Kelam 711 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu @zawisztheblackJak założysz odpowiedni topic swoich prac, to możesz tam swoje fotki dowolnie umieszczać, bo osoby wchodzące będą o tym wiedziały. A teraz zapakuj w spoiler jak możesz. Pokazałem wyżej gdzie. Potem po prostu przeciągasz fotę za fotą w ten spoiler. Poza pierwszą, bo jedna fota/video/gif może być per post. 1
zawisztheblack 13 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 5 minut temu, Kelam napisał(a): @zawisztheblackJak założysz odpowiedni topic swoich prac, to możesz tam swoje fotki dowolnie umieszczać, bo osoby wchodzące będą o tym wiedziały. A teraz zapakuj w spoiler jak możesz. Pokazałem wyżej gdzie. Potem po prostu przeciągasz fotę za fotą w ten spoiler. Poza pierwszą, bo jedna fota/video/gif może być per post. Jasne, zrobione, dzięki za info!
Kelam 711 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Poprawiłem. Spokojnie 1 fotka może być (na widoku). Tutaj chodzi o ludzi przeglądających mobilnie . 1
kamassss 22 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, misieq napisał(a): Ten cały wątek pokazuje trochę naszą narodową cechę, chyba nawet zaletę jednoczenia się w trudnych sytuacjach Tak z innej beczki i z ciekawości. Pamiętacie kiedy jak i po co założyliście w ogóle konto na labie? Przeszedłem z Forum IDG. Wg mnie było to forum z wyższym poziomem niż PCLab*, ale nie miało tak rozbudowanego działu offtopic. Tam nie było to tak tolerowane jak na PCLab, ale też użytkowników było mniej. Zacząłem się tam udzielać w 2007 roku (15 lat miałem). W 2009 IDG praktycznie było martwe, a ja przeniosłem się na Laba, gdzie konto było od 2008. Na PCLab więcej czytałem o hardware i software niż się udzielałem, głównie offtop Na IDG przyszedłem chyba z jakimś problemem z Sempronem 3000 soket 754 *nie mówię, że poziom Laba byl słaby czy coś, ale bardzo często spotykałem się z całą ściana tekstu nie do końca na temat. Na IDG jak problem był rozwiązany, to temat od razu zamykanie, a wpisy nie na temat usuwano. Ale nie było tak hardcorowo jak na elektrodzie. Na Labie skrzydła rozwinąłem dopiero w śmietniku 4 godziny temu, misieq napisał(a): @misieq Edytowane 16 godzin temu przez kamassss 1
Filip454 85 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Ojoj, też byłem na IDG. Ale mi zrobiłeś przypominanie Tylko o IDG prawie zapomniałem po drodze, skupiając się na Labie. Fajnie tam było nawet i rzeczywiście - panował dość wysoki poziom
Spl97 138 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 10 godzin temu, zawisztheblack napisał(a): Jestem, żyję, co do kabli zobaczymy jak wyjdzie, na chwilę obecną robię . Myślałem, że tu nie zawitasz .
Palladino1990 0 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 15 godzin temu, misieq napisał(a): Tak z innej beczki i z ciekawości. Pamiętacie kiedy jak i po co założyliście w ogóle konto na labie? Mi się wydaje z tego co pamiętam że ogólnie ilość tematów zaintrygowała, że można było znaleźc bratnie duszę i dużo odpowiedzi bez ogólnej spiny jak na innych forach bywało. I ogólnie to, że można było dużo rzeczy po taniości wtedy kupić w dziale "Sprzedam" w stosunku do allegro itp. Zawsze taki rodzinny klimat był na labie Edytowane 5 godzin temu przez Palladino1990
hubio 60 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Tak sprawdziłem na labie i moje niewygodne posty dotyczące hipo(tezy), że z powodu tolerowania rasizmu i mowy nienawiści i braku reakcji przez moderację zamknięto laba - zostały usunięte Po tym jak mi dano bana na okres dłuższy niż trwanie tamtego forum. Oczywiście nie sądziłem i nie sądzę, że to był jedyny powód czy nawet powód główny, ale mam przekonanie graniczące z pewnością , że zarówno polski odział Axel Springer jak i centrala wiedziały o tym i kiedy miała zapaść decyzja to na biurko osób decyzyjnych trafiły cytaty z "murzynów" albo wyśmiewania się z Polki, która umówiła się z kimś o innym kolorze skóry. Wielokrotnie pisałem w wątku żeby nie obrażać imigrantów. Można pokazywać wszystko co robią źle, ale bez obrażania. Wielokrotnie zgłaszałem moderacji i tylko moderacji wewnątrz forum takie wpisy. Niestety to ja dostałem bana od osoby, zresztą, która tu przeszła i ożyła Bo na labie ostatnie parę lat jej aktywność ograniczała się wyłącznie do banowania... OMZRiK monitoruje cały polski internet a wiele jego działań nie ma wyłącznie charakteru oficjalnego. Umie się posługiwać pocztą mailową zarówno w jęz. polskim jak i innych . Spółka AXEL SPRINGER jest bardzo proeuropejska i cechuje ją wysoki poziom wrażliwości na rasizm i ksenofobię. Piszę to nie tylko w kontekście historycznym, ale generalnie takim, żeby pisać, ale nie obrażać inne osoby albo wyznania albo kręgi kulturowe. Bo nigdy nie wiadomo jaki znajdzie się właściciel albo jaką na niego będzie się wywierać presję Edytowane 2 godziny temu przez hubio
Kamiyanx 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 18 godzin temu, misieq napisał(a): Tak z innej beczki i z ciekawości. Pamiętacie kiedy jak i po co założyliście w ogóle konto na labie? Żeby popisać sobie w labowym wątku o anime, serio I jeszcze na start było śmiesznie, bo mod powiązał moje konto z jakimś zbanowanym i musiałem drugie konto zakładać, żeby się o to wykłócać XD W dniu 19.11.2024 o 15:29, GordonLameman napisał(a): Wątpię aby było tak ostro. Mam ostatnio dużo mniej czasu bo w ogóle strasznie dużo się u mnie pozmieniało przez ostatnie 6-7 lat i teraz mam w ch*j wysokie stanowisko w mojej korpo-kancelarii - kolejne to już Partner Brzmi jak ta funkcja poniżej Partnera w PWC (lub innym Big4), która nie pamiętam, jak się nazywała Zresztą nie byłem tam prawnikiem, tylko audytorem. Ogólnie nie polecam XD Moim konikiem jest teraz e-commerce. Dokładniej jestem analitykiem e-commerce. Tu się ciągle coś dzieje, ale bez takiej spiny jak w korpo-kancelarii. W dniu 19.11.2024 o 16:41, GordonLameman napisał(a): Byłem trochę na wykopie, ale tam było okropnie. Tam same boty Mateckiego chyba zostały. Sporadycznie korzystam teraz. Strona się stoczyła. W dniu 19.11.2024 o 15:29, GordonLameman napisał(a): Wątpię aby było tak ostro. Ja tam widzę, że jest spoko Edytowane 2 godziny temu przez Kamiyanx
Spl97 138 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Strona wykop się stoczyła, a jakoś upaść nie może i podzielić losu PCLaba . Edytowane 1 godzinę temu przez Spl97
Kamiyanx 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Powoli pada. Spada ilość użytkowników, coraz więcej aktywności botów. Były statystyki, ale nie chce mi się szukać. Problemem jest też ograniczona konkurencja, bo nie jest nią reddit. Tamtejsza moderacja /r/Polska to absolutny rak. Dostałem bana za to, że wyśmiałem typa (nie jakoś agresywnie), który pisał pół wiadomości po polsku, pół po pseudoangielsku i nic się nie dało go zrozumieć. Wręcz bolało mnie fizycznie czytanie czegoś takiego 1
GordonLameman 143 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 30 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Brzmi jak ta funkcja poniżej Partnera w PWC (lub innym Big4), która nie pamiętam, jak się nazywała Zresztą nie byłem tam prawnikiem, tylko audytorem. Ogólnie nie polecam XD Moim konikiem jest teraz e-commerce. Dokładniej jestem analitykiem e-commerce. Tu się ciągle coś dzieje, ale bez takiej spiny jak w korpo-kancelarii. Na szczęście to nie Big4, ale tuż poniżej Natomiast to co najważniejsze - pracuję maks do 17. Wyjątków niewiele, do tego zdalnie. Pojawiam się w biurze rzadko, tylko żeby młodzi wiedzieli jak wyglądam i czemu mają się bać. Żartuję, nie muszą wiedzieć jak wyglądam, żeby się mnie bać Doradzanie e-commerce to duży kawałek mojego comiesięcznego tortu :_ 30 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Ja tam widzę, że jest spoko No, Michał Czerwony coś tam próbuje podgryzać, ale to amator i to bez specjalnego sprytu. Jak to w Konfie.
Kamiyanx 33 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 6 minut temu, GordonLameman napisał(a): Doradzanie e-commerce to duży kawałek mojego comiesięcznego tortu :_ No ja od tygodnia walczę z Allegro, które samo nie potrafi określić, czy GPSR z 13 grudnia działa wstecz, bo niby w rozporządzeniu jest zapisane, że nie, a moim klientom każą zmieniać wszystkie oferty, choć niektórzy mają ich po 5-10 tysięcy, jednym słowem cyrk W styczniu mają być też chyba jakieś zmiany w VAT OSS (tych też sporo mam). Edytowane 1 godzinę temu przez Kamiyanx
GordonLameman 143 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Prawnicy im nie pozwalają, żeby Allegro nie brało za to odpowiedzialności. Pewnie z nich tego nie wyciągniesz. P.S. Allegro nie doradzam, ale i tak bym to doradził
Rekomendowane odpowiedzi