Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wykluciem się z ubezpieczycielem bo siłowo wpychał mnie na wymianę szyby do „AutoGlass” gdzie montują tylko zamienniki. 
Tłumaczę mu, że ma być oryginał i będę robił w warsztacie który ja wskaże a ten, że Oni mają umowę podpisaną z AutoGlass i tam mnie kierują. 

Dalej mu tłumaczę, że mam gwarancję na auto i naprawy mogę dokonywać tylko w autoryzownanych serwisach lub body shop mających certyfikat Tesli a AutoGlass takiego nie posiada a ten do mnie że jego nie obchodzi moja utrata gwarancji i że to mój problem. W tym momencie przypomniałem mu, że ja też nagrywam tą rozmowę i raptownie nogi zmiękły. Od razu dało się ustalić własny serwis do naprawy :D 

• Like 1
Opublikowano

@DjXbeat pomijajac juz samych ubezpieczyli, ktorzy zrobia wszystko, aby zaoszczedzic, to zadnych partaczy z autoglass. ja wiem, ze "oni wiedza", ze w przypadku, gdzie wymienia sie szybe przednia, ingeruje sie w systemy auta, ktore trzeba potem skonfigurowac/skalibrowac, to mimo "ze wiedza" i tak zawsze konczylo sie wizyta w serwisie, aby cos poprawic. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

Wczoraj wykluciem się z ubezpieczycielem bo siłowo wpychał mnie na wymianę szyby do „AutoGlass” gdzie montują tylko zamienniki. 
Tłumaczę mu, że ma być oryginał i będę robił w warsztacie który ja wskaże a ten, że Oni mają umowę podpisaną z AutoGlass i tam mnie kierują. 

Dalej mu tłumaczę, że mam gwarancję na auto i naprawy mogę dokonywać tylko w autoryzownanych serwisach lub body shop mających certyfikat Tesli a AutoGlass takiego nie posiada a ten do mnie że jego nie obchodzi moja utrata gwarancji i że to mój problem. W tym momencie przypomniałem mu, że ja też nagrywam tą rozmowę i raptownie nogi zmiękły. Od razu dało się ustalić własny serwis do naprawy :D 

Tylko oryginał, zamienniki potrafią być słabe jakościowo, przez co mogą się łatwo rysować. 

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@jarux

Wina słupka?

A ja nadal czekam na szybę. Planowana dostawa na 18 lipca a pęknięcie już rozeszło się z 1/4 na  3/4 szerokości szyby. Auto stoi nieużytkowe.

Sąsiady nie widzą Tesli bo stoi w garażu - pewnie mu się zjarała :E 

Edytowane przez DjXbeat
  • Sad 1
Opublikowano

W zeszłym roku wracając z pracy podjechałem pod żabkę. Miałem wtedy jeszcze Mondeo MK5, które bardzo rzadko używałem. Na parkingu przez pomyłkę zamiast wyłączyć start-stop to wyłączyłem czujniki parkowania. Przy cofaniu uderzyłem i zarysowałem cały tylni błotnik. To było 2 dni przed umówionymi oględzinami bo auto było wystawione na sprzedaż jako bezwypadkowe :E 

• Haha 2
Opublikowano

Zacząłem głośno mówić o zmianie passata, to ten ch*j wziął i zaczął jęczeć. Tzn huczy coś z napędu wraz ze wzrostem prędkości i nie brzmi to jak łożysko w kole... :) DSG i przebieg pod 300k. Czuję, że będzie ciekawie. 

• Sad 1
Opublikowano

Musi się trafić chętny. Sprzedawałem rok temu jeżdżące Bravo 1.4 T-Jet z uszkodzoną skrzynią M32. Wyło łożysko 5 i 6 biegu. Obniżyłem cenę o dobre 4 tysiące zł względem wartości rynkowej a mimo to zainteresowanie było znikome. Ostatecznie przyjechał koleś który nie doczytał do końca ogłoszenia :E, i się trochę zdziwił, ale po konsultacji z mechanikiem kupił.

Opublikowano (edytowane)

Zależy, bo oprócz tego są te pochrupane drzwi pod klamkami i klapa tył z bąblami w kilku miejscach. Gdyby nie skrzynia to z 28 do nego myślałem wystawić. Dobre z takim wypasem pod 35.

Edytowane przez dannykay
Opublikowano (edytowane)

Tesla dalej czeka na szybę. Żona potrzebuje swojej Corsy-E. Została mi niezawodna 23 letnia Corolla zasilana gnojowicą. 2.0 D4D 90km i wachlowanie biegami. Na drodze rywalizowałem ze Spriterem i wysiadłem :E

IMG_7485.jpeg

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

Tesla dalej czeka na szybę. Żona potrzebuje swojej Corsy-E. Została mi niezawodna 23 letnia Corolla zasilana gnojowicą

A Taki był ladny, amerykancki :E

No i wiadomo, toyka najlepsza. 

PS mówili ile będą ją sprowadzać? Bo jak rozumiem rozbija się o to, że chciałeś ori szybę? 

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak się tak zastanowić, to wymiana szyby w dzisiejszych autach, to nie to samo co kiedyś - kiedyś nie było tylu tych czujników/kamer i nie wiadomo czego, nie wiadomo jak poprzylepiane do szyby. Analogicznie głupi zderzak - kiedyś to był kawałek tworzywa, a dzisiaj? - czujniki, kamery, radary ... masakra. Nowoczesność.

Opublikowano

Szuranie z tylnych hebli - okazało się,  że owszem poprzednik wymienił klocki bo sa funkiel nówka ale nie wyczyścił jarzm 😂 Wyczyszczone i spokój.

Przy okazji wyszło, że ori aku jest już trupem :E