działo w trakcie totalnej ulewy... Jakaś babka siedzi i coś wcina. Wygląda to mniej więcej tak:

sad-rain.gif

:E 

Najbardziej jestem zawiedziony opcją romansów - najgorsze ze wszystkich RPG, w jakie grałem. Już Wiedźmin 1 robił to lepiej z tymi kartami. A tu co? Sam czarny ekran?! :( 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
23 godziny temu, Lypton napisał(a):

Cycki też będą. Jak pewna dama poprosi o pomoc w zbieraniu ziół to się zgódź.

Zaliczona.:cool: No w końcu się doczekałem, dorodne dziewki w tej grze. 8:E Swoją drogą, Henryk ma tę wytrzymałość - przez 3h chędożyć to nie lada wyczyn. :E 

Opublikowano (edytowane)

Kończę Sleeping Dogs. Bardzo fajna fabuła mafii/triady i główny bohater. Wciąga jak GTA, może i sporo powtarzalnych misji, ale na ogół robisz to z satysfakcją. Dodatkowo system reputacji osobno policji, triady, rozwój postaci. Jednak gra najbardziej broni się fabułą główną.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Keller, Zgadzam się z Tobą. Ostatnio ukończyłem Sleeping Dogs i naprawdę fajnie się bawiłem. Szkoda, że nie powstała druga część, bo gra naprawdę miała potencjał.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, RaViV napisał(a):

@Keller, Zgadzam się z Tobą. Ostatnio ukończyłem Sleeping Dogs i naprawdę fajnie się bawiłem. Szkoda, że nie powstała druga część, bo gra naprawdę miała potencjał.

W sensie to jest True Crime 3, więc szkoda że nie wyszło True Crime 4. A nie wyszło, bo raz, że chcieli to za bardzo rozbudować, a budżet był za mały, a dwa - no niestety było GTA jako konkurencja, która zbierała większość rynku. Była też Yakuza.

No ale ogólnie Mad Maxa mi to też przypomina np. ze stylu walki i na pięści i samochodami (te uderzenia bokiem czy taranowanie). Plus też eksploracja mapy. Realnie bardzo dobra zabawa, ale dawkuję sobie żeby nie przynudzić.

Plusem jest to, że tutaj aktywności poboczne są bardzo krótkie. Wyścigi nawet 1:30 trwają, a nie 3-5 minut. Jakaś akcja policyjna - zabij tam z 4 ludzi, po 2 minutach kończysz. Albo akcja rozbicia samochodu, z 3x walnąć i po sprawie. To się przechodzi szybko i jest atutem w porównaniu do misji pobocznych innych gier tego typu gdzie one są specjalnie wydłużone, a też jest ich dziesiąt.

Na GOG za 11zł teraz, nic tylko brać.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zachęcony promocją postanowiłem raz jeszcze podejść do dema Scarlet Nexus, gdyż od początku niesamowicie podpasowała mi stylistyka i klimat gry, nie ogarnąłem jednak przy pierwszym kontakcie systemu wałki, tym bardziej, że zdecydowanie nie jestem fanem drużynowej, chaotycznej naparzanki melee... Tym razem chyba wreszcie się udało :E i pełniaczek już kupiony. Kurczę, jakie to jest fajne, stylowe i anime-edgy. 😜👌

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Sleeping Dogs mam już 95%.

Zaczynam odmianę bo tak lubię żeby nie było monotonnie.

Dark Souls 2.

Jedynka remastered to był koks.

Ale Dark Souls 2 niby trudniejszy poza bossami.

Czy tak będzie okaże się, ale kocham ich gry.

• Upvote 1
Opublikowano

W końcu skusiłem się na Horizon Forbidden West - już nie czekałem, gra twardo trzyma cenę (PC Steam) i poniżej stówki już dawno nie widziałem.

Sama gra wygląda niesamowicie, jedynke ograłem co prawda ale tu jest jeszcze lepiej.

20260531211847_1.jpg

• Like 1