Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Panowie zainspirujcie człowieka i zaproponujcie jakieś auto żeby się za szybko nie posypało i nie było różowe ;)  50-60k w benzynie, max 10 letnie. Finalnie bardziej zależy mi na trwałości i niezawodności niż na względach estetycznych (czytaj >>> w tej kasie mógłbym kupić 8-9 letnią Kugę czy innego Qashqaia ale rozsądniejszym wyborem wydaje się 3 -4 letni Hyundai I 30, mimo że jest podobny zupełnie do niczego :E) Rozglądałem się za Insignią II ale w tych pieniądzach mają już po 200-250K przebiegu...Za wszystkie nawet najgłupsze propozycje z góry dzięki ;)

Sprzedaję swoje accorda  tourera z 2015 ;p w Hondzie liczy się co drugi rok ;p wiec ma 5.5 ;)

• Haha 2
Opublikowano

Do rozważenia

12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jak lubisz życie z odrobiną deszczyku to jakieś Subaru? Może levorg? Albo forester? :) 

Na pewno będzie oryginalnie, tylko z tego co widzę to w moim budżecie mają powyżej 200k nalotu, nie wiem czy to ma wywołać dreszczyk czy nie ;)

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Gang napisał(a):

Sprzedaję swoje accorda  tourera z 2015 ;p w Hondzie liczy się co drugi rok ;p wiec ma 5.5 ;)

Te też mi nie wyskakiwały w ofertach, pewnie temu, że ustawiłem limit przebiegu na 150k. Nie powiem fajne auto, takie klasyczne w moim mniemaniu :) Z Hondy Civic X rozważałem ale boje się legend o korozji.

3 minuty temu, Gang napisał(a):

Szukaj tej boskiego 1.2 od Francuzów tak z 100k przebiegu :p akurat zrobisz z 10k i remonicik ;)

Nie te wykluczyłem z góry. Auta, w których je oferują są podejrzanie tanie ;)

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Gang napisał(a):

Szukaj tej boskiego 1.2 od Francuzów tak z 100k przebiegu :p akurat zrobisz z 10k i remonicik ;)

Odnośnie francuskiego 1.2 tym razem tce, to miałem niezły ubaw z gościa co twierdził, że super silnik i tylko co 3kkm musi dolewać  1L oleju :E Ponoć auto ma od nowości i zmienia olej co 10k - w sumie przy takiej konsumpcji nie wiem za bardzo po co zmieniać olej, tylko filtr i jazda  😂

Edytowane przez jarux
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

I dalej ta sama gadka "Paniee wszyscy biorą w leasing inaczej to się nie opłaca. Dokładasz stówkę więcej i zamaist fiata to masz niemca" :E  Ciekawe ile za to płacą aby gadali takie pierdoły.

Już na samym początku gadka o tym, że w Polsce jeżdzą głównie najlepiej wyposaone audi/bmw/marcedesy, a jak pojedzie do Niemiec to prawie same golasy... o ironio jest zupełnie odwrotnie . Tam zdecydowanie większość ludzi bierze na prawdę solidną konfigurację, dlatego przeciętne ogłoszenia auta z drugiej ręki w Niemczech to będzie co najmniej solidna konfiguracja, gdzie w Polsce to golas w 70% przypadków. Sam rok temu doświadczyłem bo szukałem auta w pewnej określonej konfiguracji i w Polsce mogłem o tym zpaomnieć aby coś takiego znaleźć

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Myślałem nad montażem klimy w mieszkaniu, ale teraz byłem przez weekendem poza domem, temperatury na zewnątrz +30 stopni (jak wracałęm o 16:00 wczoraj to auto pokazywało 34) i w środku 24.5 stopnia. Chyba nie ma sensu. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, trepek napisał(a):

Latka lecą a dupa rośnie :E 

Robią bardziej sportowy wygląd bo cała nowa generacja to flop wszechczasów dla nich i próbują to ratować tanimi sposobami. Jeśli kilkulatek ze 100k przebiegu kosztuje prawie tyle co nówka w nowej budzie to coś nie tak

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Myślałem nad montażem klimy w mieszkaniu, ale teraz byłem przez weekendem poza domem, temperatury na zewnątrz +30 stopni (jak wracałęm o 16:00 wczoraj to auto pokazywało 34) i w środku 24.5 stopnia. Chyba nie ma sensu. 

To czy jest sens czy nie, to indywidualna sprawa. Jednak zbicie temperatury o 2-3 stopnie robi dużą różnice. Ja przez ostatnie dni włączam wieczorem klimatyzację na ok 2h i można komfortowo spać. Sypialnie mam od południa i potrafi się tam zrobić sauna, zwłaszcza przy wilgotności powietrza, która panuje ostatnio. 

Opublikowano
8 minut temu, Klima napisał(a):

To czy jest sens czy nie, to indywidualna sprawa. Jednak zbicie temperatury o 2-3 stopnie robi dużą różnice. Ja przez ostatnie dni włączam wieczorem klimatyzację na ok 2h i można komfortowo spać. Sypialnie mam od południa i potrafi się tam zrobić sauna, zwłaszcza przy wilgotności powietrza, która panuje ostatnio. 

Mam okna ze wszystkich stron, tylko nie od południa.

Poprzednie mieszkania zawsze były od południa i 27-28 stopni to była norma. 24-25 to już dla mnie komfort porównując do tego co było :E 

Ale pewnie i tak jakiegoś majstra wezmę na konsultację, chociaż zależy mi najbardziej na klimie w gabinecie, ale on jest po przeciwnej stronie salonu... 

Opublikowano (edytowane)

Zasadniczo to dopiero ile było dni upałów - 2, 3? Jeszcze nie zdążyło się nagrzać ;) Ja u siebie nie mam klimy ale ja mam parter i nad garażem podziemnym plus nie mam okien od południa. Ale czasem by się przydała ;) Jak robiłem chrzciny syna to z roboty przywiozłem taką klimę wolnostojącą bo kilkanaście osób plus upał i gotowanie to moment było nie do wytrzymania.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

Jakbyś się jednak zdecydował to zadzwoń do kilku firm w okolicy. Szukałem ostatnio tak wykonawcy + klimatyzacja. Ten sam produkt, a ceny od 2800 do 4800 zł :E

• Like 1