Skocz do zawartości

Mój Garaż / moje Auto.... dodaj swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Colicab napisał(a):

Z modami to i Seicento brzmi dobrze. Miałem V6 bez żadnych zmian i brzmiało źle. Wcześniej podobnie z V8 i było dobrze. I R5, i 3 cylindry

Zależy jakie auto i jaki silnik. Ale są V6, które brzmią bardzo dobrze. Dla mnie V6 najlepiej brzmi jak się je lekko depnie w zakresie 2-3.5 k obrotów.

Opublikowano

Ma ktoś z was popsy ?? Bo chyba tylko tego mi zabraknie. Blow off mam, stright pipe robię w poniedziałek. I chyba pops and bang musi wejśc jako uzupełnienie. Jestem ciekaw czy w każdym acuie da się je właczać/wyłączać pod guzik.

Opublikowano
1 minutę temu, Dresiq napisał(a):

Ma ktoś z was popsy ?? Bo chyba tylko tego mi zabraknie. Blow off mam, stright pipe robię w poniedziałek. I chyba pops and bang musi wejśc jako uzupełnienie. Jestem ciekaw czy w każdym acuie da się je właczać/wyłączać pod guzik.

U mnie na wiosce remizy niet.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Dresiq napisał(a):

Ma ktoś z was popsy ?? Bo chyba tylko tego mi zabraknie.

Powiem Ci tak: dzisiaj szukając tego filmiku, do którego link wstawiłem w poście wcześniej, przypadkowo trafiłem na shortsa z obecnie moim autem, jednak nagrane przez pierwszego właściciela w PL jakieś 3-4 lata temu, okazuje się, że auto miało wtedy popsy + flamesy, tu link:

https://www.youtube.com/shorts/sIIcg9jpg3Q

A tu masz komentarze do ówczesnego posiadacza:

https://tablica-rejestracyjna.pl/WB8104R

Na szczęście jak ja kupowałem od drugiego właściciela, to już popsów ani ogni nie było. I pod jego tablicą nie było żadnych tego typu komentarzy, u mnie również brak.

Decyzję pozostawiam Tobie :D

Opublikowano
1 minutę temu, green1985 napisał(a):

Powiem Ci tak: dzisiaj szukając tego filmiku, do którego link wstawiłem w poście wcześniej, przypadkowo trafiłem na shortsa z obecnie moim autem, jednak nagrane przez pierwszego właściciela w PL jakieś 3-4 lata temu, okazuje się, że auto miało wtedy popsy + flamesy, tu link:

https://www.youtube.com/shorts/sIIcg9jpg3Q

A tu masz komentarze do ówczesnego posiadacza:

https://tablica-rejestracyjna.pl/WB8104R

Na szczęście jak ja kupowałem od drugiego właściciela, to już popsów ani ogni nie było. I pod jego tablicą nie było żadnych tego typu komentarzy, u mnie również brak.

Decyzję pozostawiam Tobie :D

Jak miał płomień z wydechu, to na 100% miał też downpipe. Nic  dziwnego że ma takie komentarze, plus na bank go złapali i był powrót do fabryki. A stright pipe i same popsy nie będa miały takiej mocy.

Opublikowano
4 minuty temu, Dresiq napisał(a):

Jak miał płomień z wydechu, to na 100% miał też downpipe. Nic  dziwnego że ma takie komentarze, plus na bank go złapali i był powrót do fabryki. A stright pipe i same popsy nie będa miały takiej mocy.

No na pewno będzie ciszej, ale te programowane pierdzenie na parę sekund po puszczeniu gazu... no nie wiem, dla mnie to takie rally-car wannabe i wychodzi to dość komicznie słysząc to ze zglebionego E46 czy Golfa. No i zawory dostają po dupie. 

Opublikowano (edytowane)

Te efekty z wydechu może były fajne jak nie miało to aż tyle aut. Jak przejeżdża Ci pod domem kilka razy dziennie jakieś auto z popsami lub głośnym wydechem to już nie jest fajnie :E no, ale może też człowiek wyrósł z tego. Fabryczna ekologia chyba i tak trochę przycięła te efekty i głośność, bo nie słyszałem, by seryjne usportowione modele aut (GTI, S3 czy choćby A35) pruły japę. Może i lepiej - producenci może do tego wrócą za 15 lat jeśli jeszcze będą spalinówki :E 

Edytowane przez Dratwa
Opublikowano
22 minuty temu, Dratwa napisał(a):

Jak przejeżdża Ci pod domem kilka razy dziennie jakieś auto z popsami lub głośnym wydechem to już nie jest fajnie

oj tak... mieszkam w takim miejscu, że niestety w lato czasem ciężko było okno otworzyć. Na szczęście już niedługo :E

Opublikowano

Ja bym każdemu kto takie coś montuje zakładał słuchawki i kazał tego głosno słuchać przez kilak godzin dziennie.A tych co wycinają DPF-y to bym podłączał do rur wydechowych ich samochodów. Ale podobno niewolno :(

Jak chcesz mieć głośny wydech to sobie zainstaluj grę. :)

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Colicab napisał(a):

Wczoraj jakieś elektryczne audi typu śmietnik jechało z cichym dźwiękiem imitującym silnik, ale gunwo 

Każde auto elektryczne musi emitować dźwięk przy niskiej prędkości, ale zazwyczaj nie jest to podrabiane V8.

Chyba, że mocniej przyspieszał to wówczas też producenci raczą nas różnymi „ficzerami”.

Takiego sztuczniaka emituje np. Tavascan.

Opublikowano (edytowane)

Zakupiona dwa dni temu . Initiale Paris z 2011 roku:

2.0dci 150

Full opcja z grzanymi elektrycznymi dupami,bose wraz z radiem arkamys 3D oraz nawigacja

315tys przelotu.

Pelen serwis dzien przed zakupem + nowe sprzeglo na koszt sprzedajacego. 

Musze aktywowac tempomat,nie mam pojecia czemu jest wylaczony. Dwa midbasy  w przednich drzwiach nie graja,wiec wleci AudioSystem MS165evo + kompletne wygluszenie. Bose jak to bose,fabryczne glosniki sa jakie sa,ale procesor DSP + aktywne zwrotnice robia robote. Nie trzeba sie martwic o dokladanie wzmacniacza bo przod jest ciety na 60hz,daje jakies 25w rms ,sprawdzalem miernikiem . Dosc przyjemnie to gra ze wzgledu na wlasnie DSP,nie mialem pojecia ze przod nie dziala dopoki sie nie przysluchalem . Nie mam jak zrobic zdjec bo ciagle leje ,wiec wrzucam te z ogloszenia

5ba3b1d7-1783-4069-8eae-59453a412184.thumb.jpeg.a7c1a45866910b8dc65ee41eb0c5d149.jpeg467471666_595482786353200_7384945197100969223_n.thumb.jpg.c053ceea36a060c5b0e068a4dcc217ff.jpgc78c30a1-6cf3-4dec-86a0-590784cd6fa3.thumb.jpeg.bb9c413184b41380656ff9e4f1d487d3.jpegdba6ea25-54a2-4566-a912-080e81f59a65.thumb.jpeg.68d40b7e02f95926e01ea2c34fa589a5.jpeg

Edytowane przez Krauziak
  • Like 2
Opublikowano
19 godzin temu, Seeba03 napisał(a):

Każde auto elektryczne musi emitować dźwięk przy niskiej prędkości, ale zazwyczaj nie jest to podrabiane V8.

Chyba, że mocniej przyspieszał to wówczas też producenci raczą nas różnymi „ficzerami”.

Takiego sztuczniaka emituje np. Tavascan.

IMG_4330.mov 41.66 MB · 6 pobrań  

To mam jakiś defekt. Za to toyoty i Lexusy buczą jak dusze potępione, nie jest to chyba celowy zabieg tylko tak te auta działają