Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiłem dla swoich czterech kółek?

Katystopej

Rekomendowane odpowiedzi

To przekopiuję i tu:

5L Shell Helix Ultra 5W40 + filtr oleju + płukanka do Fluence'a; 

Po ostatnim spontanicznym wypadzie (3 dni -> Dolina Bobru / Czechy / Dolnośląskie ~20go października br.) wyszło ~10tys. km od wymiany w połowie czerwca (tego roku);
Póki co o wspaniały mariaż Renault-Nissan 2.0 siorbie tylko ze ~100ml na ~tysiąc kilometrów, choć czasem przy intensywniejszym przyśpieszaniu czuć olejem :E

Przy okazji może zmuszę się w końcu do zlecenia regulacji luzu zaworowego... ot taki prezent na zbliżające się moje urodziny se walnę, a co...
Renault nie przewiduje (nasłuchiwać), Nissan mówi co ~90 tys. km -  a w aucie dobijam do 92tys. km więc akurat;

12 godzin temu, Katystopej napisał:

Za Oximo 2 lata temu płaciłem 32zł komplet w aparts, teraz wychodzi 46 a spisują się tak samo dobrze jak bosche czy valeo za 2 razy tyle.

9 godzin temu, Kakarotto napisał:

Jakiś czas temu wymieniłem wycieraczki przednie. Oximo wytrzymały niecały rok, lewa wycieraczka bardzo mazała i wkurzała hałasem.

Kiedyś miałem i wróciłem do Bosch Aerotwin.

Zdania ekspertów są podzielone. :E Ja chyba spróbuję te Oximo tym razem, bo jeszcze nie miałem.

@kapcer

Same wycieraczki były dobre do czasu.

Na początku działały jak Bosch, tj. dobrze i cicho, potem już nie. 🤪 

Mam jeszcze na tyle Oximo, ale jak to tył, mało się używa, więc może dlatego jakoś tam ściera wodę. 

Generalnie człowiek chciał coś innego kupić i było tanio, a wyszło jak zawsze. :lol2: