Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

Skoda i Audi to jednak umieją w design. Wiecie, że po 20 latach dowiedziałem się, że była pierwsza generacja Skody SuperB? Ja po prostu nigdy jej nie zauważyłem bo myliłem ją z Octavią :E

Zawsze się śmiali, że jak zdjąłeś napis z tyłu to stara mogła nie zauważyć, że zmieniłeś auto z octavii na Superba :E 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Tu nie chodzi o moc tylko pojemność, dźwięk i wrażenia z jazdy.

Jasne że dzisiejsze M Power jest szybsze i lepsze od takiego M3 E46, ale nie każdy patrzy tylko na osiągi, tylko również "duszę". Ktoś kto się wychował na NFS, Top Gear i fascynuje go motoryzacja to zrozumie ;) 

W latach 90 była masa aut dających fun I doznania z jazdy. Nawet ekonomiczne pudła jak Puma miały więcej duszy niż obecny Golf R. A przecież jeszcze była masa ciekawych aut od coupe z V6 po sedany z AWD i manualem. To się już nigdy nie powtórzy :(

Clarckson miał rację 

https://youtu.be/pcQu73d3Z2E

• Upvote 1
Opublikowano

Właśnie NIE umieją w design skoro klasy/segmenty/marki/modele wyglądają tak samo :E 

Jeździsz Superbem i ludzie myślą że to zwykła Octavia. 

Teraz, KiloKush napisał(a):

W latach 90 była masa aut dających fun I doznania z jazdy. Nawet ekonomiczne pudła jak Puma miały więcej duszy niż obecny Golf R. A przecież jeszcze była masa ciekawych aut od coupe z V6 po sedany z AWD i manualem. To się już nigdy nie powtórzy :(

Clarckson miał rację 

https://youtu.be/pcQu73d3Z2E

Głupia Yariska miała wersję 150 KM... Fajnie że wrócili do tego z wersją GR, ale to jednak już "wyczynowe" auto podczas gdy pierwsza generacja to normalna, cywilna wersja.

Ja to mam trochę żal że się urodziłem w czasach pomiędzy. Widziałem auta moich marzeń, ale nie było na nie stać lub byłem szczylem. Teraz już wymarły, a obecne nie jarają. 

Opublikowano

Ja też wolę obecne czasy. Głupi rodzinny suv w automacie i 4x4 robi setkę w 8s spalając średnio 6.5-7l benzyny.

Kiedyś aby mieć takie osiągi to przy spalaniu trzeba by postawić przynajmniej 1 na sam początek :E 

• Upvote 2
Opublikowano
55 minut temu, KiloKush napisał(a):

Skoda i Audi to jednak umieją w design. Wiecie, że po 20 latach dowiedziałem się, że była pierwsza generacja Skody SuperB? Ja po prostu nigdy jej nie zauważyłem bo myliłem ją z Octavią :E

Wyprzedzili czasy...poza kilkoma wyjątkami na pierwszy rzut oka nigdy nie wiem jaki konkretnie model merca, audi czy bmw jedzie :E 

Opublikowano
54 minuty temu, trepek napisał(a):

Ja też wolę obecne czasy. Głupi rodzinny suv w automacie i 4x4 robi setkę w 8s spalając średnio 6.5-7l benzyny.

Kiedyś aby mieć takie osiągi to przy spalaniu trzeba by postawić przynajmniej 1 na sam początek :E 

Rozumiem że nowy, bo utrzymanie takiego 10-15 latka to już nie jest super.

Jak kogoś było stać na nowe to wiadomo... Ale wolałem jak wujas kupił Golfa 2 z DE, niż miałby dzisiaj kupować Golfa 7 z takim samym nalotem (uwaga, nie kupiłby dzisiaj bo już na złomie jest :E

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A tam. Prekursorem chyba był Fiat.

Bravo, Brava, Marea :E 

Nie no, jak można nie odróżnić hatchbacka 3 drzwiowego Bravo od 5 drzwiowego Brava i kombi/sedana Marea? :E 

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
22 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Wiesz co jest najgorsze w jeżdżeniu autem prezesa banku? 

suche usta od plucia na biedaków :E

no tak jest, no nie jest różowo, nie ma co ukrywać :E

Właśnie dlatego prezes banku polecił mi auto z takim uchwytem na wielkie kubki:

image.thumb.png.8b39b484ddbaf5956a1239eca50ad9f1.png

8:E 

• Like 1
Opublikowano

Palio Weekend (by jakiś model na tydzień roboczy? :E ) miał przód bliźnaiczy z Punto I.

Ale dla mnie one były łatwe do odróżnienia od trojaczek Bravo/Brava/Marea.

Wciąż pamiętam dyskusję z Laba, gdzie ktoś atakując właśnie Audi napisał, że Włosi nigdy by nie zrobili aut tak podobnych do siebie :E 

Ale miałem ripostę :E