GordonLameman 8 459 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 18 minut temu, galakty napisał(a): Heh u mnie czy UoP czy B2B to w sumie niemal identyczne "prawa" są, jedynie powyżej miesiąca L4 różnica, a nadgodziny to robią wszyscy (ja jakoś rzadko, ale mam zasady ) No to wiesz, tym bardziej im pozmieniają na UoP
galakty 3 332 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 22 minuty temu, GordonLameman napisał(a): No to wiesz, tym bardziej im pozmieniają na UoP Czuję że niektórzy zmienią robotę, narzekali do tej pory, jak im utną 4-6k miesięcznie z wypłaty to się obsrają 4 minuty temu, Katystopej napisał(a): Jeszcze dziary brakuje Nie poznałem nigdy normalnej Sandry, każda miała jakieś zapędy, po spodniach już widać
huudyy 2 848 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Teraz pomysł że oni będą turbo z 2.0 ładować... ale już musiałem interweniować, bo zaraz zacznie szukać silnika 😂 było "weź się tato"?
wallec 816 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 4 godziny temu, KiloKush napisał(a): Tak, zwłaszcza jak depnales na wysokim biegu np. na 5tce Ogólnie kultura pracy coś jak autobus MZK Pytam nie bez powodu ponieważ mam samochód z takim silnikiem, wszystko działało normalnie a teraz po wymianie rozrządu wg. mnie auto jest zepsute tj. coś stuka, gubi moc i czasem ledwo idzie ruszyć z jedynki albo na wstecznym. Pali 8l zamiast 4.5 tak jak miało to miejsce wcześniej. Mechanik stwierdził że wina wtryskiwacza, zregenerowali i dalej to samo. Możliwe że coś poszło nie tak podczas wymiany rozrządu? Czy tak ma być i wymyślam? Dawno nim nie jeździłem i nie pamiętam ale chyba tak nie działał ten silnik. Dodatkowo całą kabina się trzęsie Pracuje jak na filmach.
Gang 344 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Berg kto robi quaro? Z dwa lata temu wymieniłem tarcze w Accordzie, bo żona znowu zajechała hamulce. I od tamtej pory mam spokój. Tarcza malowana wiec nie rdzewieje. Koła podczas wymiany po odkreceniu śrub same odpadają . Nic się z nich nienl sypie itd. zero pisków itp. Mam fuksa czy to standard ?
galakty 3 332 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 43 minuty temu, wallec napisał(a): Pracuje jak na filmach. Jak dla mnie panewka, a jak nie to grubo ten VW się bawi 1
bergercs 1 403 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 41 minut temu, Gang napisał(a): kto robi quaro? Brand własny Auto Partnera. Ogólnie tani produkt, ale przyzwoitej jakości. Tarcze warto te wysokonawęglane (czarne). 1
Katystopej 986 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Też mam quaro na przodzie komplet i na tyle klocki, ze 20kkm zrobione już.
LYCONE 125 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) 6 godzin temu, marko napisał(a): Teraz Węgry w modzie... Byłem 3 tygodnie, nie lubię papryki, odpada, do tego Balaton mało przejrzysty... Edytowane 8 Listopada przez LYCONE
Krzysiak 1 526 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 5 godzin temu, huudyy napisał(a): było "weź się tato"? Ta 1
Tornado3 333 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 5 godzin temu, wallec napisał(a): Możliwe że coś poszło nie tak podczas wymiany rozrządu? jeżeli przed wymianą było OK to nie ma innej możliwości, że mechanik nie ogarnął aczkolwiek nie wiem co tam można popsuć. Ten silnik ma "łatwiejszy" rozrząd nawet od starego 1.9tdi 1
wallec 816 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Na drugim filmie nawet widać jak dziwnie reaguje na gaz. Naciskam na gaz, obrotomierz leci na 2500 (z silnikiem nic się nie dzieje) potem obrotomierz spada do 1600 i dopiero wtedy silnik zaczyna nabierać obrotów. Kurde, szkoda bo było mega wozidło z niskim spalaniem i fajnym wyposażeniem a tu taka dupa przy "rutynowej" robocie. Najdziwniejsze, że na wysokich obrotach idzie jak zły, jakby działał normalnie.
galakty 3 332 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Ah nie czytałem że on był u mechanika... No i pierwszego filmu nie oglądałem tylko drugi. Po pracy na wolnych obrotach wnioskuję że rozrząd przestawił. 3 gary chodzą kiepsko ale nie aż tak, nie jeździj bo rozwalisz motor. 1
trepek 1 357 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Źle ustawiony rozrząd. Miałem 1.4 TDI. One tak nie działają.
serwal4 162 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 9 godzin temu, Gang napisał(a): quaro? Z Quaro mam założone klocki (przód / tył), seria Silver Ceramic; Wybrane przez Mechanika, nie był to zakup własny (chociaż klocki znam, bo wcześniej kupowałem je sam do gruza); Po ~31.5 tys. kilometrów / ~2.5 roku wszystko ok. Nie piszczą (tarcze OEM Renault x4), nie pylą... Co do zużycia musiałbym zerknąć.
larry.bigl 453 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Mam dużą zagwozdke czy kupić używkę wioślarza Concept 2 za ok 4000-4400 czy dać szansę dobrze ocenianej klonowi Merach R50 w którym jedynie ludzie narzekają na gorszej jakości/funkcjonalności komputer pokładowy. Różnica jest taka że nowy z dostawą mam za 2400.. oba są powietrzne, na łańcuchu..generalnie Merach to wierna kopią ale Concept 2 to jednak złoty standard od lat.
dannykay 621 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Kurna wallec. Silnik dzwoni jak wściekły, a Ty mu po garach dajesz… Nie odpalać, nie jeździć i do warsztatu na lawecie, ale brzmi to bardzo źle. 4
Totek 784 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Taki dźwięk podobny jest przy odpalaniu na plaka, spalanie stukowe, rozrząd do sprawdzenia. Edytowane 9 Listopada przez Totek 1
Cappucino 222 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 12 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): Przestań robić reklamę temu błaznowi. 12 godzin temu, bergercs napisał(a): Przecież to już było, ile razy jeszcze to wkleicie? 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Kolega jakiś sfrustrowany przy wolnym.
galakty 3 332 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Bosz sam producent nie wie ile koni ma auto...
Rekomendowane odpowiedzi