Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

2.0 Turbo 170KM był parowany z automatem;

Wersja GT miała w benzynie 2.0T 205KM i manual. 
Natomiast w hatchbacku/kombi GT występowały chyba tylko w Phase I, gdzie coupe 2.0T 205KM i manual miały w phase I i II;

Tylko po 330i taka Laguna niekoniecznie do siebie zachęci...

Edytowane przez serwal4
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

Za tyle to VC OPC może mieć ;)  A taką Lagunę to berg zdaje się ma. 

6 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

Tak naprawdę tam jedynie rozrząd jest "drogi" - ale za coś ponad 1000 idzie ze stanów ściągnąć więc nie wiem czy to aż tak dużo. A problemów jako takich to tam nie kojarzę. Heble są drogie stosunkowo. Zawsze jest jeszcze 2.0T ;) no i bliźniaczy Saab 9-3

Co 159 chrupie?

Rozrząd około 1200 dawałem z USA. Zamówiłem w poniedziałek w piątek był. Za cały rozrząd z robocizną łącznie z uszczelką pokrywy rozrządu dałem 2500 zł. Ale coś jeszcze wtedy robiłem przy okazji chyba olej od razu i świece. W Focusie MK4 1.5 dCi więcej kosztuje rozrząd :E

Z tym, że 2.8T na ośce to ma zdecydowanie za dużo momentu jak na FWD, a i tak seria nawet przekracza limit momentu na skrzyni tam jest do 400 albo i w automacie chyba nawet mniejszy limit.

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
3 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

I ja mam sobie wymienić auto...moje 2,5 letnia córka z rozpędem wpadła hulajnoga w zderzak tylny zostawiając piękne świadectwo swojego dzieciństwa...

Hehe jak kupiłem Focusa to wkurzała mnie wgniotka na tylnym nadkolu i już myślałem żeby ją zrobić. Na szczęście po dwóch miesiącach ktoś na parkingu przywalił zaraz obok kolejną podobną wgniotke i przypomniało mi się gdzie mieszkam. :E

Opublikowano
8 godzin temu, bleidd napisał(a):

Mojemu kuzynowi czas temu jakiś dziecko brata przerysowało auto gwoździem. Z każdej strony :D 

Starzy powinni pokryć koszty naprawy. Może to ich skłoni do tego, żeby trzylatkowi uniemożliwić dostęp do gwoździ.

Opublikowano
8 minut temu, dannykay napisał(a):

Starzy powinni pokryć koszty naprawy. Może to ich skłoni do tego, żeby trzylatkowi uniemożliwić dostęp do gwoździ.

Pierwsza część ok, ale druga to utopia. Musiałbyś mieć nonstop na oku 3 latka zeby czegoś nie zmajstrował co jest jak wiemy niemożliwe. 

Opublikowano

Kolega ma Renault Kadjar - zaczęło mu lać pod pokrywą zaworów więc pojechał do sklepu i chciał zamówić uszczelkę - jakie było jego zdziwienie jak sprzedawca mu powiedział że do niego uszczelki nie ma tylko silikon nakładają :lol2:

Opublikowano
Godzinę temu, jarux napisał(a):

Pierwsza część ok, ale druga to utopia. Musiałbyś mieć nonstop na oku 3 latka zeby czegoś nie zmajstrował co jest jak wiemy niemożliwe. 

No nie wiem. Moja się gwoździami nie bawi.

• Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, bbandi napisał(a):

Kolega ma Renault Kadjar - zaczęło mu lać pod pokrywą zaworów więc pojechał do sklepu i chciał zamówić uszczelkę - jakie było jego zdziwienie jak sprzedawca mu powiedział że do niego uszczelki nie ma tylko silikon nakładają :lol2:

1.5 dCi tak już ma :E

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dannykay napisał(a):

Wziąłby kamień i zrobił to samo, w jego głowie zrodziła się wizja rysowania po aucie i trzeba było ją zrealizować :E Tak czy siak, w takiej sytuacji rodzice muszą wziąć na klatę co zmajstrowała pociecha pod ich nieobecność 

Edytowane przez bleidd
Opublikowano

5-letni Hyundai Ioniq 5 za 85 tys. zł. Fanatycy, gdzie sens?

Na sprzedaż trafił Hyundai Ioniq 5 Project 45 AWD z 2021 roku, czyli jedna z najbardziej wypasionych wersji tego modelu. Auto ma 72,6 kWh akumulator, 305 KM, napęd 4×4, przyspieszenie do 100 km/h w około 5,2 sekundy i architekturę 800 V, która pozwala bardzo szybko ładować baterię na mocnych stacjach HPC. Wyposażenie nadal robi wrażenie: skóra, wentylowane fotele, kamera 360 stopni, AR HUD, Bose, pompa ciepła, V2L, adaptacyjny tempomat i panel fotowoltaiczny na dachu. Problem? Samochód ma 197 400 km przebiegu i kosztuje 85 000 zł. Jeżeli zestawić to z cenami nowych egzemplarzy sprzed kilku lat, wychodzi potężna utrata wartości. I właśnie dlatego to ogłoszenie jest świetnym przykładem zjawiska, o którym właściciele nowych elektryków wolą nie myśleć.

Opublikowano
2 godziny temu, jarux napisał(a):

I po to są ubezpieczenia OC w życiu prywatnym. 

Opublikowano (edytowane)

Kurde zachciało mi się Xiaomi. Chociaż nie mi dosłownie bo kupiłem tacie 14T Pro w zastępstwie wysłużonego S10+. Ile to ma bugów w sofcie to można by książkę pisać, tata co chwilę przyjeżdża bo coś nie działa. Hitem dla mnie jest dodawanie skrótu kontaktu na pulpit. Czasem w ogóle nie działa (komunikat, że kontakt dodany a nigdzie go nie ma), jak już zadziała to potrafi po paru/nastu dniach po kliknięciu w ten kontakt pokazać totalnie inny - losowy z książki. Klikasz kontakt "Żona" a otwiera się Jan Kowalski. Jedyny fix - usunąć i dodać od nowa. I za jakiś czas znowu zgłupijeje.

Chinskie gówno :E

Edytowane przez bleidd
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bleidd napisał(a):

Kurde zachciało mi się Xiaomi. Chociaż nie mi dosłownie bo kupiłem tacie 14T Pro w zastępstwie wysłużonego S10+. Ile to ma bugów w sofcie to można by książkę pisać, tata co chwilę przyjeżdża bo coś nie działa.

Mam Xiaomi 17 i zero bugów, ba to Samsung gorzej działał na co dzień.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Kyle napisał(a):

Koleżanka ma nieco inny model, bo Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G (12GB RAM + 512GB flash) i takich problemów nie ma. :E Sam na Xiaomi Mi10 nie narzekam, choć przyznaję mam go dopiero 5 lat.

Mi10 to MIUI, a 14T to HyperOS.

Nie chce mi się robić factory resetu ale bugi są tragiczne.

Opublikowano
28 minut temu, galakty napisał(a):

Mam Xiaomi 17 i zero bugów, ba to Samsung gorzej działał na co dzień.

no jak?? Xiaomi? chinskie i do tego dziala lepiej? przeciez "Kupując chińskie niszczą europejską, w tym polską, gospodarkę" :hahaha: ehh ta nasza polska hipokryzja

btw. redmi note 9 pro, zaorany,  wrzucony LineageOS, smiga, az milo.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, bleidd napisał(a):

No ale właśnie nie działa lepiej :E

"..ba to Samsung gorzej działał na co dzień."

a jednak :E

u mnie redmi lezal dlugo, bo przestaly wpadac aktualizacje, a wtedy czesc softu odmawiala juz wspolpracy. hardware, bateria ok, wiec Lineage rozwiazal problem. tak samo potraktowalem starego Sony Xperia. hardware starzeje sie zdecydowanie wolniej niz soft :)