Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do ilości kandydatów na jedno miejsce to ta liczba nic nie znaczy. Pytanie jaki odsetek z tych kandydatów w ogóle w jakimkolwiek stopniu nadaje się na dane stanowisko, a dopiero z tego odsetka jest właściwy przesiew.

Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Jak to jest, że takie skody zawsze są najszybszymi autami na autostradzie? Zderzak, długie i tak za każdym autem, ale dzban nie pomyśli, że gdybym hamował awaryjnie to wjedzie mi pod pakę przy okazji robiąc sobie kabrioleta i zapewniając blyskawiczną dekapitacje? :E

(nie, nie jechałem tak blisko niego, 5x zoom optyczny)

PXL_20251107_055446435.jpg

Bo to najszybsze auto z dostępnych - firmowe ;)

GTPH Racer 

Opublikowano
1 godzinę temu, LYCONE napisał(a):

Brzoska z Inpost to największa patologia wśród firm kurierskich na rynku. Średnia dniowka na paczkomaty zaczyna się o 4:30 a kończy o 17-18 od poniedziałku do soboty, a od listopada do grudnia poniedziałek - niedziela. Brzoska na te zarzuty odpowiedział krótko, że on nie zatrudnia kurierów tylko współpracuje z firmami w formie b2b :) Ciekawe czy taki Inpost też będzie kontrolowany, bo b2b przy kurierze, który pracuje sam dla siebie to czysta umowa o pracę, masz tam premię za wyniki, koordynatora, który jest tak naprawdę twoim przełożonym, zebrania, stałe godziny załadunku, stałe miejsce pracy... Pewnie jeszcze parę punktów bym znalazł. 

Dlatego mnie bawi jak niektórzy się nim jarają xD No tak, super to działa z punktu widzenia użytkownika, ale to jakim kosztem i wyrzeczeniami to już nieważne, byle paczka była jutro pod domem. 

Opublikowano

Sprzedaje coś na olx. (150zł)

Dostałem pytanie czy mogę to do Gdańska podrzucić... ;d

Odpisałem, że oczywiście jutro o 12 będę i podałem adres konsulatu Rosji :E

• Haha 4
Opublikowano

Do mnie dzwonili z Orange z propozycją "odnowienia" promocyjnych warunków. Mam od nich światłowód, do końca umowy jeszcze ponad rok. W skrócie: "oferujemy Panu to samo, ale 40 zł miesięcznie drożej. Rozumiem, że możemy kontynuować na tych warunkach?". :E 

Opublikowano
4 minuty temu, kapcer napisał(a):

Do mnie dzwonili z Orange z propozycją "odnowienia" promocyjnych warunków. Mam od nich światłowód, do końca umowy jeszcze ponad rok. W skrócie: "oferujemy Panu to samo, ale 40 zł miesięcznie drożej. Rozumiem, że możemy kontynuować na tych warunkach?". :E 

Klasyk, Play od 2 lat wciska mi to samo za więcej. Jadę na bezterminowej bo nawet płacąc te 5zl za skończenie się umowy głównej nadal wychodzę 115 na plus za 3 numery :E

Opublikowano
43 minuty temu, Gang napisał(a):

Sprzedaje coś na olx. (150zł)

Dostałem pytanie czy mogę to do Gdańska podrzucić... ;d

Odpisałem, że oczywiście jutro o 12 będę i podałem adres konsulatu Rosji :E

Ty coś próbujesz sprzedać. My oddawaliśmy sporo rzeczy po dziecku: przede wszystkim ciuszki w świetnym stanie czy wózek dziecięcy. Zrobiliśmy ogłoszenia i "czy przywiezie pan to na adres xy". Poczekaliśmy z nadzieją kilka tygodni, że zgłosi się ktoś normalny. W końcu się wkurzyłem, napisałem maila do Caritasu czy potrzebują takich rzeczy. Na drugi dzień zawiozłem wszystko, byli mega wdzięczni. 

Nie ogarniam ludzi, jak można chcieć coś za darmo i jeszcze żądać, żeby przywieźć do domu

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Dzisiaj bardziej elitarny to są zawody związane z lotnictwem czy nawet inżynieryjne. :) 

Hehehehe, nie :E gdzie som moje piniendze? 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano

Kiedyś za darmo TV wystawiłem
kineskop i miał taki pasek z prawej na czerwono ;) 

Chciałem żeby ktoś zabrał i sam zniósł z 4 piętra. wiadomości, że mam przywieźć multum.
w końcu zgłosił się chłopak, jak później się okazało Ukrainiec. Przyszedł, zostawił dużą milkę i zabrał. 

Opublikowano
Godzinę temu, marko napisał(a):

Ty coś próbujesz sprzedać. My oddawaliśmy sporo rzeczy po dziecku: przede wszystkim ciuszki w świetnym stanie czy wózek dziecięcy. Zrobiliśmy ogłoszenia i "czy przywiezie pan to na adres xy". Poczekaliśmy z nadzieją kilka tygodni, że zgłosi się ktoś normalny. W końcu się wkurzyłem, napisałem maila do Caritasu czy potrzebują takich rzeczy. Na drugi dzień zawiozłem wszystko, byli mega wdzięczni. 

Nie ogarniam ludzi, jak można chcieć coś za darmo i jeszcze żądać, żeby przywieźć do domu

Hehe najlepsze jest jak wystawiasz buty dziecięce to masz 10 pytań o długość wkładki. Jak but ma rozmiarówkę japońską i ja podasz to i tak chcą żeby z miarką mierzyć :E

32 minuty temu, Gang napisał(a):

Kiedyś za darmo TV wystawiłem
kineskop i miał taki pasek z prawej na czerwono ;) 

Chciałem żeby ktoś zabrał i sam zniósł z 4 piętra. wiadomości, że mam przywieźć multum.
w końcu zgłosił się chłopak, jak później się okazało Ukrainiec. Przyszedł, zostawił dużą milkę i zabrał. 

A tego się czasem nie regulowało w kineskopowych? W monitorach pamiętam że się dopasowywało ekran i przesuwało w ustawieniach i w TV pewnie też.

Opublikowano (edytowane)

@GangJakiś czas temu sprzedawałem Focusa z 2005r. Chętni wg kolejności : dwóch lokalsów - obejrzeli, zobaczyli początek rudej na przednim błotniku, popytali i podziękowali po wieści że wymieniałem broki; następnie Ukrainiec i drugi pod rząd - nie znali sformułowań typu "dzień dobry", oglądali po 20minut, potem 10min narzekań że auto jest warte połowę mojej ceny, zużyte i brudne i sobie poszli bez słowa. Dwa tygodnie później młody Polak - parę pytań przez tel., nazajutrz przyjechał z ojcem, 20min oględziny, 20min, jazda, rozmowa dot. broków i obcierki prawej strony (ojciec lakiernik), krótkie negocjacje, zszedłem 600zł i do 14 auto sprzedane i zero narzekań. 

Edytowane przez NotQuite
Opublikowano (edytowane)

Jeździł ktoś z was 1.4 tdi 3 cylindrowym od Vag'a?
To normalne, że ma się wrażenie, że ten silnik jest "zepsuty" tzn. strasznie klekocze/pierdzi i cały osprzęt (gumki, wężyki itp) się trzęsą pod maską?

O, takie coś jak tutaj kolesiowi lata cała zawieszka od oleju

Edytowane przez wallec
Opublikowano
7 godzin temu, wallec napisał(a):

Jeździł ktoś z was 1.4 tdi 3 cylindrowym od Vag'a?
To normalne, że ma się wrażenie, że ten silnik jest "zepsuty" tzn. strasznie klekocze/pierdzi i cały osprzęt (gumki, wężyki itp) się trzęsą pod maską?

O, takie coś jak tutaj kolesiowi lata cała zawieszka od oleju

Tak. Nowym służbowym polo jakoś 2016 rok. Telepalo aż deska rozdzielcza rezonowala

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, KiloKush napisał(a):

Tak. Nowym służbowym polo jakoś 2016 rok. Telepalo aż deska rozdzielcza rezonowala

A dźwiękowo podczas przyśpieszania? "Stuka" jakby zawory/wtryski źle pracowały i "buczy/wyje" jakkby turbo/łożysko padło?

Bo mocy/momentu to ma fest, ale pierwszy raz odniosłem wrażenie, że silnik jest zepsuty pomimo, że dobrze przyśpiesza i w sumie jak się utrzymuje prędkość to jest normalnie/cicho.

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nawiązując do naszej dyskusji :E 

image.png.e355415127946d24bd09c282c35ff6e3.png

Ogólnie Covid mocno rozj*bał rynek L4. Kiedyś miałem dużo mniej takich "No elo...", a teraz to normalka: "DZWONIŁEM do lekarza, prawdopodobnie mam grypę, dostałem L4 na 8 dni" 

Od stycznia czeka nas armagedon, raportowanie każdej płatności kartą do US, zwiększony podatek podczas współpracy z własną spółką zoo do 17% z obecnych 8,5%, KSEF i jeszcze kilka rzeczy się znajdzie. 

Do tego coraz bardziej słychać o regulacjach rynku krypto na wzór UK czyli podatek od każdej transakcji, a nie tylko przy wyjściu do FIAT na podstawie rocznego bilansu. 

W tym roku spędziłem 2 miesiące w Azji i szczerze gdyby nie to, że mam dziecko to bym naprawdę poważnie myślał bym o przeprowadzce z Polski do innego kraju, niekoniecznie Azja, ale najlepiej poza szponami regulacyjnymi UE. 

Edytowane przez LYCONE
Opublikowano
47 minut temu, wallec napisał(a):

A dźwiękowo podczas przyśpieszania? "Stuka" jakby zawory/wtryski źle pracowały i "buczy/wyje" jakkby turbo/łożysko padło?

Bo mocy/momentu to ma fest, ale pierwszy raz odniosłem wrażenie, że silnik jest zepsuty pomimo, że dobrze przyśpiesza i w sumie jak się utrzymuje prędkość to jest normalnie/cicho.

Tak, zwłaszcza jak depnales na wysokim biegu np. na 5tce 

Ogólnie kultura pracy coś jak autobus MZK

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, LYCONE napisał(a):

i szczerze gdyby nie to, że mam dziecko to bym naprawdę poważnie myślał bym o przeprowadzce z Polski do innego kraju, niekoniecznie Azja, ale najlepiej poza szponami regulacyjnymi UE. 

Teraz Węgry w modzie...

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Nawiązując do naszej dyskusji :E 

Heh u mnie czy UoP czy B2B to w sumie niemal identyczne "prawa" są, jedynie powyżej miesiąca L4 różnica, a nadgodziny to robią wszyscy (ja jakoś rzadko, ale mam zasady :E

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Tornado3 napisał(a):

wina softu czy chłosta bez pomyślunku ? :D 

Oczywiście że wszystko bez ponyślunku....na pałę soft, wywalenie wszystkiego (EGR, kat, FAP) i patrzenie jakie błędy wali... później wywalenie tych błędów z tabeli błędów 😂

Teraz pomysł że oni będą turbo z 2.0 ładować... ale już musiałem interweniować, bo zaraz zacznie szukać silnika 😂

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 2
Opublikowano

pamiętam jak 15 lat temu znajomy wgrywał w szopie jakiegoś gotowca do 1.8t za 200zł. Później co pół roku wyciągał skrzynie na wymianę sprzęgła, bo soft miał cios z samego dołu :hihot:. Najważniejsze że tanio zrobił moc