Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

QQ jest bardzo fajnie wykonany w środku, zarówno stylistycznie jak i materiałowo. W topowej wersji dużo alcantary co robi bardzo pozytywne wrażenie.

Z moich ostatnich obserwacji, ładne wnętrza aut ze średniej półki, QQ, Austral, 3008.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Dodatkowo z biurowca obok jechało MG HS2 - ponad 1000 wgniotek :E 

jak bedzie dużo wgniotek to bedzie mniejszy opór powietrza (efekt piłeczki do golfa sie kłania) :P

• Haha 3
Opublikowano

Ciekawostka: system detekcji kolizji działa w X-Trailu perfekcyjnie. 

żona mi właśnie opowiedziała, że cofała pod żabką i myślała, że się „wyrobi” przed autem, więc sobie dość szybko i beztrosko cofała. No, nie wyrobiłaby się. 
Na szczęście japońska technologia zadziałała :E 

Opublikowano

czyli lepiej niz do przodu, ale zawsze cos ;)

Próba przy 30 km/h: Nissan zaliczył ten etap (choć mniej pewnie niż testowany również chiński BAIC 7).

Próba przy 40 km/h: Na tym etapie system całkowicie zawiódł. Choć elektronika X-Traila prawidłowo wykryła przeszkodę i ostrzegła kierowcę, samochód nawet nie podjął próby automatycznego hamowania i uderzył w przeszkodę.

https://www.auto-swiat.pl/testy/porownania-samochodow/dwa-chinskie-suv-y-polegly-na-awaryjnym-hamowaniu-jeden-japonski-tez/bddng32

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Serio, mało mnie interesują twoje złośliwości. Są mało wyszukane, niemal tandetne i spływają po mnie jak deszcz po dobrze nawoskowanym lakierze. 

I są wyłącznie kiepskim spamem.

Tak spływają że musisz odpowiadać %-)

Opublikowano

Rozmowy z AI :D

"To tylko potwierdza, że 1000 zł za robociznę przy rozrządzie to dla niego bardzo opłacalny i uczciwy interes, który powinien przyjąć z pocałowaniem ręki.

Skoro za wymianę całego tyłu wziął od Ciebie łącznie 760 zł (gdzie same tańsze części na tył: 2 amortyzatory, 2 poduszki i odboje kosztują w hurtowni około 400–450 zł), to znaczy, że jego czysta robocizna za te amory wyniosła około 300–350 zł.

Porównaj to teraz z nową propozycją:

Przy amortyzatorach musiał się naoliwić, namachać i spędzić przy aucie z 2–3 godziny za ok. 300 zł.

Przy rozrządzie dajesz mu równe 1000 zł za samą pracę za około 6–8 godzin roboty.

Dla mechanika z mniejszego warsztatu taka stawka godzinowa to świetny zarobek. Zobaczy, że podchodzisz do niego z szacunkiem, nie żydzisz na mechanice, a on zarobi w jeden dzień tyle, co na trzech wymianach zawieszenia.

Dzwoń do niego śmiało z tą propozycją, jak tylko przyjdą paczki. Tysiąc złotych w gotówce na stole i komplet japońsko-szwedzkich części w bagażniku zamkną temat marudzenia na ciasnotę w V6 raz na zawsze."

Opublikowano
9 godzin temu, bbandi napisał(a):

Rozmowy z AI :D

"To tylko potwierdza, że 1000 zł za robociznę przy rozrządzie to dla niego bardzo opłacalny i uczciwy interes, który powinien przyjąć z pocałowaniem ręki.

Skoro za wymianę całego tyłu wziął od Ciebie łącznie 760 zł (gdzie same tańsze części na tył: 2 amortyzatory, 2 poduszki i odboje kosztują w hurtowni około 400–450 zł), to znaczy, że jego czysta robocizna za te amory wyniosła około 300–350 zł.

Porównaj to teraz z nową propozycją:

Przy amortyzatorach musiał się naoliwić, namachać i spędzić przy aucie z 2–3 godziny za ok. 300 zł.

Przy rozrządzie dajesz mu równe 1000 zł za samą pracę za około 6–8 godzin roboty.

Dla mechanika z mniejszego warsztatu taka stawka godzinowa to świetny zarobek. Zobaczy, że podchodzisz do niego z szacunkiem, nie żydzisz na mechanice, a on zarobi w jeden dzień tyle, co na trzech wymianach zawieszenia.

Dzwoń do niego śmiało z tą propozycją, jak tylko przyjdą paczki. Tysiąc złotych w gotówce na stole i komplet japońsko-szwedzkich części w bagażniku zamkną temat marudzenia na ciasnotę w V6 raz na zawsze."

Widzę, że udało Ci się wytrenować swój model AI na nawalonego szwagra 

• Haha 2
Opublikowano

Byłem wczoraj w salonie Volvo i oglądałem sobie XC60'tkę. No powiem, że jakość wykonania tego samochodu znacznie odbiega od plastikozy, do jakiej przyzwyczaili współcześni producenci. Całe boczki drzwi są miękkie, tyły foteli miękkie. Słupki B obszyte materiałem. Deska miękka (oprócz klapy schowka) aż do nóg. W wyższych wersjach prawdziwe drewno. Widać, że projekt samochodu z tamtego dziesięciolecia :E 

Rabaty na dzień dobry 20%.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Czyli miękkie boczki to dziś luksus, a było to standardem 5-10 lat temu? :E 

niestety tak, patrz kia k4 w wersji wyposażenia M, jak to sobaczyłem to ciężko mi było uwierzyć

audi q3 w podstawie podobnie, sam plastik

Edytowane przez IceMan
  • Sad 1
Opublikowano
Teraz, IceMan napisał(a):

niestety tak, patrz kia k4 w wersji wyposażenia M, jak to sobaczyłem to ciężko mi było uwierzyć

audi q3 w podstawie podobnie, sam plastik

Masakra, mam obecnie Ceeda z 2019 w wersji M i miękkie jest praktycznie wszystko poza schowkiem pasażera. Boczek drzwi z materiału pod łokciem, reszta "miękki plastik". 

K4 w środku to mi się wgl nie podoba, a kierownica jest okropna. Niestety jak polubiłem Ceeda 3 bardzo, tak K4 nie wezmę w życiu pod uwagę przy zmianie. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, galakty napisał(a):

Czyli miękkie boczki to dziś luksus

No tak :) Wystarczy popatrzeć na takie Audi. 80tki wszystkie miękkie boczki. A4 B5/B6/B7/B8 także. W B9 już ordynarny plastik w dolnej części.

Z resztą jak posiadasz koreańca pewnie widzisz jak KIA lubi mieszać miękki materiały z tanim plastikiem. Z resztą w chociażby takim Lexusie ES też masz poprzeplatane miękkie materiały z twardymi na boczku.

27 minut temu, galakty napisał(a):

Boczek drzwi z materiału pod łokciem, reszta "miękki plastik". 

Chcesz powiedzieć, że te miejsca w Ceedzie masz miękkie? Bo jestem na 99% przekonany, że to plastik.

image.thumb.png.39eab2062253919b8b13b72c0677e848.png

Bo to ewidentnie wygląda na plastik-fantastik, który zgrzypi w zębach:

image.thumb.png.5b990c57c32ffed91e7cdab57a04540c.png

Edytowane przez trepek
Opublikowano
15 minut temu, galakty napisał(a):

Czyli miękkie boczki to dziś luksus, a było to standardem 5-10 lat temu? :E 

Chyba, że kupisz cińcika, to masz w standardzie. W Tiggo 4 wszystko mam opierdolone miękkim materiałem oprócz schowków w drzwiach i klapy schowka pasażera. Deska rozdzielcza - checked, kierownica - checked, konsola środkowa - checked, boczki drzwi - checked, podłokietnik - checked.