galakty 5 065 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 1.5 150KM to jeszcze spoko, ale poczekajcie aż 1.5 116KM będą oferować
galakty 5 065 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca MPI jeszcze VW oferuje? W Golfach nie ma.
trepek 1 926 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca W Polo są 1.0 MPI, niedawno powrócili do nich.
LYCONE 220 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 1 godzinę temu, trepek napisał(a): Na rynku to jest wersja VZ z silnikiem 2.0 TSI. A VZ5 ma silnik z RS3. Nie no, VZ5 jest od kilku lat już. Sprawdź zanim palniesz głupotę.
lesiu155 417 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca A VZ5 nie była i nie jest jakoś dosyć mocno limitowana? Tak coś mi się wydaje.
trepek 1 926 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) @LYCONE Dobra, poszperałem. Wychodzi że i ja mam rację i Ty masz rację. Faktycznie VZ5 była (od 2021, produkcja limitowana) ale później znikła i w 2026r znowu powróciła. Ja Cuprą interesuję się od końca 2024 a wtedy już VZ5 nie było. Edytowane 3 Czerwca przez trepek
galakty 5 065 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Fajnie że wrócili do R5, mamy downsizing ale jednak z pazurem i charakterem.
IceMan 192 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Cupra zaczęła robić bardzo ładne auta - zarówno na zewnątrz jak i w środku. Podoba mi się ich cała gama EV a Tavascan jest ohhh i ahhh Aż zacząłem oglądać oferty używek na rynku DE i wygląda to obiecująco. Szkoda że inni producenci (szczególnie koreańscy) nie potrafią stworzyć nic ładnego tylko jakieś kosmiczne dziwactwa. Ostatnie lata to mam wrażenie że producenci ścigają się kto zrobi coś bardziej dziwnego, aby tylko było głośno na rynku i ludzie o tym mówili.
LYCONE 220 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, trepek napisał(a): @LYCONE Dobra, poszperałem. Wychodzi że i ja mam rację i Ty masz rację. Faktycznie VZ5 była (od 2021, produkcja limitowana) ale później znikła i w 2026r znowu powróciła. Ja Cuprą interesuję się od końca 2024 a wtedy już VZ5 nie było. Napisałeś jakby to jakaś nowość była... W każdym razie interesowałem się tym autem i dużo recenzentów ma mieszane uczucia. Taki VZ lepiej się prowadzi, mniej pali, nie ma przepaści w osiągach. Cenowo duża dopłata. Wiadomo, że dźwięk, potencjał na tuning itd. to plusy, ale sam myślę teraz ponownie o VZ. Edytowane 3 Czerwca przez LYCONE
lesiu155 417 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 2.0 też ma spory potencjał. Ale dźwięku R5 no nigdy nie pobije - to w sumie jedyna przewaga tak naprawdę.
galakty 5 065 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca R5 to tylko dźwięk, bo kompletnie nie ma sensu przy dzisiejszej technologii gdzie R4 robią duże moce. Niby wciąż mniej skomplikowania niż pakować V6, ale z perspektywy klienta nowej Cupry na gwarancji to wolałbym V6 niż R5
KiloKush 900 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 1 godzinę temu, galakty napisał(a): R5 to tylko dźwięk, bo kompletnie nie ma sensu przy dzisiejszej technologii gdzie R4 robią duże moce. Niby wciąż mniej skomplikowania niż pakować V6, ale z perspektywy klienta nowej Cupry na gwarancji to wolałbym V6 niż R5 R5 zawsze ma sens. W USA jest taki silnik Atlas występujący w R4, R5 i R6. Ta sama konstrukcja. No i jak tam wladowali ten sam osprzęt i turbinę nie ograniczająca mocy to R5 i R4 robią proporcjonalnie mniej mocy od R6. W VAGu to raczej ta kwestia, że zarówno R4 jak i R5 dojdzie do limitu turbiny. Edytowane 3 Czerwca przez KiloKush
Katystopej 2 012 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) Fajne te furganie kopruchem Edytowane 3 Czerwca przez Katystopej 1
Gang 454 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca Dziś mi mijają 4 lata gdzie robię minimum 10 000 kroków. (Średnia ponad 13k) Ważę z dobre 20-25 kilo mniej. Kiedyś nie byłem w stanie przebiec 100 metrów. A wczoraj trening z 5x sprintem w okolicach 2:40 ( prawie się pożygałem ;d) 1
jarux 249 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca 23 godziny temu, galakty napisał(a): R5 to tylko dźwięk, bo kompletnie nie ma sensu przy dzisiejszej technologii gdzie R4 robią duże moce. Niby wciąż mniej skomplikowania niż pakować V6, ale z perspektywy klienta nowej Cupry na gwarancji to wolałbym V6 niż R5 Moc na papierze to nie wszystko. Jest jeszcze to jak jest generowana moc zanim turbo wstanie i tu R5 2.5L będzie się lepiej zachowywać od R4 2.0L
Tornado3 412 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca większa pojemność = większy moment więc jazda na pewno jest przyjemniejsza
galakty 5 065 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Pomalowałem wczoraj jedną warstwę oleju ochronnego na podest tarasowy na balkonie, dziś miała być druga, oczywiście pada srogo
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) @galakty Związek z wątkiem "motoryzacyjnym"? W dniu 4.06.2026 o 05:46, Gang napisał(a): Dziś mi mijają 4 lata gdzie robię minimum 10 000 kroków. (Średnia ponad 13k) Ważę z dobre 20-25 kilo mniej. Kiedyś nie byłem w stanie przebiec 100 metrów. A wczoraj trening z 5x sprintem w okolicach 2:40 ( prawie się pożygałem ;d) Związek z wątkiem "motoryzacyjnym"? Edytowane 5 Czerwca przez JeRRyF3D 3 1
huudyy 3 406 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Oho, kolejny co przyszedł i nie wie na czym blabla polega PS jaki twój post ma związek z motoryzacją? Wczoraj kumpel użyczył mi swoje A3 8p VR6, ale to jest fajna maszynka.
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 2 minuty temu, huudyy napisał(a): Oho, kolejny co przyszedł i nie wie na czym blabla polega Nie wie. Objaśnisz?
huudyy 3 406 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 15 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Nie wie. Objaśnisz? Na luźnych męskich rozmowach o autach, motoryzacji, ale również remontach, rowerach, fotografii, piłce czy o grillu (u Gordona ) Poczytaj ostatnie 10 stron, może złapiesz. Edytowane 5 Czerwca przez huudyy
Rekomendowane odpowiedzi