Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@trepek To moje „rodzimy Polak z wykopowo‑pclabowym stylem” dotyczyło wyłącznie języka, nie tego czy to stary znajomy na multikoncie – od tego są zieloni, nie ja.

Natomiast co do „poziomu rynsztoka” – tu akurat pełna zgoda, lingwistycznie ładnie wyrobiony rynsztok, memiczny i bardzo lokalny, a nie żaden translat z onucowa. :E

gpt-5.1-2025-11-13

Opublikowano

Pośmialiśmy się i ok. Sam się pośmiałem, a Pana kubikolos od wielu miesięcy mam w ignorach (jako jeden z dwóch). Więc nikt mi nie może zarzucić braku obiektywizmu. Ale uważam to za bardzo słabe wyszukiwanie kogoś na innych portalach czy to typu allegro czy social mediów i "tropienie". Pomyślcie sobie jak on się teraz czuje. Sam byłem na innym forum parę lat temu obiektem takiej nagonki, rzekomo sprzedając projektor. Wytropili kogoś o tym samym nicku i się wyżywali. Mamy wolność słowa, a internet służy do jej wyrażania. Jeśli ktoś ma 'problem" z językiem zachęcam do zgłaszania na tamtym portalu wypowiedzi, które chce zgłosić. Oby tylko nie natknął się na modów sprzyjających narracji zgłaszanego... :) Sam zarobiłem na labie ze 3 bany od moda sprzyjającego prawej stronie. Z czego 2 po moim wcześniejszym zgłoszeniu treści rasistowskich i to stricte... Więc na kogo się trafi na tego bęc... :) 

Jak też już tu pisałem żygam tym podziałem w Polsce i jechaniem jedni po drugich. Poglądy Panów które @bourne2008 tak pięknie zobrazował są tu w mniejszości wiec łatwo po nich jechać? Prawda? Więc wyobraźcie sobie, że znam takie fora np. bukmacherskie gdzie to was by było 3 i taka grafika dotyczyłaby was. Adminem jest zagorzały zwolennik PiS. Więc jak pisałem - na jakie forum się nie wejdzie i kto będzie w większości taka jest nagonka.... Bardzo słabe i całkowicie betonujące jakąkolwiek dyskusję...

Musimy jako Polacy nauczyć się żyć razem i tolerować wzajemne poglądy bez wchodzenia na ścieżkę do wojny domowej na jakiej obecnie jesteśmy. Dotyczy to obu stron. A co tego tropienia innego konta na innym forum forumowicza kubikolos uważam, żeby już zakończyć ten temat. To moje osobiste zdanie.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

przeciez po tych kilku trollach nie mozna sie spodziewac czegos innego, nie pierwszy raz sie rzucaja na kogos probujac sie go pozbyc, to sa stare metody jeszcze z pclaba ;)

16 minut temu, hubio napisał(a):

Pomyślcie sobie jak on się teraz czuje

nie musisz sie martwic bo to nie moje konto co jest oczywiste dla kazdego kto poswieci 30 sekund na analize pisowskich tresci tam zawartych

Opublikowano

Mimo wszystko moim zdaniem słaba akcja powiem szczerze i ogólnie to mnie w ogóle trochę boli tu na forum, że niektórzy użytkownicy nie potrafią z opinii na temat innych osób wyrobionych w jakichś tematach, przejść na inny poziom dyskusji w działach czy wątkach o odmiennej tematyce. Potem wypowiadając się w innych tematach, nawet czysto technicznych jest nawiązywanie do wypowiedzi i poglądów użytkowników jakie prezentują w offie i to robi tutaj spora grupa ludzi. To tworzy uprzedzenia i niszczy niektóre dyskusje. 

Tak samo wyciąganie nikców z innych forów czy platform społecznościowych i szukanie podobieństw. Nawet jeśli to jego konto, to jest w tym momencie takie niepotrzebne wyciąganie brudów. Osobiście uważam, że każdy na swoją opinię i reputację powinien zapracować tutaj. Z czasem wszystko samo wychodzi.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Typowe dla niezbyt rozgarniętych, odwracanie kota ogonem :E.

Jak nie da rady udowodnić, że to nie on jest właścicielem tego troll konta, to będzie miał tu same problemy. Szambo już zdążyło wybić ;).

Tak tylko zapytam, dlaczego on miałby cokolwiek udowadniać? Jeżeli ktoś mu coś takiego  zarzuca to sam powinien umieć to wykazać -do tego czasu są to zwykłe pomówienia :)

Ponadto wziąłbym na wstrzymanie z kręceniem takich dram. Wariatów w Internecie nie brakuje.

Jesteś pewien, że @Spl97 masz zarezerwowany na każdym możliwym portalu? Czy ma to może ktoś przetestować, a potem tutaj wstawić "Twoje" wypowiedzi?

Dorośli ludzie, a zachowują się gorzej jak małe dzieci.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Dorośli ludzie, a zachowują się gorzej jak małe dzieci.

posty na forum, some serious f*ckin business.

:E

14 godzin temu, kubikolos napisał(a):

wszystko leci do administracji

dzwonię do płokułatuły :E

image.png.53c31b98d12a1947450d504da0c3d0a0.png

Wtorek rano, a dzień zrobiony XDD

9 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Tak samo wyciąganie nikców z innych forów czy platform społecznościowych i szukanie podobieństw. Nawet jeśli to jego konto, to jest w tym momencie takie niepotrzebne wyciąganie brudów. Osobiście uważam, że każdy na swoją opinię i reputację powinien zapracować tutaj. Z czasem wszystko samo wychodzi.

fakt, doxxing nie jest zabawny, o ile chodzi o prawdziwe - tutaj jest po prostu konto z innej platformy. Może to on, może nie on, dla mnie to naprawdę dzika koincydencja, że ktoś obcy miałby mieć taki sam nick (i poglądy :E )

PS moim zdaniem sprzedał się tym postem: image.png.4d92bd1716da6ff0d46d1fa4391e9e42.png

szkoda, że na twitterze nie ma ikonki wixy, bo byśmy mieli praktycznie sto procent pewności, że to on 

a teraz wiara, jest dobrze, uśmiechamy się

:dj:

Edytowane przez huudyy
  • Haha 4
Opublikowano
11 godzin temu, kubikolos napisał(a):

przeciez po tych kilku trollach nie mozna sie spodziewac czegos innego, nie pierwszy raz sie rzucaja na kogos probujac sie go pozbyc, to sa stare metody jeszcze z pclaba ;)

Jestem na tyle długo łącznie tu i na pclab, aby widzieć, że to prawda. Osoby które mają zbyt odmienne zdanie od kilku tych "najfajniejszych" tutaj ostatecznie kończą z permbanem. Choć trzeba przyznać, ze swoją cegiełkę zazwyczaj też do decyzji o nim dokładają. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, LeBomB napisał(a):

niektórzy użytkownicy nie potrafią z opinii na temat innych osób wyrobionych w jakichś tematach, przejść na inny poziom dyskusji w działach czy wątkach o odmiennej tematyce.

Czego tu nie rozumieć ??

Głosowałeś na KO czyli na pewno jeździsz elektrykiem, kibicowałeś emigrantom podczas przekraczania białoruskiej granicy, wiatrak pozwoliłbyś postawić sobie 2 metry od domu, a w zimę po Krakowie chodzisz w masce gazowej bo smog cię zabiję. Na Owsiaka oddałbyś ostatnią złotówkę, z kościoła wypiszesz się najpóźniej do końca roku. Kładziesz się spać razem z zachodem słońca bo oświetlenie w domu powoduje, że planeta się gotuje, gdy ktoś cię  zapyta o twoją płeć to nie jesteś w stanie się zdecydować, dzięki czemu na stacjach benzynowych bez skrępowania wchodzisz do pierwszej lepszej toalety.

Głosowałeś na PIS, jak auto to tylko diesel z wyciętym dpf, dziewczyny nie masz bo podebrali ci ją ciemnoskórzy emigranci, nie latasz samolotem bo gdyby Bóg tego chciał to byś się urodził ze skrzydłami, w pobliżu masztów 5G odczuwasz silne bóle głowy, do kościoła w sumie to nie chodzisz ale kolędę zawsze przyjmiesz, żony nigdy nie zdradzisz chyba że z Jarosaławem. Masz za to jedną zasadniczą przewagę nad wyborca KO- wiesz ile jest płci i nie masz problemu z odpowiedzią na to pytanie.

Gdzie TY tu widzisz jakieś pole do dyskusji ?:E

Edytowane przez Klakier1984
  • Haha 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Camis napisał(a):

To jest hit

image.png.fc7a5b4f929b9b05eacdcb015e163c1e.png

To niesamowite jak ta wypowiedź jest podobna do tego co pierdzieli Cejrowski. Nawet w kwestii formy. No dosłownie można ten tweet przeczytać głosem Cejrowskiego i jak wrzucić na YT, to YT oflaguje wskazując konkretny fragment konkretnego odcinka filmiku Cejrowskiego na YT, gdzie mówi to samo co do przecinka :lol2:

Nie żeby mnie to dziwiło, bo Cejrowski pierdy ruskiej propagandy serwować uwielbia, a od pewnego czasu to już całkiem.

Może te same wytyczne poleciały :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano
12 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Mimo wszystko moim zdaniem słaba akcja powiem szczerze i ogólnie to mnie w ogóle trochę boli tu na forum, że niektórzy użytkownicy nie potrafią z opinii na temat innych osób wyrobionych w jakichś tematach, przejść na inny poziom dyskusji w działach czy wątkach o odmiennej tematyce. Potem wypowiadając się w innych tematach, nawet czysto technicznych jest nawiązywanie do wypowiedzi i poglądów użytkowników jakie prezentują w offie i to robi tutaj spora grupa ludzi. To tworzy uprzedzenia i niszczy niektóre dyskusje. 

Z jednej strony sie zgadzam, z drugiej - po cos zostal wynaleziony ten caly koncept 'odpowiedzialnosci'. Nie moze byc tak, ze ktos przekracza pewne utarte, spolecznie przyjete i akceptowane granice w miejscu A i oczekuje, ze w miejscu B bedzie mial czysta karte. Juz podajac bardzo kolokwialny przyklad, jak ktos Cie zwyzywal pod blokiem, to nastepnego dnia nie siadziesz z nim do dyskusji o (wstaw dowolne). Trzeba dzwigac to swoje brzemie. 

Co do samego aspektu czy to ta sama osoba, wystarczy przeczytac po 20 wiadomosci z jednej i drugiej platformy zeby sobie zdanie wyrobic, jak sie komus nie chce to nawet darmowe AJajki po wrzuceniu tego robia calkiem dobra robote jezeli chodzi o analize lingwistyczna i z duza doza prawdopodobienstwa sa zaestymowac czy to ten sam pacjent.

• Upvote 4
Opublikowano

Co do tego gagatka to też było kiedyś że na takim "niszowym" forum na pewno nie ma trolli!

A jednak są ;) 

Równocześnie obawiam się że tak tu jak na innych kontach w innych mediach ten typ prezentuje swoje faktyczne poglądy. Tutaj się musiał minimalnie ograniczać, na takim "x" obecnie można prawie wszystko, przynajmniej jeśli to treści prawicowo-faszystowskie i prokacapskie.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Jestem na tyle długo łącznie tu i na pclab, aby widzieć, że to prawda. Osoby które mają zbyt odmienne zdanie od kilku tych "najfajniejszych" tutaj ostatecznie kończą z permbanem. Choć trzeba przyznać, ze swoją cegiełkę zazwyczaj też do decyzji o nim dokładają. 

chwile po przejsciu na ith moderatorzy probowali sprawiac pozory ze bedzie inaczej, potem zaczely sie dramy ban albo usuwam konto i ostatecznie banuja tak samo jak na pcl ;) no tutaj jeszcze dodatek jest taki ze mozna publicznie wysmiewac i pomawiac ludzi xD

3 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Co do samego aspektu czy to ta sama osoba, wystarczy przeczytac po 20 wiadomosci z jednej i drugiej platformy zeby sobie zdanie wyrobic, jak sie komus nie chce to nawet darmowe AJajki po wrzuceniu tego robia calkiem dobra robote jezeli chodzi o analize lingwistyczna i z duza doza prawdopodobienstwa sa zaestymowac czy to ten sam pacjent.

jestem bardzo ciekawy tej analizy wiec czekam na rozwiniecie, przejrzalem ten profil i to calkowicie smieciowy polityczny profil wiec czekam na twoja analize, mam nadzieje ze nie opiera sie na tym ze "nie lubia Tuska" XD

Edytowane przez kubikolos