Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja zawsze kupuje telefon za gotówkę w wersji „RAW” bez brandingu Orange T-Mobile i innych gdzie trzeba płacić 300zl co miesiąc i chyba tam są dodatkowe bloatware.

nic nie zwalnia, nawet teraz pisze z iphone

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Katystopej napisał(a):

Czasy górowania iPhona nad Androidem dawno minęły. 

Raz przyklejoną łatkę trudno oderwać. U mnie wśród rodziny same iPhone-y "bo najlepsze zdjęcia robi" mimo, że to nieprawda od dawna.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, bleidd napisał(a):

Raz przyklejoną łatkę trudno oderwać. U mnie wśród rodziny same iPhone-y "bo najlepsze zdjęcia robi" mimo, że to nieprawda od dawna.

Android robi dobre zdjęcia ale trzeba wchodzić w jakieś tryby pro itp interesować się przesłoną 1/14(?) albo czy robi zdjęcia z wykorzystaniem całej matrycy (?) tak jak było tu pisane wyżej.

na jabłuszku naciskasz zrób zdjęcie i jest najlepsze jakie się da od razu

zmieniajac temat

silniki 2.5 turbo w maździe dają radę czy kupa? Ktoś coś wie?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wallec napisał(a):

nic nie zwalnia, nawet teraz pisze z iphone

Super! Teraz pokaż jak działa AI iPhonowe.

A nie, czekaj....

To może chociaż Siri po polsku! Też nie?

:witojcie2:

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
26 minut temu, wallec napisał(a):

Android robi dobre zdjęcia ale trzeba wchodzić w jakieś tryby pro itp interesować się przesłoną 1/14(?) albo czy robi zdjęcia z wykorzystaniem całej matrycy (?) tak jak było tu pisane wyżej.

na jabłuszku naciskasz zrób zdjęcie i jest najlepsze jakie się da od razu

zmieniajac temat

silniki 2.5 turbo w maździe dają radę czy kupa? Ktoś coś wie?

Jak można pisać, że android robi zdjęcia... Lolz

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ja podejmuję nie do końca sensowne decyzje jeśli chodzi o telefon :E 
Po ~2 latach Motkę Edge 40 8/256GB zastąpiła Motka Edge 60 Pro 12/512GB.

Potencjalne alternatywy wymagałaby dopłaty ~400-800zł (stan cen na kwiecień 2026r) i nie uzyskałbym odczuwalnie nic na tyle, że dopłata miałaby sens.
Mówię o cenach z europejskich sklepów z fvat niezależnie od poziomu ich wielkości czy renomy. Jestem świadomy, że z Chin to niektóre modele można dorwać za pół ceny europejskiej...

Edytowane przez serwal4
Opublikowano
6 godzin temu, Cappucino napisał(a):

A jak przyjdzie sprzedać po dwóch, trzech latach to którego łatwiej opchnąć, samsunga, ajfona czy jakieś siaomi, realme?

Każdego sprawnego ajfona rynek wsysa bardzo szybko.

• Upvote 1
Opublikowano

Wczoraj byliśmy w Kolejkowie, dziś w centrum nauki kopernik. Przez te dwa dni widziałem 2 osoby z klasycznym aparatem, tak to wszyscy z telefonami. Czułem się trochę jak neandertalczyk :E 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, serwal4 napisał(a):

Ja podejmuję nie do końca sensowne decyzje jeśli chodzi o telefon :E 
Po ~2 latach Motkę Edge 40 8/256GB zastąpiła Motka Edge 60 Pro 12/512GB.

Potencjalne alternatywy wymagałaby dopłaty ~400-800zł (stan cen na kwiecień 2026r) i nie uzyskałbym odczuwalnie nic na tyle, że dopłata miałaby sens.
Mówię o cenach z europejskich sklepów z fvat niezależnie od poziomu ich wielkości czy renomy. Jestem świadomy, że z Chin to niektóre modele można dorwać za pół ceny europejskiej...

Miałem Motke Edge 30 Ultra 12/256Gb i niestety bardzo często „krzaczyły” się aplikacje. Często miałem zwiechy i jedynie reset pomagał. Do tego Bluetooth potrafił się dziwnie zachowywać. W telefonie miałem zapisany klucz dostępu do auta. Podchodząc do auta od razu powinien się otwierać a niestety zdarzały sie sytuacje ze tak sie nie działo. Musiałem otwierać aplikację Tesli i z poziomu aplikacji odryglować drzwi. Często po odejściu od samochodu auto się nie zamykało i ponownie musiałem z aplikacji skorzystasz blokady.
Po przesiadce na 16 Pro Maz zero problemów z aplikacjami, Bluetooth czy otwieraniem, zamykaniem auta.  Jedyne to co jakiś czas pojawia się szarpanie w aplikacjach jak bym miał 60Hz włączone

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

To jak mój Xiaomi (aktywny od 283godzin ... bo instalowałem te 283 godziny temu aktualizację, która wymagała restartu)

Amator :E

1737h

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
7 minut temu, huudyy napisał(a):

Mam 5 letni telefon :)

... ja też :) Sprawdź: Ustawienia -> Stan bezpieczeństwa -> Aktualizacja systemowa Google Play

Po jej instalacji musi się zrobić restart. Pojawia się ona mniej-więcej co miesiąc.

Opublikowano

Panowie, trochę zmienię temat - ostatnio zacząłem trochę dbać o siebie i swojego garba i jak moje fotele w vc były tragiczne tak teraz są jeszcze gorsze w związku z tym potrzebuję jakąś poduszkę żeby odcinek lędźwiowy sobie wypchnąć - macie jakieś polecajki?

Opublikowano
12 godzin temu, Kyle napisał(a):

Nie wymieniam telefonu co 2 lata, a różnica w cenie przy zakupie jest taka, że nawet jak go w ogóle nie sprzedam, 

Bo go nie sprzedaż, a jak już to za grosze.

Cytat

Także naucz się używać kalkulatora

Potrzebujesz kalkulatora do tak prostej operacji? :rotfl2:

Opublikowano
15 minut temu, Cappucino napisał(a):

Potwierdzam. Kupowałem żonie Realme 12 pro plus za 1800 zł. Po półtora roku zmieniła telefon patrzę po ile chodzą... 450 zł. Wziąłem sobie, jak zbiję ekran to nie będę wkurzony. Nic nie traci tak na wartości jak telefony. 

Opublikowano

Auta elektryczne auta to przyszłość:

- Hyundai Ioniq 6 jest szybszy od Nissana GT-R po lekkim tuningu. Tego Nissana, który niecałe 20 lat temu zmiótł super samochody na parę ładnych lat 

- w motocyklach elektrycznych jest ogromny postęp, mam kumpla co kupił 5 lat temu elektryczne enduro za 60 000 zł. Dziś podobne osiągi i zasięg można mieć za 15 000 zł 

- technologicznie silnik elektryczny jest prosty jak cep, baterię robią ogromny postęp na wszystkich płaszczyznach 

- większość i tak rozbija się o regulację. UE pcha w elektryczne auta jednocześnie sprawiając normami na auta spalinowe, że robią się one beznadziejnie awaryjne, skomplikowane i przez to drogie w użytkowaniu

Opublikowano
Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Za ile sprzedałeś swój chiński telefon? Jaki model? Po ilu latach? W jakim był stanie?

Po prostu dobieram narzędzie, jakiego może potrzebować rozmówca ... skoro nadal nie doliczył się sensu zakupu "chińczyka" i bezsensu zakupu drogiego Samsung. Widać nie ogarniasz takich podstaw w pamięci.

11 minut temu, KiloKush napisał(a):

Auta elektryczne auta to przyszłość:

- większość i tak rozbija się o regulację. UE pcha w elektryczne auta jednocześnie sprawiając normami na auta spalinowe, że robią się one beznadziejnie awaryjne, skomplikowane i przez to drogie w użytkowaniu

Też tak sądzę - elektryczne powinny stawać się coraz lepsze i tańsze.

Natomiast nowe spalinowce będą coraz bardziej obrzydzane (coraz większe kary za emisję CO2 i jeszcze większa komplikacja i awaryjność części ekologicznej). Już dzisiaj jest niewesoło (np. filtr cząstek stałych w benzyniaku - kiedyś nie do pomyślenia, a dzisiaj praktycznie standard ... no i pomimo tego i tak kary za emisję dwutlenku węgla - to wszystko razem coraz bardziej podnosi cenę benzyniaka i jego awaryjność).

19 minut temu, galakty napisał(a):

Ale fakt faktem Samsung/Apple sprzedają się tego samego dnia jak cena w porządku. W firmie biorę zawsze co 2 lata Samsungi z serii A5X, sprzedaję i biorę kolejny. Chinola bym pewnie tygodniami opychał :E 

Im częstsza wymiana, tym ma to większy sens. Taki Samsung po ~7 latach i tak będzie na tyle tani (wycena rynku), że uwzględniając znacznie większą cenę przy zakupie, sensowność zakupu tegoż Samsunga, będzie mniejsza.

Opublikowano
6 minut temu, Kyle napisał(a):

Za ile sprzedałeś swój chiński telefon? Jaki model? Po ilu latach? W jakim był stanie?

Kupuje to co jest sprawdzone, napisałem wyżej czym sie kieruje.

Cytat

Po prostu dobieram narzędzie, jakiego może potrzebować rozmówca ... skoro nadal nie doliczył się sensu zakupu "chińczyka" i bezsensu zakupu drogiego Samsung. Widać nie ogarniasz takich podstaw w pamięci.

Zabrakło argumentów więc idziemy w szczeniackie ataki personalne? Typowe dla takich...nie konczę bo to nie mój poziom pyskówki.

Opublikowano

Teraz, Cappucino napisał(a):

Zabrakło argumentów więc idziemy w szczeniackie ataki personalne? Typowe dla takich...nie konczę bo to nie mój poziom pyskówki.

Dokładnie ... dokładnie. Też tak sobie pomyślałem, czytając powyższą (cytat na samej górze tego postu) Twoją wypowiedź. :)