GordonLameman 10 159 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 3 minuty temu, galakty napisał(a): Wysyłka 42 zł? Nie ma darmowej od X kwoty? #nikogo Pakują w styrobox i dodają żele żeby towar dotrwał To nie dużo
Kyle 514 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) Godzinę temu, galakty napisał(a): #nikogo ... albo nie odpalałeś tego filmu od okolic miejsca czasowego, do którego linkowałem, albo masz hondę. Edytowane 1 Maja przez Kyle
galakty 5 065 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 51 minut temu, Kyle napisał(a): ... albo nie odpalałeś tego filmu od okolic miejsca czasowego, do którego linkowałem, albo masz hondę. Widziałem lalę co muskała maskę, dalej mi się nie chciało. I jestem hetero, nie jeżdżę hądą.
TheMr. 3 054 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja (edytowane) 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Pakują w styrobox i dodają żele żeby towar dotrwał To nie dużo Przy zamówieniu 300+ być może nie dużo, ale bądź co bądź przesyłka to 1 kg kiełbasy. I tbh, chyba wolałbym już zapłacić 50% więcej za to - https://miensko.pl/kielbasa-slaska-z-szynki-zero-e-jbb-czysty-sklad?gad_source=1&gad_campaignid=23665658061&gclid=CjwKCAjwntHPBhAaEiwA_Xp6RmOYJKiaVb8YPdb0KLGxoQdAWCOFuwAYdIima13Crnko32V6R6wsIxoC4L4QAvD_BwE Niż za to: "substancja zagęszczająca: guma guar, białko kolagenowe wieprzowe, przyprawy, : trifosforany, białka zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, kwas askorbinowy, ekstrakt rozmarynu, hemoglobina wieprzowa, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: azotyn sodu." Zbyt słaby skład by płacić prawie 40 zł. Może jest smaczna, ale skład nie zachęca, bo podobny masz w kiełbasie za 20 zł. https://delio.com.pl/products/A0000828-dolina-dobra-kiebasa-100-misa-400-g?noapp=true&utm_source=google&utm_medium=cpc&noapp=true&gad_source=1&gad_campaignid=22865575572&gclid=CjwKCAjwntHPBhAaEiwA_Xp6RuJCin7Y2vQCTFyc61cdVeMCliEhca1dfeUZ-n6d4nnnfJDGqfb7KhoCKb4QAvD_BwE Dolina Dobra to jest topka jeśli chodzi o wyroby, korzystam od roku, a niewiele drożej? Edytowane 1 Maja przez TheMr. 4
GordonLameman 10 159 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Co do składu - pełna zgoda. Ale… ta kiełbasa na grilla musi mieć tłuszcz. Chuda kiełbasa to dobry pomysł na kanapkę, ale na grilla musi być tłuszcz. Moj ojciec i teść robią dobre kiełbasy, więc ja i tak jej bardzo mało kupuje. 2-4 razy w roku po 1kg. W smaku jest naprawdę dobra i to w sumie tyle. A jak mam ochotę na coś bardziej gourmet to mam białą od teścia, myśliwska i z dzika od ojca i można się bawić. Ale czasem mam ochotę na chamska kielbe z grilla - i wtedy wpada ta
TheMr. 3 054 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja Tłuszcz masz z samego mięsa, nie musi być tam wklejony dodatkowy. Smakuje lepiej bo masz tam dodany MSG Śląska to typowa grillowa kiełba, najczęściej wybierana, z innego rodzaju mięsa masz chudsze warianty. Do każdej kiełby jak ją wysmarujesz w MSG to będzie smakowała lepiej tak w sumie, a tego możesz sam sobie dodawać tyle ile potrzebujesz a nie na produkcji Mój grill zaczyna się o 15, tylko jeszcze nie wiem co będzie grillowane
GordonLameman 10 159 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 18 minut temu, TheMr. napisał(a): Tłuszcz masz z samego mięsa, nie musi być tam wklejony dodatkowy. Smakuje lepiej bo masz tam dodany MSG Śląska to typowa grillowa kiełba, najczęściej wybierana, z innego rodzaju mięsa masz chudsze warianty. Do każdej kiełby jak ją wysmarujesz w MSG to będzie smakowała lepiej tak w sumie, a tego możesz sam sobie dodawać tyle ile potrzebujesz a nie na produkcji Mój grill zaczyna się o 15, tylko jeszcze nie wiem co będzie grillowane Szynka wieprzowa ma 3/4% tłuszczu. To zdecydowanie za mało żeby było smacznie. Serio, mięso na grillu musi mieć tłuszcz. Kiełbasa też. Piersi z kurczaka nie grilluję bo sumienie mi nie pozwala. Jedynie mięso z udek MSG spoko
TheMr. 3 054 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja Masz 18g tłuszczów w 100g mięsa. Wystarczająco. Organizm też podziękuje I zamiast większej zawartości tłuszczy, podbić smak możesz przyprawami właśnie albo MSG, albo 12h marynatą.
LYCONE 220 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Może nie grill, ale w tematach mięsnych, to wczoraj zjadłem chyba z kilogram wołowiny, wszelakich rodzajów Jedno zdjęcie dla smakoszy - wybitna uczta. 2
GordonLameman 10 159 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 14 minut temu, TheMr. napisał(a): Masz 18g tłuszczów w 100g mięsa. Wystarczająco. Organizm też podziękuje I zamiast większej zawartości tłuszczy, podbić smak możesz przyprawami właśnie albo MSG, albo 12h marynatą. To trochę dziwne, że mięso z szynki i tyle tłuszczu szynka wieprzowa sama w sobie tyle tłuszczu nie ma. Musi być dodany albo cięcie tuszy jest specyficzne żeby był w nim tłuszcz. Jak chcesz jeść jak Mnich to śmiało, nie mam nic przeciwko. Ale nie ma sensu wciskanie tego innym 17 minut temu, LYCONE napisał(a): Może nie grill, ale w tematach mięsnych, to wczoraj zjadłem chyba z kilogram wołowiny, wszelakich rodzajów Jedno zdjęcie dla smakoszy - wybitna uczta. Te plastry po lewej wyglądają fantastycznie. To wagyu? Wygląda na Wagyu. Może nie a5, ale świetnie. 1
galakty 5 065 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Lepiej redukować cukier, a nie tłuszczyk który daje smak 1
LYCONE 220 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 35 minut temu, GordonLameman napisał(a): To trochę dziwne, że mięso z szynki i tyle tłuszczu szynka wieprzowa sama w sobie tyle tłuszczu nie ma. Musi być dodany albo cięcie tuszy jest specyficzne żeby był w nim tłuszcz. Jak chcesz jeść jak Mnich to śmiało, nie mam nic przeciwko. Ale nie ma sensu wciskanie tego innym Te plastry po lewej wyglądają fantastycznie. To wagyu? Wygląda na Wagyu. Może nie a5, ale świetnie. Nie znam się za bardzo, więc nie powiem jaki rodzaj Wagyu, ale jest to hot pot premium z najwyższym dostępnym pakietem - Manwah Taiwanese Hotpot. Serwują tam Wagyu i inne pyszności wysokiej jakości w przystępnej cenie. Smakowało tak samo jak wyglądało, dosłownie rozpuszczała się w ustach po 10 sekundach zanurzenia w wywarze. Łącznie poszło lekko kilkanaście tacek z różnego rodzaju mięsem. 2
GordonLameman 10 159 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca przez GordonLameman 6
Katystopej 2 012 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Oezu, ale się obżarłem, penkne jak balonik zaro 5
jarux 249 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja @Katystopej ale narobiłeś mi smaka.. Mam nadzieję, że w tym roku uda się zrobić garnek na działce. 1
Katystopej 2 012 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) A teraz se siedzę i oglądam żurawie z młodymi Edytowane 1 Maja przez Katystopej 2 1
Cappucino 463 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Następny bajerant nastawiony na klikanie wrzucający to co już inni powiedzieli...oldman, daruj sobie już.
galakty 5 065 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Mógłby chociaż dodać znaczniki czasowe kiedy jakie auto testuje.
Oldman 571 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 2 godziny temu, Cappucino napisał(a): Następny bajerant nastawiony na klikanie wrzucający to co już inni powiedzieli...oldman, daruj sobie już. Zaczynasz być irytujący swoim marudzeniem i zgrywaniem experta idz zamknij drzwi z drugiej strony, dla mnie film był ciekawy i jestem pewien że wiele osób nie zna różnic między napędami hybrydowymi w autach wymienionych w filmie (w filmie nie chodzi tylko o halas) 2
Cappucino 463 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 2 minuty temu, Oldman napisał(a): Zaczynasz być irytujący swoim marudzeniem i zgrywaniem experta idz zamknij drzwi z drugiej strony, dla mnie film był ciekawy i jestem pewien że wiele osób nie zna różnic między napędami hybrydowymi w autach wymienionych w filmie (w filmie nie chodzi tylko o halas) Wrzucasz akurat najgorszy sort z yt, więc czego oczekujesz? Oklasków?
Katystopej 2 012 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Pyka sobie 270+ jak My naszymi jeździdełkami 140 Abstrakcja
galakty 5 065 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 19 minut temu, Katystopej napisał(a): Pyka sobie 270+ jak My naszymi jeździdełkami 140 Abstrakcja Na prostej to każdy potrafi jak dostanie mocne auto. Szacunek zdobywa się dopiero na torze
Katystopej 2 012 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Ty widziałeś żeby ktoś upalał M760Li na torze?
Rekomendowane odpowiedzi