Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, SuLac0 napisał(a):

"..ba to Samsung gorzej działał na co dzień."

a jednak :E

u mnie redmi lezal dlugo, bo przestaly wpadac aktualizacje, a wtedy czesc softu odmawiala juz wspolpracy. hardware, bateria ok, wiec Lineage rozwiazal problem. tak samo potraktowalem starego Sony Xperia. hardware starzeje sie zdecydowanie wolniej niz soft :)

Szczytem myśli technologicznej Chin był dla mnie OxygenOS 12 na OnePlusie 8. Nic tam nie działało dobrze, totalnie nic. A oni to bez kszty zażenowania wydali publicznie :P Ale jak się wydaje co rok 28 różnych modeli-klonów pod spółkami-córkami to w sumie kto by się przejmował :P

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
17 minut temu, bleidd napisał(a):

Szczytem myśli technologicznej Chin był dla mnie OxygenOS 12 na OnePlusie 8. Nic tam nie działało dobrze, totalnie nic. A oni to bez kszty zażenowania wydali publicznie :P Ale jak się wydaje co rok 28 różnych modeli-klonów pod spółkami-córkami to w sumie kto by się przejmował :P

Nie wolno narzekać na chińskie produkty!!!! Słyszysz?! Nie wolno! Chińskie top!!!

Opublikowano

Nieflagówki (czyli wszystko co nie jest topowym samsungiem czy iphonem) IMO trudno.
Ja chciałem sprzedać realme... nieotwieraną nówkę (!) - zapolombowaną (ale dwuletnią!) i... w końcu podarowałm mamie, bo skupy nie chciały. ;)  

Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

1+ w Europie jest już chyba tango down, miejsce zajmie Realme, Oppo i Vivo. Narobili tyvh samych telefonów pod różnymi markami i była bratobójcza walka.

Tylko smutne jest to, że to OnePlus był pierwszy. Potem zaorali HydrogenOS (albo OxygenOS, nie kojarzę teraz który jest który) i zrobili fuzję z Oppo. 

Opublikowano
29 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nieflagówki (czyli wszystko co nie jest topowym samsungiem czy iphonem) IMO trudno.
Ja chciałem sprzedać realme... nieotwieraną nówkę (!) - zapolombowaną (ale dwuletnią!) i... w końcu podarowałm mamie, bo skupy nie chciały. ;)  

I o to chodzi, cokolwiek kupujesz, kiedyś trzeba dalej opchnąć. Więc lepiej kupić coś, co jest popularne na rynku używek, niż potem bujać się w nieskończoność z mało popularnym szmelcem. To samo dotyczy chińskiej motoryzacji/ Obecni "szczęśliwi" właściciele jeszcze o tym nie wiedzą.:E. Oczywiście pewno są jakieś wyjątki a sytuacja kiedyś może się zmieni.

Opublikowano
4 godziny temu, SuLac0 napisał(a):

no jak?? Xiaomi? chinskie i do tego dziala lepiej? przeciez "Kupując chińskie niszczą europejską, w tym polską, gospodarkę" :hahaha: ehh ta nasza polska hipokryzja

W Polsce produkowali kiedykolwiek jakieś komponenty do telefonów? Nie? 

Bo póki co pieprzysz jak potłuczony. Sprawdź lepiej ile branża automotive i produkcja dookoła tego robi PKB w Polsce. 

• Upvote 3
Opublikowano
52 minuty temu, Cappucino napisał(a):

I o to chodzi, cokolwiek kupujesz, kiedyś trzeba dalej opchnąć. Więc lepiej kupić coś, co jest popularne na rynku używek, niż potem bujać się w nieskończoność z mało popularnym szmelce.

Powinienem się niebawem przekonać na własnej skórze.

Przed chwilą wystawiłem na OLX swojego Samsunga S25 Ultra i żony Google Pixel 8 Pro :P

Opublikowano
16 minut temu, huudyy napisał(a):

a chiny sa oczywiscie jedynym krajem na swiecie, ktory je produkuje :cool: w ogole pojecie "hipokryzja" cos ci mowi? z jednej strony hejt na auta chinskie, a z drugiej pierwszy w kolejce do kupienia telefonu/elektroniki z chin. bo te produkty nagle sa ok, "nikt nie podsluchuje, nikt ich nie produkuje za miske ryzu, dzialaja swietnie i w ogole, to najlepszy wybor w swojej cenie" wlasnie to jest HIPOKRYZJA. 

Hipokryzja (obłuda) to fałszywość polegająca na publicznym głoszeniu zasad moralnych, których samemu się nie przestrzega. To świadoma lub nieświadoma rozbieżność między deklaracjami a czynami, często wynikająca z chęci manipulowania otoczeniem lub ukrycia własnych wad

wiec jak czytam bzdury o "nie kupowaniu aut chinskich, bo niszczy sie gospodarke EU", to jest to dla mnie tylko potwierdzenie kompletnej ignorancji, braku znajmosci rzeczy i wlasnie hipokryzji. poziom ograniczony tylko do FB i medialnej mielonki. tyle w tym temacie.

Opublikowano
44 minuty temu, huudyy napisał(a):

Bo póki co pieprzysz jak potłuczony. Sprawdź lepiej ile branżan automotive i produkcja dookoła tego robi PKB w Polsce. 

Nie ma sensu. On nie zrozumie o co chodzi. :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Cappucino napisał(a):

I o to chodzi, cokolwiek kupujesz, kiedyś trzeba dalej opchnąć. Więc lepiej kupić coś, co jest popularne na rynku używek, niż potem bujać się w nieskończoność z mało popularnym szmelcem.

Ile kosztuje najtańszy telefon od Samsunga/Apple, czy co tam chcesz, z matrycą głównego aparatu o wielkości minimum 1/1,4"?

Opublikowano (edytowane)

Kupując iPhone nie musisz się interesować technologią, bo włączasz tel raz i używasz i wszystko działa tak jak tego oczekujesz. Zero restartów, zero zamykania aplikacji itp. Tel jest cały czas włączony (jedyny restart jak się aktualizuje) i robi filmy zdjęcia itd w jakości odpowiadającej większości społeczeństwa.

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, wallec napisał(a):

i robi filmy zdjęcia itd w jakości odpowiadającej większości społeczeństwa.

... czyli dla mnie jakości nieakceptowalnej (nałożone filtry "usztuczniające" - czyli wyostrzanie krawędzi i rozmywanie szumów). No chyba, że w najnowszych Apple można wyłączyć te filtry w ich aplikacji, a w dodatku robią w pełnej rozdzielczości matrycy (i bez tego filtrowania) to pójdę i kupię.

6 minut temu, wallec napisał(a):

Zero restartów, zero zamykania aplikacji itp. Tel jest cały czas włączony (jedyny restart jak się aktualizuje)

To jak mój Xiaomi (aktywny od 283godzin ... bo instalowałem te 283 godziny temu aktualizację, która wymagała restartu)

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
10 minut temu, wallec napisał(a):

Kupując iPhone nie musisz się interesować technologią, bo włączasz tel raz i używasz i wszystko działa tak jak tego oczekujesz. Zero restartów, zero zamykania aplikacji itp.

Ciężko mi się z tym zgodzić. Mając 15 Pro Max często zdarzało się, że telefon całkowicie się zawieszał w losowych momentach. Po przesiadce na S26 Ultra nie wiem co to lag i reset urządzenia ;)

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

Ile kosztuje najtańszy telefon od Samsunga/Apple, czy co tam chcesz, z matrycą głównego aparatu o wielkości minimum 1/1,4"?

A ile kosztuje ten chiński telefon po dwóch latach? O ile znajdziesz na niego jelenia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, wallec napisał(a):

Powiedział kazdy na android ;)

Żona ma iPhona 16, ja mam Pixela 8 Pro. Jak coś ma złapać zwiechę taką, że trzeba zrestartować telefon to iPhone. Jakaś apka się wywala? iPhone. 

Czasy górowania iPhona nad Androidem dawno minęły. 

Widać że Apple jest dla Ciebie jak Hąda. Masz ołtarzyk z ich logo w pokoju?

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Cappucino napisał(a):

A ile kosztuje ten chiński telefon po dwóch latach? O ile znajdziesz na niego jelenia.

Nie wymieniam telefonu co 2 lata, a różnica w cenie przy zakupie jest taka, że nawet jak go w ogóle nie sprzedam, to i tak potrafi wyjść taniej cała "operacja" (cena zakupu minus cena sprzedaży) niż zakup drogiego iphone/Samsung i sprzedaż po np. 6 latach (choć Nokia 808 miałem 8 lat, więc ten tego). Także naucz się używać kalkulatora :) 

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
5 minut temu, Katystopej napisał(a):

Żona ma iPhona 16, ja mam Pixela 8 Pro. Jak coś ma złapać zwiechę taką, że trzeba zrestartować telefon to iPhone. Jakaś apka się wywala? iPhone. 

Czasy górowania iPhona nad Androidem dawno minęły. 

Widać że na Apple jest dla Ciebie jak Hąda. Masz ołtarzyk z ich logo w pokoju?

image.thumb.png.359b3299fe32bec8ba0a9bd9c6e32621.pngTak to widzisz?

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Kupując iPhone nie musisz się interesować technologią, bo włączasz tel raz i używasz i wszystko działa tak jak tego oczekujesz. Zero restartów, zero zamykania aplikacji itp. Tel jest cały czas włączony (jedyny restart jak się aktualizuje) i robi filmy zdjęcia itd w jakości odpowiadającej większości społeczeństwa.

Chciałbym żeby tak było ale niestety w moim 16 Pro Max tak nie jest. Zdarzają się przycinki. Zdarza się, że ekran traci płynność tak jak bym miał ustawione 60Hz i widać to mocno przy przewijaniu stron w przeglądarce. 
Mogę jedynie pochwalić za stabilność działania bo na 1.5r jeszcze ani razu żadna aplikacja mi się nie zawiesiła i nigdy nie musiałem restartować telefonu bo coś nie działało. W przypadku Androida miałem tak często. 

Edytowane przez DjXbeat
  • Upvote 1