Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TLoU1.thumb.jpg.a34b2a40418fbbde587599e22adff6e8.jpg

Gra ograna lata temu na PS4  i chyba na PS3 ...   teraz  sięgnąłem ponownie po ten tytuł ale na PS5 w Remasterze . Po tylu latach  gra dalej  zachwyca historią , a i widoczki ładne  też są .

A co najważniejsze  daje  dalej dużo przyjemności z gry  :D 

Spoiler

TLoU1.thumb.jpg.a4f17951b71bb8b1f2c5fe1b9ee6347c.jpg

:clap::thumbup:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

AC: Shadows

Kolejny nudny Assaśin, z setkami lokacji do odbicia, ale wytrzymam jeszcze te parę dni i wracam do Zony (Stalker 2) :wariat:

🙈 🙊 🙉
ACShadows_2026_08_12_23_01_13_055.thumb.jpg.1091b5719716778ed9ee85fd66b78b62.jpg

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano
16 minut temu, sideband napisał(a):

Na pewno lepszy niż te ostatnie NFS-y

No niby tak dostało się tej grze kiedyś za tryb "always-online" gdzie w 2015 roku nie było światłowodu na taka skale jak dziś , i pierwsze co jak się ją włączy trzeba zmienić sterowanie xD kto wymyślił Gaz-W Hamulec -S a skręcanie strzałkami ?? . Chyba każdego ostatnio łapie nostalgia na starsze gry :hmm:

Opublikowano

Far Cry jedynkę uwielbiam, przeszedłem z 4 razy :) Żadna późniejsza część już mi tak nie podeszła, pograłem w dwójkę ale zanudziła mnie po kilku/nastu godzinach, zmęczyłem trójkę i czwórkę do połowy, reszty nawet już nie tykałem.

Opublikowano

Far Cry 4 - lepszy niż 3, ale widać też duży recykling z trójki (animacje, tekstury). Mimo wszystko, przyjemnie się gra. Spróbuję wymaksować.

Drop Duchy - fajna odskocznia od innych gier.

War Thunder - standardowo, codziennie, niezmiennie.

Opublikowano

Zasiadłem w końcu do Rogue Tradera. Warhammer 40K, multum możliwości rozwoju postaci, turówka, pewnie ze 100h potrzebne na przejście. O panie, to będzie dużo, dużo grania. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, fajnie siadają krytyki, masa dialogów na dobrym poziomie i smaczków z uniwersum. Do tego niedawno wydane spolszczenie, chylę czoła przed tymi świrami, którzy postanowili się tego podjąć.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.08.2026 o 21:59, Keller napisał(a):

A ja sobie do the crew 2 wróciłem. Znacznie lepsze niż forzy które są jakieś bez emocji, bez fantazji, taka jazda dla jazdy. 

Dla mnie TC2 nie ma podjazdu do FH.

Edytowane przez j4z
Opublikowano
38 minut temu, j4z napisał(a):

Dla mnie TC2 nie ma podjazdu do FH.

Tak mi się przypomniało kiedyś grałem w serie Race Driver / GRID tylko nie pamiętam w którą część chyba z 2008 i 2013 roku jak na tamte czasy wrażenie robił widok za kierownicy . Jakoś nie miałem cierpliwości do tej gry :( . A gram teraz w NFS : Heat i NFS Payback , skasowałem BF4 (brak PL mimo oryginału z EaApp) , BF3 jakoś mnie nie porwało jak kiedyś :( 

Opublikowano

W końcu odpaliłem Crimson Desert.

Akurat skończyłem death stranding 2, które męczyłem długo, bardzo długo.

Crimsona jak na razie odstawiłem po 3 godzinach fabuły. Czytałem że ta gra to dopiero rozciągnięy tasiemiec, że można zabłądzić na długie godziny poza fabułą, i przy okazji gdzieś utknąć przez brak umiejętności z głównej linii fabularnej.

Po tych 3 godzinach jestem przytłoczony. Już widzę że ta gra będzie miała jedną wspólną rzecz z metroidvaniami. Odstawisz na 2 tygodnie i zapominasz jak grać, bo kluczowe mechaniki od pewnego momentu wchodzą jedna za drugą.

Opublikowano

Far Cry 4 - fabułka skończona. Teraz trzeba dopchać acziwki i dodatki. Kurcze, to chyba najlepszy FC, dużo lepszy od "kultowej"(?) trójki. Fabularnie jest dobrze, wybór między dżumą a cholerą cały czas na czasie, postacie z wątków pobocznych fajnie zrealizowane. No wszystko tutaj gra. 

W dniu 22.08.2026 o 10:47, krzysiek_1990 napisał(a):

pykło w 110 godzin. Dawno tak dobrze sie nie bawiłem przy gierce ubiszitu :sex:

Bo to dobra ubigierka jest. Robiłeś dodatek, czy tylko podstawkę?

W dniu 22.08.2026 o 20:07, Dresiq napisał(a):

W końcu odpaliłem Crimson Desert.

że można zabłądzić na długie godziny poza fabułą, i przy okazji gdzieś utknąć przez brak umiejętności z głównej linii fabularnej.

O, Kolega właśnie mnie widzę wyleczył z tej gry. Nosiłem się, żeby w końcu sprawdzić, ale chyba by mnie ta gra przerosła.

Godzinę temu, Czubatka Boża napisał(a):

Na PC gram sobie teraz w Assassin’s Creed Origins. Na moim komputerze naprawdę gra wygląda ładnie.:)

Gram na moim kontrolerze Xbox Series X w kolorze limonki.:gordon:

Cytrusowa moc do boju!:konik:

Jeden z najlepszych Asasynów. Choć już było widać ciągoty do wydłużenia gry ponad miarę. Mimo wszystko bardzo dobrze wspominam.