bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Sprawiał wrażenie święcie przekonanego w to co mówi Albo to jakiś handlarz i już tak dobrze aktorzy
dannykay 882 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Też mnie głowa boli na samą myśl o januszach, co będą szukać dziury w przy 20 letnim aucie...
GordonLameman 9 733 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 10 minut temu, bleidd napisał(a): Mnie już telepie ma myśl o sprzedawaniu A3ki, jak będę Janusze szukać każdej ryski i wyliczać ile trzeba zejść z ceny. Po sprzedaży Bravo mam jeszcze traumę do tej pory Na widok wyciszonego bagażnika (matami) stwierdził, że auto na pewno miało dzwona i w ten sposób to ukryłem. Upierałem się, że nie miało (raczej bym coś o tym wiedział - chyba że żona zaliczyła dzwona i przez noc w garażu wyklepała żę nie było śladu), pokazałem nawet zdjęcia z montażu wyciszenia - miałem przed/po - nic nie pomogło, zaczął od spodu szukać śladów migomatu i rzekomo nawet się doszukał (ciekawe...). Odjechał oburzony, że to jest "auto po dzwonie" i robie go w ciula i że robi mi przysługę, że nie dzwoni na policje bo oszukuje ludzi. Czekaj czy ty jesteś beatlover z Laba?
dannykay 882 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Teraz, KiloKush napisał(a): No jak ktoś się dziwi, że BMW z silnikami które wiecznie się psują i są drogie w naprawach są tanie, a ludzie wolą dopłacić za te mniej problematyczne to ma chyba jakieś problemy z myśleniem? Pomijam fakt dzwonienia do kogoś od kogo kupił Opla i ma BMW cholera wie jakie hehe Jak sprzedawałem opla, to bmw już stało pod domem, więc ją widział wtedy
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Czekaj czy ty jesteś beatlover z Laba? Yyyy nie? Nic mi to ta ksywka nie mówi
GordonLameman 9 733 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, bleidd napisał(a): Yyyy nie? Nic mi to ta ksywka nie mówi A, bo już myślałem. On miał czerwone Bravo w deislu ze 165KM.
KiloKush 837 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 3 minuty temu, bleidd napisał(a): Sprawiał wrażenie święcie przekonanego w to co mówi Albo to jakiś handlarz i już tak dobrze aktorzy Handlarz dzwonił jako pierwszy i mówił "przyjeżdżam i biorę bez dyskusji". Ciekaw jestem czy rzeczywiście przyjeżdżają i biorą czy jeszcze negocjują na miejscu. W sumie to chciał rozsądne 1500 zł mniej dać. Mała cena za niesłychanie Januszow. Do tej pory umawiałem się z 3ma. Żaden nie przyjechał i nie poinformował, że mu się od widziało.
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): A, bo już myślałem. On miał czerwone Bravo w deislu ze 165KM. Ja miałem Maserati W sensie kolor Maserati blue 1
GordonLameman 9 733 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 19 minut temu, bleidd napisał(a): Mnie już telepie ma myśl o sprzedawaniu A3ki, jak będę Janusze szukać każdej ryski i wyliczać ile trzeba zejść z ceny. Po sprzedaży Bravo mam jeszcze traumę do tej pory Na widok wyciszonego bagażnika (matami) stwierdził, że auto na pewno miało dzwona i w ten sposób to ukryłem. Upierałem się, że nie miało (raczej bym coś o tym wiedział - chyba że żona zaliczyła dzwona i przez noc w garażu wyklepała żę nie było śladu), pokazałem nawet zdjęcia z montażu wyciszenia - miałem przed/po - nic nie pomogło, zaczął od spodu szukać śladów migomatu i rzekomo nawet się doszukał (ciekawe...). Odjechał oburzony, że to jest "auto po dzwonie" i robie go w ciula i że robi mi przysługę, że nie dzwoni na policje bo oszukuje ludzi. Ja jak kiedyś zajmowałem się sprzedaż firmowego Mercedesa ML to handlarz odkręcił korek do wlewu oleju przy pracującym silnik u i twierdził, że jak pluje to silnik do wymiany i muszę zejść z ceny o 40% 2
marko 1 060 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Trzeba było powiedzieć, że poczekacie aż olej się rozgrzeje, wtedy może przyłożyć oko bezpośrednio do wlewu oleju. Jak chlapnie, to mu zejdziesz te 40% z ceny... 3
trepek 1 801 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 28 minut temu, bleidd napisał(a): Mnie już telepie ma myśl o sprzedawaniu A3ki, Masz samochód na firmę? Myślałeś o sprzedaży do salonu? Mi Lexus odkupił ESa rok temu po rynkowej cenie tylko, że chcieli abym wystawił F-Vat.
galakty 4 382 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 29 minut temu, bleidd napisał(a): Mnie już telepie ma myśl o sprzedawaniu A3ki, jak będę Janusze szukać każdej ryski i wyliczać ile trzeba zejść z ceny. Po sprzedaży Bravo mam jeszcze traumę do tej pory Sprzedaż używanego dzisiaj to jakiś dramat, nie dziwię się że ludzie w leasing/najem idą.
KiloKush 837 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 7 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja jak kiedyś zajmowałem się sprzedaż firmowego Mercedesa ML to handlarz odkręcił korek do wlewu oleju przy pracującym silnik u i twierdził, że jak pluje to silnik do wymiany i muszę zejść z ceny o 40% Też miałem take asy. W 3 osoby przyjechali. Odkręcił korek od oleju i próbował ruszyć autem na ręcznym. Podobno to sprawdzało czy silnik jest ok. Sprzedawałem auto za 4000 zł kupił ktoś inny 1
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, trepek napisał(a): Masz samochód na firmę? Myślałeś o sprzedaży do salonu? Mi Lexus odkupił ESa rok temu po rynkowej cenie tylko, że chcieli abym wystawił F-Vat. Wykup prywatny -> darowizna -> sprzedaż bez podatku po 6 msc.
trepek 1 801 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 11 minut temu, bleidd napisał(a): Wykup prywatny -> darowizna -> sprzedaż bez podatku po 6 msc. Tak też można ale implikuje to problem z Januszami podczas sprzedaży plus ewentualne stresy za wady ukryte. Oddajesz do salonu i masz wywalone ;-) A jak sprzedaż + zakup samochodu jest w tym samym miesiącu to podatkowo dobrze wychodzi. Ale to zależy od tego jaką cenę daje salon. Jak pisałem - Lexus dał mi za ESa rynkową cenę (może to dlatego, że był to samochód, który 2 lata wcześniej od nich wziąłem i przez 2 lata u nich serwisowałem) a jak próbowałem sprzedać samochód z wolnej ręki to dawali 10 tys mniej niż salon i jeszcze kupujący chcieli drugi komplet kół do tego. A drugi komplet kół sprzedałem za niecałe 4 tys zł. W każdym bądź razie - drogi są dwie BTW. Salon sprzedał kupionego odemnie ESa w niecały tydzień po wystawieniu... Totalnie nie rozumiem fenomenu tego egzemplarza samochodu. Ja go kupiłem 2h po dodaniu ogłoszenia na otomoto, sprzedaż też momentalna była Edytowane 3 Kwietnia przez trepek
Gret 987 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 13 minut temu, trepek napisał(a): Masz samochód na firmę? Myślałeś o sprzedaży do salonu? Mi Lexus odkupił ESa rok temu po rynkowej cenie tylko, że chcieli abym wystawił F-Vat. Tu chodzi o 15letnie gruzy a nie świeżego lsa. Salony nawet nie patrzą na takie ulepy Edytowane 3 Kwietnia przez Gret
trepek 1 801 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia @Gret A kolega @bleidd nie ma jakiejś nowej A3? Czy może nicki pomyliłem?
Gret 987 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, trepek napisał(a): @Gret A kolega @bleidd nie ma jakiejś nowej A3? Czy może nicki pomyliłem? Masz rację. 😉 i tu bym tez uderzał na początku do salonu. Tym bardziej ze kupuje od nich kolejne audi.
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Nie myślałem o tej opcji za bardzo. Wady ukryte 2 letnim aucie raczej nie wystąpią, a jeśli tak - gwarancja. Zostają niestety Janusze. A sprzedając do salonu wystawiam F-VAT. To się finansowo spina? Masz VAT i potencjalnie jakiś dochód (?) do opodatkowania.
trepek 1 801 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, bleidd napisał(a): A sprzedając do salonu wystawiam F-VAT. To się finansowo spina? Masz VAT i potencjalnie jakiś dochód (?) do opodatkowania. Dużo zależy od formy opodatkowania, którą masz. Od kwot sprzedaży-zakupu. Bo z jednej strony masz sprzedaż czyli zysk, a z drugiej strony masz zakup czyli koszt. Od zysków płacisz, koszty odpisujesz. Najoptymalniej wychodzi: - wykup (koszt, VAT do odpisania), - sprzedaż (zysk, tutaj wiadomo, w zależności jaką formę opodatkowania masz tyle płacisz), - zakup (koszt, znowu do odpisania). Do tego zawsze dochodzi wykup ubezpieczenia w tym samym miesiącu (a więc kolejny koszt i odpis). Najlepiej księgowego zapytać jak w Twoim konkretnym wypadku by to wyglądało. Czy się spina, czy nie. Czy lepiej iść w wykup prywatny. 1
LYCONE 210 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 3 godziny temu, trepek napisał(a): Dużo zależy od formy opodatkowania, którą masz. Od kwot sprzedaży-zakupu. Bo z jednej strony masz sprzedaż czyli zysk, a z drugiej strony masz zakup czyli koszt. Od zysków płacisz, koszty odpisujesz. Najoptymalniej wychodzi: - wykup (koszt, VAT do odpisania), - sprzedaż (zysk, tutaj wiadomo, w zależności jaką formę opodatkowania masz tyle płacisz), - zakup (koszt, znowu do odpisania). Do tego zawsze dochodzi wykup ubezpieczenia w tym samym miesiącu (a więc kolejny koszt i odpis). Najlepiej księgowego zapytać jak w Twoim konkretnym wypadku by to wyglądało. Czy się spina, czy nie. Czy lepiej iść w wykup prywatny. Jakbyś nie liczył to nic nie wyjdzie lepiej niż sprzedaż bez podatku Bo niezależnie jaką masz formę opodatkowania to nie płacisz ani 1 zł podatku, a przy zakupie masz koszt. Nie ma co więcej liczyć.
Cappucino 353 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Przeżył...https://gp24.pl/bmw-rozbite-kierowca-w-ciezkim-stanie-dramatyczny-wypadek-pod-leborkiem/ar/c1p2-28881055
Kyle 412 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, Cappucino napisał(a): Przeżył...https://gp24.pl/bmw-rozbite-kierowca-w-ciezkim-stanie-dramatyczny-wypadek-pod-leborkiem/ar/c1p2-28881055 Pewnie była "prosta droga" i "nie stanowił zagrożenia" jak to mi tutaj ktoś napisał, kiedy akurat linkowałem do: https://www.zawszepomorze.pl/artykul/25249,nowe-przepisy-juz-dzialaja-pedzil-ponad-140-km-h-stracil-prawo-jazdy krytykując tak znaczne przekroczenia prędkości. Edytowane 3 Kwietnia przez Kyle
8V32 PcLab 434 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 5 godzin temu, Cappucino napisał(a): Przeżył...https://gp24.pl/bmw-rozbite-kierowca-w-ciezkim-stanie-dramatyczny-wypadek-pod-leborkiem/ar/c1p2-28881055 Spędzi pół roku na wyciągach, to może zmądrzeje
Katystopej 1 778 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, dannykay napisał(a): @Krzysiak orientujesz się jak tam 2.0 eco blue 190kuni (to jest hdi?) w mondeo ~~~2020-2022? To już jest silnik Forda, nie PSA. Mamy w firmie Rangera z 2020r z tym 190KM, już go raz tu opisywałem. W skrócie - obecnie ma 180kkm i jest bez adblue które na gwarancji w CAŁOŚCI było wymieniane 2 razy, dpf raz, chyba 2 razy wtryski. Od 50kkm jest spokój po ostatnich wymianach i usunięciu adblue. Edytowane 3 Kwietnia przez Katystopej
Rekomendowane odpowiedzi