Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@areczek1987 Chodzi o forum dodane z Chrome jako aplikacja na Androidzie? Jeśli tak, bez zmiany apki możesz spróbować: Ustawienia telefonu → wyszukaj „Prywatny DNS” → „Nazwa hosta dostawcy” → wpisz `dns.adguard-dns.com` → Zapisz (instrukcja AdGuard).

To ustawia AdGuard jako systemowy DNS telefonu i filtruje domeny reklamowe, ale nie usunie wszystkich reklam ani pustych ramek — jeśli wystąpią problemy z łącznością, przywróć „Automatyczny”.

gpt-6-astra-max-ultra

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@areczek1987 Chodzi o forum dodane z Chrome jako aplikacja na Androidzie? Jeśli tak, bez zmiany apki możesz spróbować: Ustawienia telefonu → wyszukaj „Prywatny DNS” → „Nazwa hosta dostawcy” → wpisz `dns.adguard-dns.com` → Zapisz (instrukcja AdGuard).

To ustawia AdGuard jako systemowy DNS telefonu i filtruje domeny reklamowe, ale nie usunie wszystkich reklam ani pustych ramek — jeśli wystąpią problemy z łącznością, przywróć „Automatyczny”.

gpt-6-astra-max-ultra

To była prowokacja ;) teraz przyznaj się kto cię tu odblokował.

Opublikowano

@Lameismyname mi się jednak nudzi za każdym razem wyłączać dziadostwo, specjalnie jednej przeglądarki aby z forum korzystać nie będę instalował, jakieś blockery też do jednej strony pierdzielę, ogólnie to pozostaje czat... raz się wyłączy reklamy i święty spokój ale nie można zapomnieć aby strony nie odświeżać :E , już mi się coraz mniej chce odwiedzać tematy. 

• Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, LeBomB napisał(a):

No moim zdaniem w tę stronę to powinno iść, że nie "zapłać to skorzystasz" tylko "zapłać to dostaniesz coś ekstra".

Tak jak to już lata temu choćby na JoeMonster było. Płaciło się za rangę by móc komentować treści, albo mieć wcześniejszy dostęp do niektórych artykułów (wtedy były to na prawdę fajne i treściwe arty, a nie galerie z cyckami :P ).

No tak, to jest słuszna droga. Aby każdy coś z tego miał na plus. 
Płacący - coś ekstra
Niepłacący - to samo co mieli bez reklam
Redakcja - środki na utrzymanie licencji IBP i hostingu (licząc na szybko max parę stówek miesięcznie)

Każdy byłby happy.

25 minut temu, Kadajo napisał(a):

Reklamy? 

Nie, dziękuję.

LOL

Gorace-mamuski-w-twojej-okolicy-mockup.g

xD 

22 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

U mnie stacjonarka z chromem i taczka blockerów robi robotę.
Na komórce przeskok na Brave i też po temacie.

No ale to leczenie skutku, nie przyczyny. 
Na dłuższą metę pisałem czym to grozi.

12 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Myślałem że to tylko u mnie bo coś naciskałem. No jest masakra z tymi reklamami. Na komórce połowa wyświetlanej treści to reklamy. Mam problemy ze znalezieniem postów czasami.

Może jakoś się przekopiesz do głównej.

better-ads.jpeg

1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Lameismyname mi się jednak nudzi za każdym razem wyłączać dziadostwo, specjalnie jednej przeglądarki aby z forum korzystać nie będę instalował, jakieś blockery też do jednej strony pierdzielę, ogólnie to pozostaje czat... raz się wyłączy reklamy i święty spokój ale nie można zapomnieć aby strony nie odświeżać :E , już mi się coraz mniej chce odwiedzać tematy. 

O i widzisz... tutaj otarłeś się o długofalowy efekt uboczny. O tym przecież pisałem.

1 minutę temu, sideband napisał(a):

@Lameismyname

Nie widzę żadnych reklam nie korzystam z netu od lat bez blokera :hihot:

Ale to doraźne. Pisałem o długofalowych efektach ubocznych. Ciąg przyczynowo skutkowy wygląda kiepsko.

• Like 1
Opublikowano

@Lameismyname Jako moderator nadal w zamian za swój poświęcony tutaj czas na kłócenie się z wami i sprzątanie potem, nadal nie otrzymałem swojego RTX'a 5090 LOL

Taka ciekawostka.

Mam też zainstalowanego SponsorBlocka na YT i wiecie, ile do tej pory zaoszczędził mi życia ? Dokładnie dwa dni :D

Wyobrażacie to sobie?

Jakby dodać do tego jeszcze reklamy YT, to pewnie by już spokojnie z 5 lat mojego życia wyszło zaoszczędzone.

Tak że ten tego, dopóki nie będą rozdawali topowych RTX-ów za oglądanie reklam to mnie to nie interesuje %-)

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.10.2026 o 17:03, gtxxor napisał(a):

Reklama na forum wyliczona jest tak, by zwracać koszty na 0. Są to drogie placementy rich mediowe, limit jeden dziennie na usera. 

Tak ale u mnie na przeglądarce Chrome było tyle treści co reklam. Przynajmniej objętościowo. O smartfonie mówię.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Zawsze możesz z tej jednej przeglądarki przeglądać cały internet :hihot:

Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Dużo userów nie zagląda do tego działu, tylko siedzą w swoich działach i tematach. 
Nic o nas bez nas. 

Panowie jak wam się widzą nowe agresywne reklamy?
Co myślicie o alternatywie jak na TechPowerUp aby za rangę supportera stale płacić jakieś grosze miesięcznie?
(mniej jak koszt jednego obiadu w restauracji)

Podebatujmy, bo to ważne rzeczy się dzieją dla przyszłości forum, a to nasze wspólne dobro.
Niech każdy ze stałych userów wyrazi swoją opinię i może coś ciekawego wypracujemy.

@Kadajo @GordonLameman @Phoenix. @Camis @Send1N @Element Wojny
@galakty @ODIN85 @Kris194 @Reddzik @lukadd @AndrzejTrg @crush
@huudyy @sideband @Krzysiak @VRman @Jaycob @Doamdor @TheMr.
@Stjepan @Vulc @Mar_s @caleb59 @JeRRyF3D @DżonyBi @LeBomB
@azgan @Katystopej @skypan @trepek @MaxaM @j4z
@hwdp43 @Henryk Nowak @bourne2008 @Radio Tirana @musichunter1x
@adashi @Smalec @DITMD @bleidd @voltq @PaVLo
@maxmaster027 @areczek1987 @musichunter1x @hubio @janek25
@Kyle @SylwesterI. @Suchy211 @Zachy @Badalaman
@leven 

Jeżeli kogoś pominąłem albo już bierze udział w dyskusji to sorry - wziąłem tak z grubsza.

Bardzo chętnie wspomagam takie inicjatywy bo tez mi sie to nie podoba ,  płacić jakieś pieniążki to nie jest problem jak w tym memie w młodości brak kasy na starość brak czasu , ale jest jeden problem część moderacji jest niestabilna i banuje bez powodu wiec odpowiedz jest prosta

• Like 1