KiloKush 703 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 7 minut temu, Gang napisał(a): Panowie mogę napisać co, czego Wam niesamowicie zazdrościłem jak Wy to pisaliście. Córeczka na świecie! Gratulacje. Teraz możesz szukać auta rodzinnego. Podpowiem... Kuga 1 2
marko 828 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 6 minut temu, KiloKush napisał(a): Kuga Ale w manualu! Gratulacje. 1 1
larry.bigl 492 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Dziś wpadło dofinansowanie z Mój Prąd 6.0. zwróciła się równo połowa z sumy za bank energii + PV. Wyszło, że kosztowało mnie ciut ponad 20k. W rok od zamieszkania dodatkowo dzięki magazynowi i PV nie musiałem kupić od Enei energii na około 3300PLN + nabiło na depozyt około 1000. Suma summarum wychodzi na to, że PV z magazynem zwróci mi się w ciągu następnych 4 lat (przy założeniu, że ceny energii nie wzrosną). @Gang gratuluję Edytowane 12 godzin temu przez larry.bigl 1 4
Katystopej 1 208 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 godzinę temu, KiloKush napisał(a): Gratulacje. Teraz możesz szukać auta rodzinnego. Podpowiem... Kuga Chyba że budżet nie puszcza to Hąda Syfik 1 3
KiloKush 703 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 13 minut temu, serwal4 napisał(a): Zawsze można spojrzeć na: Już wiem czemu Hondy lubią studenci. Bo Hondy są jak dziewczyny na studiach. Lepiej nie patrzeć tylko wsiadać i jechać.
Kyle 259 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) ... honda odyssey? Kojarzy mi się to z: Edytowane 8 godzin temu przez Kyle
trepek 1 516 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 3 godziny temu, Gang napisał(a): Panowie mogę napisać co, czego Wam niesamowicie zazdrościłem jak Wy to pisaliście. Córeczka na świecie! Gratulacje!🥂 1
Katystopej 1 208 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Zgłębiam dalej temat Strefy Czystego Absurdu w Krakowie Jeśli ktoś zgłosi i opłaci wjazd do strefy bo jedzie do mechanika, i ten samochód będzie tam naprawiany dajmy na to cały miesiąc to do czasu wyjazdu OBOWIĄZKIEM właściciela jest wnoszenie codzinnie opłaty do momentu wyjazdu ze strefy Przecież to są tak jebnięte przepisy, że to jest niemożliwe do utrzymania, tam się będa takie pozwy sypały że głowa mała. Edytowane 8 godzin temu przez Katystopej
marko 828 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) A Ty myślisz, że mechanicy to czym jeżdżą? Autami klientów Mechanik to wie, ustawodawca to wie, a klient nie ma o niczym pojęcia. Edytowane 8 godzin temu przez marko
larry.bigl 492 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ktoś jest w stanie sprawdzić mi lampę tylna (nie ma klapie) pod numer Vin WDB2112221B258950? Widzę, że kilka różnych było i pewnie różnice przed i polift i coś między (3 różne numery widzę z końcówkami 1164, 1564 i 2764).
KiloKush 703 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 29 minut temu, Katystopej napisał(a): Zgłębiam dalej temat Strefy Czystego Absurdu w Krakowie Jeśli ktoś zgłosi i opłaci wjazd do strefy bo jedzie do mechanika, i ten samochód będzie tam naprawiany dajmy na to cały miesiąc to do czasu wyjazdu OBOWIĄZKIEM właściciela jest wnoszenie codzinnie opłaty do momentu wyjazdu ze strefy Przecież to są tak jebnięte przepisy, że to jest niemożliwe do utrzymania, tam się będa takie pozwy sypały że głowa mała. To jest właśnie eko debilizm w czystej postaci 1
marko 828 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu I weź tam stój z 14% baterii. A tak poważnie, to przesrane. Jak ktoś tam jeszcze stoi z małymi dziećmi, to już w ogóle.
NotQuite 97 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Byłem dokładnie w takiej samej sytuacji w 2018r. jak jechałem na pogrzeb. Śnieżyca uderzyła podczas drogi, w ciągu trzech kwadransów zaczęło to tak wyglądać, więc nie że "omijajcie odcinek", bo nie było jak. Elektrykiem to sobie nawet nie wyobrażam. A przepraszam...świadomy użytkownik elektryka w takiej sytuacji i w tym momencie jest naladowany co najmniej w 50%. EDIT Sprawa w ciągu 2,5h przybrała korzystny wymiar dzięki kierowcom ciężarówek, którzy ustawili się idealnie jeden za drugim 50% na drodze/trawie i nie było żadnego problemu żeby dojechał ciężki sprzęt, a nawet niektórzy śmiałkowie w autach się przebijali dalej. Edytowane 6 godzin temu przez NotQuite
Digger 365 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie morzliwe w zime jest zimno i śniek, kto by się spodziewał?
Klima 44 Opublikowano 48 minut temu Opublikowano 48 minut temu Jak wyjdę na górkę koło domu to przy dobrej przejrzystości powietrza Tatry widzę, a śniegu nadal u mnie nie ma. To już w Krakowie coś tam na trawie leży, a to raptem 15km.
DjXbeat 597 Opublikowano 18 minut temu Opublikowano 18 minut temu 12 godzin temu, larry.bigl napisał(a): Dziś wpadło dofinansowanie z Mój Prąd 6.0. zwróciła się równo połowa z sumy za bank energii + PV. Wyszło, że kosztowało mnie ciut ponad 20k. W rok od zamieszkania dodatkowo dzięki magazynowi i PV nie musiałem kupić od Enei energii na około 3300PLN + nabiło na depozyt około 1000. Suma summarum wychodzi na to, że PV z magazynem zwróci mi się w ciągu następnych 4 lat (przy założeniu, że ceny energii nie wzrosną). U mnie w 2026r nastąpi zwrot z PV a magazyn złożony z 2 baterii 2x16kWh leży przygotowany do montażu na styczeń /luty. Sam magazyn + podłączenie to 16 tyś a zwrot szacuje na maksymalnie 1.5r od założenia
bergercs 1 652 Opublikowano 17 minut temu Opublikowano 17 minut temu 8 godzin temu, larry.bigl napisał(a): Ktoś jest w stanie sprawdzić mi lampę tylna (nie ma klapie) pod numer Vin WDB2112221B258950? Widzę, że kilka różnych było i pewnie różnice przed i polift i coś między (3 różne numery widzę z końcówkami 1164, 1564 i 2764). L: A 211 820 27 64 P: A 211 820 28 64 Uszczelka: L: A 211 826 05 91 P: A 211 826 06 91
Rekomendowane odpowiedzi