galakty 3 303 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 36 minut temu, Cappucino napisał(a): Ja mam dwa komplety kół i sam sobie wymieniam, jakieś niedrogie alu na zimę i lepiej wyjdzie jak płacenie za wymianę dwa razy w roku. 400zł co rok... Co z wyważaniem? Ojciec u mnie też się chwali że sam wymienia u brata, a potem jadę i czuję jak buda wibruje od opon...
Cappucino 222 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Co z wyważaniem? Ojciec u mnie też się chwali że sam wymienia u brata, a potem jadę i czuję jak buda wibruje od opon... A co, co rok robisz? 2 godziny temu, trepek napisał(a): U mnie zwykle było 80-100zl za komplet w samochodzie kompaktowym u tego samego gumiarza. No ostatnio ceny odleciały niestety.
Gret 550 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada wymieniłem górną poduszkę silnika, a że nie idzie dostać do mojego auta to było trochę drutowania z poduchą od diesla.
lesiu155 136 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Odstawiłem do Ogoniastego na lakierowanie
Rico650 63 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada W dniu 10.11.2025 o 09:39, Cappucino napisał(a): Ja mam dwa komplety kół i sam sobie wymieniam, jakieś niedrogie alu na zimę i lepiej wyjdzie jak płacenie za wymianę dwa razy w roku. 400zł co rok... W sumie jakie macie ceny za gumowe usługi? U mnie mobilny bierze 35zł. za koło(wymiana opony z założeniem), w innym warsztacie za naprawę kapcia skasowali 50zł. Tylko pamiętaj aby je przeważyć najlepiej raz w roku.
Oldman 462 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada W dniu 1.11.2024 o 22:47, TheMr. napisał(a): Wlałem mu olej, wymieniłem filtry. I tak od 5 lat. Nic się nie chce zepsuć. witaj w klubie, ja tak mam od 15 lat, nudne to troche musze kupić na przyszłość auto bardziej "premium" żeby było większe urozmaicenie
bergercs 1 395 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Przy hamowaniu w okolicy 50km/h w Renacie zaczęla drżeć kierownica. Jak już na podnośniku to sprawdzenie kompletne ukladu hamulcowego przód plus ty, ukladu kierowniczego oraz zawieszenia. Przyczyna drżenia końcówka kierownicza lewa - wymienione od razu obie (Lemforder), bo zbieżność będzie trzeba robić; minimalny luz na sworzniu prawym - wpadl Meyle HD. Hamulce i reszta bez zastrzeżeń. Jako, że na oleju 9k zrobione, to z rozpędu zalany Motul 5W40, filtr oleju Mann, powietrza Bosch i wrzucone świece NGK. Pozostaje jeszcze zrobić zbieżność. 1
Kakarotto 727 Opublikowano Czwartek o 14:05 Opublikowano Czwartek o 14:05 Dopompowałem powietrza do wszystkich kół. Prozdrowotnie, gdyż własnonożnie. I to tyle roboty z kołami na zimę. 1
Krzysiak 1 517 Opublikowano Piątek o 15:21 Opublikowano Piątek o 15:21 C5 dziś celująco przeszedł przegląd 1
Krzysiak 1 517 Opublikowano Piątek o 16:08 Opublikowano Piątek o 16:08 (edytowane) Musi wjechać, nawet swoje gdy człowiek wie że na pewno jest wszystko ok Teraz nie wiadomo kto i kiedy nagrywa, u konkurencji w ostatnim roku 2 straciło uprawnienia. Jeden "dobry chłopak" klepnął przegląd pojazdowi który akurat uczestniczył w stłuczce a do tego była policja na miejscu i nagle wskoczyło im przy nich badanie w cepik, drugiego nagrali z samochodu ustawionego przed stacją, wyszło że w cepik poszło więcej pojazdów niż kamera widziała Edytowane Piątek o 16:09 przez Krzysiak 1 1
Kakarotto 727 Opublikowano Sobota o 07:17 Opublikowano Sobota o 07:17 Auto dostało z rana myju myju na myjni, gdyż było przesolone. W tym tygodniu drogowców mrozy nie zaskoczyły i nasolili nawet, gdy ich nie było.
Arczevski 137 Opublikowano wczoraj o 09:27 Opublikowano wczoraj o 09:27 W insigni wymieniłem koła na zimowe - zachciało się tuningów i do letnich felg miałem nakrętki na imbusy, które i tak miały nie wrócić po tym sezonie bo było duże ryzyko że sie obrobią, bo płytko klucz wchodził. No i oczywiście tak się stało Koła z przodu wymienione, a z tyłu w prawym kole jedna nakrętka, w lewym dwie. A że było późno to już tak zostało, na drugi dzień wjechał zestaw do wykręcania śrub i wszystkie 20 wywaliłem do śmieci A dziadkowe A4 wczoraj się udało sprzedać, kupił sąsiad z mieszkania wyżej
Rekomendowane odpowiedzi