Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Wy tu pitu pitu a Corvette ZR1X ustanowiła nowy record na Nurburgring 

Ukryj zawartość

Dla auta fabrycznego prowadzonego nie przez profesjonalnego kierowcę  :E

Po ostatnim filmiku od Roberta z Povagowanych wiedziałem, ze tak będzie ;)
btw. coraz lepiej idzie mu mówienie, widać że ostro się rehabilituje. 

Opublikowano (edytowane)

Co do wakacji to my pojechaliśmy w tym roku do Chorwacji, niedaleko Makarskiej w spokojne miejsce, dwie rodziny Fiatem Scudo, nasza młoda niespełna dwa lata nieźle zniosła podróż, ale znacznie lepiej było z powrotem bo wracaliśmy popołudniem i nocą. Większość drogi w obie strony jechałem ja bo tak mi lepiej czas leciał 😜 

A w temacie "motoryzacyjnym" to kilka miechów temu kupiłem chiński model jeepa wranglera no i wsiąknąłem trochę, poszedłem w skalę 1:10, lepszego producenta i licencjonowaną budę, moja Toyota LC80, ma napęd przód/tył/4x4, blokady dyferencjałów, dwubiegową skrzynię i daje kupę zabawy 😁

20250731-175532.jpg

20250731-181913.jpg

Edytowane przez Kowal_
  • Like 5
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, marko napisał(a):

Jakie to typowo polskie :hahaha:

Rozumiem, że niemiec to feng shui, zen i medytuje w trakcie drogi, a jak ktoś napierda*a długimi to się uśmiecha i jeszcze mu macha na do widzenia... Żaden nerw nawet nie drgnie. Ja przynajmniej takiemu idiocie nie hamuję przed maską, ale niech się wali i poczeka.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
13 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Rozumiem, że niemiec to feng shui, zen i medytuje w trakcie drogi, a jak ktoś napierda*a długimi to się uśmiecha i jeszcze mu macha na do widzenia... Żaden nerw nawet nie drgnie. Ja przynajmniej takiemu idiocie nie hamuję przed maską, ale niech się wali i poczeka.

Niemcy to akurat też są narwani. Jak jedziesz 90 na krajówce ( u nich jest 100) to jadą na dupie, migający światłami też mi się zdarzyli.

Opublikowano

#AGDLAB

Rodzice planują kupić nową zmywarkę, szukają czegoś przede wszystkim trwałego - jakiekolwiek inne cechy pomijalne (no jedynie szuflada na sztućce zamiast koszyka) i montaż pod blatem (ale bez zabudowy frontu). Co teraz z firm najlepiej brać pod kątem niezawodności czy to jeden pies teraz? Wymieniają bo 4 letni Bosh Silence Plus im padł, psuł się na grandę od początku, naprawiany na gwarancji z 3 razy padł kolejne dwa po gwarancji i mają go już dość. Ja mam Siemensa, niby chwalone ale widzę, że one tylko pod zabudowę

Opublikowano

Od 8 lat mam Hotpointa, jeden z tańszych modeli. 

Nie ma lekko, chodzi średnio raz na 2 dni (chociaż zdarzają się dni, że lecą 3 mycia na dzień :) ), nie płuczę naczyń przed włożeniem do zmywarki, nigdy nie było problemu z domywaniem.

Jedyna wada, to zeszły nadruki z przycisków.

Jedyna usterka, to padł zawór odcinający na wężu doprowadzającym wodę - wymiana ok. 120 zł (mam w Tauronie jakiś pakiet napraw AGD i łapało się na darmową naprawę). 

Opublikowano
3 godziny temu, bleidd napisał(a):

#AGDLAB

Rodzice planują kupić nową zmywarkę, szukają czegoś przede wszystkim trwałego - jakiekolwiek inne cechy pomijalne (no jedynie szuflada na sztućce zamiast koszyka) i montaż pod blatem (ale bez zabudowy frontu). Co teraz z firm najlepiej brać pod kątem niezawodności czy to jeden pies teraz? Wymieniają bo 4 letni Bosh Silence Plus im padł, psuł się na grandę od początku, naprawiany na gwarancji z 3 razy padł kolejne dwa po gwarancji i mają go już dość. Ja mam Siemensa, niby chwalone ale widzę, że one tylko pod zabudowę

Simens i Bosch to jedno i to samo, ja w domu staram się kupować głównie Boscha, od listopada mamy nową zmywarkę Boscha właśnie z szufladą na sztućce i automatycznym otwieraniem drzwi.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam Siemensa od 4 lat, jakiś czas temu spierdzielił się chyba czujnik od nabłyszczacza i soli bo mam ustawione na 0, więc nie powinno się pokazywać, a wywala błąd, że brak. Trudno, najwyżej pod koniec roku zgłoszę z ubezpieczenia. Ale żebym był jakoś zachwycony... Zdarza się, że nie domywa ale bywa mocno załadowana.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano

Dla podróżujących. 
Jeśli lubicie grilla to polecam w trasie pod Bydgoszczą odwiedzić Rożen-Skansen w miejscowości Stopka. Trasa z Bydgoszczy na Koszalin.

Najlepsza karkówka jaką jadłem po za tą którą sam kupuje i robię. Polecam! 

IMG_5735.jpeg

IMG_5736.jpeg

• Like 4
Opublikowano
19 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Dla podróżujących. 
Jeśli lubicie grilla to polecam w trasie pod Bydgoszczą odwiedzić Rożen-Skansen w miejscowości Stopka. Trasa z Bydgoszczy na Koszalin.

Najlepsza karkówka jaką jadłem po za tą którą sam kupuje i robię. Polecam! 

Ale bym opier*olił taką karkówę. 

Spoiler

Taką najlepiej z grilla Gordona :E

• Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Ale bym opier*olił taką karkówę. 

Pokaż ukrytą zawartość

Taką najlepiej z grilla Gordona :E

Problemem jest to, że mój grill nigdy karkówki nie widział. A najbliżej to będzie jak będzie w przyszły weekend elementy z dzika robił (mam udziec, steki i takie tam resztki :) ) :E 

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Problemem jest to, że mój grill nigdy karkówki nie widział. A najbliżej to będzie jak będzie w przyszły weekend elementy z dzika robił (mam udziec, steki i takie tam resztki :) ) :E 

Pchasz się w gips i żywienie się mleczkiem jak twoja córa 8:E

• Haha 3
Opublikowano
10 godzin temu, bleidd napisał(a):

#AGDLAB

Z agd masz ten problem, że jak coś co się nie psuje to taką informację możesz uzyskać dopiero 3-5 lat od dużej dostępności na rynku danego modelu, a wtedy jest już niedostępny w sklepach 🤣 poza miele raczej bym nie ufał żadnej firmie, bo wszystko to Chiny. Nawet jak składane w Polsce to pełno elementów z chin. Prawda taka, że takie rzeczy do zabudowy nieraz lepiej kupić używane w serwisie agd, bo wtedy gość powie czy to jest trwałe. Oni mają głównie sprzęty oddawane do sklepów Jako zużyte przy zakupie nowego. Dostawcy nowego sprzętu po prostu zamiast stary sprzęt dawać do sklepu to jadą z tym do serwisu i sprzedają serwisów, a Serwis I'm daje inny rodzaj tego samego sprzętu, którego nie udało im się naprawić. 

• Upvote 2
Opublikowano
11 godzin temu, bleidd napisał(a):

#AGDLAB

Rodzice planują kupić nową zmywarkę, szukają czegoś przede wszystkim trwałego - jakiekolwiek inne cechy pomijalne (no jedynie szuflada na sztućce zamiast koszyka) i montaż pod blatem (ale bez zabudowy frontu). Co teraz z firm najlepiej brać pod kątem niezawodności czy to jeden pies teraz?

Zaproponowałbym IKEA bo pięć lat gwarancji, ale one typowo pod zabudowę. 

Od siebie Whirlpool.

Opublikowano

Miał ktoś z Was przyjemność zgłaszać reklamacje za opóźniony lot?

Podczas powrotu z Rodos nasz lot miał opoznienie o 3h 45 min, względem ładowania 3h i chyba 15 min.

Z tego co czytam przysługuje nam wg prawa UE 400euro/osoba zwrotu. Chętnie przytulę 1200 ojro zwrotu (dziecko <2 lata nie miało biletu). Przewoźnik smart wings.

Co ciekawe ledwo wyszliśmy z hali przylotów i jak harpie rzuciły się na nas jakieś osoby nagabujace o odszkodowanie za ten lot. Od razu wyczułem sępy, scam i spławilem. Nawet nie mieli wizytówki a niby jakaś profesjonalna firma :E

Opublikowano
2 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Miał ktoś z Was przyjemność zgłaszać reklamacje za opóźniony lot?

Podczas powrotu z Rodos nasz lot miał opoznienie o 3h 45 min, względem ładowania 3h i chyba 15 min.

Z tego co czytam przysługuje nam wg prawa UE 400euro/osoba zwrotu. Chętnie przytulę 1200 ojro zwrotu (dziecko <2 lata nie miało biletu). Przewoźnik smart wings.

Co ciekawe ledwo wyszliśmy z hali przylotów i jak harpie rzuciły się na nas jakieś osoby nagabujace o odszkodowanie za ten lot. Od razu wyczułem sępy, scam i spławilem. Nawet nie mieli wizytówki a niby jakaś profesjonalna firma :E

Polska w pigułce :E to tak jak zakładasz działalność i dostajesz listy, że masz zapłacić za CEIDG. I nikt z tym nie umie zrobić porządku.

Opublikowano
1 godzinę temu, zdunzdun napisał(a):

Uuu Iveco sprzedaje się Tata motors. Makaroniarze z dawnej potęgi motoryzacyjnej niebawem nie będą mieli nic.

Właściwie to już rozmienili się drobne. 

UE może być dumna. Indyjska Tata na pewno będzie dbała o klimat :E