Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się jeszcze włącze tak delikatnie, że opinie były milicjantów to dla mnie osobiście, żadna wartość. 

Większość z nich czuje się ważniejsza od innych i wspomina czasy jak ludzie się do nich zwracali Panie Władzo. 

Zauważcie, że biegli którzy wywodzą się z milicji/ZOMO są zawsze po stronie kierowcy. 

W mojej 7 tysięcznej miejscowości pod Toruniem są dwie Mirai ;p 

I teraz uwaga jedna z nich jeździ Pani kasjerka z Biedronki. 

Opublikowano

Zrobiłem darmową licencję A1/A3, jeszcze wykupię OC międzynarodowe na 44€/rok i w tygodniu zaczynam uczyć się furgać kopruchem  :E  Chodziło to za mną dłuższy czas, rok temu sprzedałem bezluterkowca i sobie powiedziałem, że kolejny już krok w fotografii to porządny dron :red:

Opublikowano
11 godzin temu, galakty napisał(a):

Ale zgadzam się, jedziesz 90 km/h, JEDNO przejście i ograniczenie do 50 km/h, a widać czy idzie pieszy z 200-300 metrów wcześniej? 70 km/h by wystarczyło na całym odcinku zamiast skoków 90-50-90. 

Nocą też widać czy idzie pieszy z 200-300m? 

• Upvote 1
Opublikowano

Ostatnio pojeździłem trochę pierwszym dusterem (po lifcie) i kurde, przecież to zupełnie spoko dupowóz jest. 

Miałem go prawie równy miesiąc i w zasadzie większą połowę tego czasu używałem po cięższych drogach, głównie szutry i leśne odcinki. 

W takim terenie to radzi sobie bardzo przyzwoicie z racji na prześwit i relatywnie miękkie zawieszenie, ale generalnie oprócz tej ewidentnej taniości po stronie wykonania (no i zbyt miękkich foteli) to nie ma się do czego przyczepić. Zupełnie normalne auto

No i na jeden dzień udało się pojeździć kangoo pierwszej generacji.

Nigdy wcześniej nie miałem okazji jeździć jakimkolwiek kangoo. Petarda wózek :E

Opublikowano (edytowane)

Cudo ❤️ 

aż mi się przypomniały najlepsze auta, których sprzedaży żałuję. W top1 myślę że to będzie to...

IMG_6777.jpeg

IMG_6782.jpeg

Edytowane przez Ogoniasty
Opublikowano
13 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Nocą też widać czy idzie pieszy z 200-300m? 

Czyli ograniczenia prędkości są dostosowane do jazdy nocnej?

Jest coś takiego jak odblaski i tak, wtedy widać ;) 

A jak pieszego nie widać, to w JEGO zasranym obowiązku jest uważać. To on może zginąć. 

Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Czyli ograniczenia prędkości są dostosowane do jazdy nocnej?

Nie do nocnej, tylko do każdych warunków w których nie widać pieszego z 200-300m. 

3 godziny temu, galakty napisał(a):

A jak pieszego nie widać, to w JEGO zasranym obowiązku jest uważać. To on może zginąć. 

Dlatego masz 50 że jak nie zauważysz takiego pieszego i w niego wiedziesz, to ma jeszcze szansę na przeżycie. A gdy udowodnią Ci że twoja prędkość była wyższa, będziesz miał podwójnie przewalone 

Opublikowano

Doczekasz się, są przejścia dla pieszych z sygnalizacją świetlną + radar. Nie ma pieszych w pobliżu, jeśli przekraczasz prędkość, pyk czerwone i stoisz. Kwestia fotoradarów na przejściach jest bliska, bo założenie jest takie: zero wypadków śmiertelnych na drogach do 2050 i co roku pętla będzie się zaciskać 

Opublikowano
33 minuty temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Nie ma pieszych w pobliżu, jeśli przekraczasz prędkość, pyk czerwone i stoisz.

Jest takie jedno u mnie w mieście, robi robotę. Parę razy ktoś pojedzie za szybko i ogarnia, że lepiej mieć 50 km/h niż stać na czerwonym.

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Jest takie jedno u mnie w mieście, robi robotę. Parę razy ktoś pojedzie za szybko i ogarnia, że lepiej mieć 50 km/h niż stać na czerwonym.

U mnie też jest i gdy jedziesz zgodnie z przepisami 50km/h, dojeżdżasz do skrzyżowania a za Tobą w odległości 50-70m fotoradar łapie inną osobą to Ty albo gwałtownie hamujesz albo wjeżdżasz na czerwonym. Tak to niestety działa i już wiele razy doprowadziło do kolizji gdzie pierwszy kierowca gwałtownie zahamował a drugi wjechał mu w tyłek. 

Opublikowano (edytowane)

W weekend z chłopakami zrobiliśmy pieszo plażami odcinek Mielno-Jaroslawiec 😎 10 chłopa, same tatuśki, prowiant i długi odcinek plaży do przejścia. Coś fantastycznego. 

Edytowane przez larry.bigl
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Nie było ale było zaje**ście :D 

10 tatusiów znalazło jednocześnie czas i udało im się wyrwać z domu? Niemożliwe :E

Edytowane przez jarux