Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.08.2026 o 14:42, wallec napisał(a):

Wchodzisz do knajpy, masz pro, dostajesz lepszy stolik i młoda kelnerka się uśmiecha.

To jak z "hądą" w dieslu...podjeżdżasz pod klub i wszystkie laski twoje :D 

Ja znów jako diagnosta widząc hądę (w sumie japońce i to często całkiem świeże) zastanawiam się czy w spodzie są dziury czy jeszcze tylko ruda szmata :) 

Co do dyskusji o odświeżaniu, to akurat dziś mi syn (ajfonowiec) pokazywał jak się przewija tekst na jego starej 13 (nie wiem czy z jakimś dopiskiem, nie siedzę w temacie) i obecnej 17...no jest spora różnica na korzyść 17. 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja zawsze mam bekę z ifonuff syna jak wchodzimy do jakiegoś dużego marketu, gdy np. Mediamarkt jest na niższych piętrach,  młody chce wygooglować info o sprzęcie który ogląda i prosi o hotspota bo nie ma zasięgu.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
13 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

11pro, kupiłem od znajomej jako 2 latka, teraz sprawdziłem 99% ale u mnie najczęściej używana apka to latarka ;), ładuje co drugi dzień 

No to ja jestem jednak power user i mocno wykorzystuje telefon :) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, bleidd napisał(a):

Mój Macbook Pro M4 Pro po 1.5 roku ma 85% :( Używany praktycznie tylko na kablu, na baterii może ze 100h łącznie przepracował

Hyperbook, na kablu, 2lata bateria trup,

ale Lenovo z trybem oszczędzania baterii 55%-65% też na kablu, po 5 latach bateria prawie jak nowa  

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
Godzinę temu, bleidd napisał(a):

Używany praktycznie tylko na kablu,

jeżeli bateria była cały czas w urządzeniu to pewnie naładowana na 100% a tego nie lubi LiIon a tym bardziej LiPo. Tak samo rozładowana i pozostawiona długo w takim stanie

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tornado3 napisał(a):

jeżeli bateria była cały czas w urządzeniu to pewnie naładowana na 100% a tego nie lubi LiIon a tym bardziej LiPo. Tak samo rozładowana i pozostawiona długo w takim stanie

Domyślnie jest utrzymywanie 80%, do 100% ładuje tylko idąc do biura (czyli rzadko) 

Opublikowano
45 minut temu, Kyle napisał(a):

Oczywiście idealnie byłoby trzymać na kablu z limiterem ładowania do powiedzmy 80%.

o ile wiesz jakie napięcie występuje przy naładowaniu do 80%. Moja modelarska ładowarka jako stan przechowywania tzw "storage" pokazuje około 50-55% i to wynosi 3.85v na cele

• Upvote 1
Opublikowano

Ilekroć mam ochotę upolować w końcu nowe auto, moje dzieci uświadamiaja mnie dlaczego nie mogę. Dziś starsza córka z takim impetem otworzyła drzwi że przywaliła w płot. Rant drzwi zdarty. Pewnie poletka trochę to ogarnie ale jednak...jprdl.

Opublikowano (edytowane)

@larry.biglkwestia czy potrzebujesz.. sam najmłodsze auto mam 11 letnie, najstarsze 31 letnie. No ni uja nie czuję potrzeby nowszych :) 

Nie mówię że nie są w pewnych kwestiach fajniejsze, nowocześniejsze etc...ale wsiadam i nie czuję ich "lepszości" czy "droższości" i to w sumie tyle (pomijam tu fakt, że mój 11 letni 508 ma zazwyczaj spód lepszy lub nie gorszy niż 3 letnie auta) :E 

Na co dzień poza byciem diagnostą też jestem po trosze "psychologiem" motoryzacyjnym słuchającym klientów i za uja nie spina mi się lepszość nowych aut nad starszymi (zadbanymi w obu przypadkach) :E 

8 godzin temu, Kyle napisał(a):

Czyli jak mamy siłowniki w BMW starsze niż tam parę lat, to w DE nie przejdziemy przeglądu

Z jednej strony tam bardziej rygorystyczne podejście...z drugiej co w PL nie przejdzie to bez problemu załatwisz tam, a w PL muszą już to przyklepać ;) 

Także kwestia co akurat się chce przepchnąć, bo czego w PL nie przepchniesz to z niemieckiego "brifu" przepiszesz i WK Cię śgignie gdy nie wpiszesz wedle niego  (pozdro dla kumatych) :hihot:

Osobiście uważam że dla kombinatorów niemieckie przepisy są lepsze niż polskie ;) 

Edytowane przez Krzysiak
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Ilekroć mam ochotę upolować w końcu nowe auto, moje dzieci uświadamiaja mnie dlaczego nie mogę. Dziś starsza córka z takim impetem otworzyła drzwi że przywaliła w płot. Rant drzwi zdarty. Pewnie poletka trochę to ogarnie ale jednak...jprdl.

Skoda/Kuga mają wysuwane plastikowe ochraniacze końcówek drzwi.

Opublikowano
10 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

@larry.biglkwestia czy potrzebujesz.. sam najmłodsze auto mam 11 letnie, najstarsze 31 letnie. No ni uja nie czuję potrzeby nowszych :) 

Nie mówię że nie są w pewnych kwestiach fajniejsze, nowocześniejsze etc...ale wsiadam i nie czuję ich "lepszości" czy "droższości" i to w sumie tyle (pomijam tu fakt, że mój 11 letni 508 ma zazwyczaj spód lepszy lub nie gorszy niż 3 letnie auta) :E 

Na co dzień poza byciem diagnostą też jestem po trosze "psychologiem" motoryzacyjnym słuchającym klientów i za uja nie spina mi się lepszość nowych aut nad starszymi (zadbanymi w obu przypadkach) :E 

Nie potrzebuję tak naprawdę. Po prostu chcę mieć drugi, nowsze auto.

I wtedy niestety pojawiają sie one - dzika 2,5 i 4,5 latka. I nie to, że celowo niszczą, po prostu chwila nieuwagi.

Opublikowano
33 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Nie potrzebuję tak naprawdę. Po prostu chcę mieć drugi, nowsze auto.

I wtedy niestety pojawiają sie one - dzika 2,5 i 4,5 latka. I nie to, że celowo niszczą, po prostu chwila nieuwagi.

Wiem co czujesz. Jak kupiłem Astrę w marcu to kanapa tylna i tapicerka wykładzinowa była w stanie fabrycznym, tam chyba pierd z ludzkiej dupy nawet w nią nie poszedł. Pół roku jazdy, młody ma 11 lat a tył wygląda jak tapczan w burdelu :red:

• Haha 2