jarux 249 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 10 godzin temu, dannykay napisał(a): No nie wiem. Moja się gwoździami nie bawi. Nie znasz dnia ani godziny gdy zrobi coś głupiego i to nie koniecznie gwoździem.
Katystopej 2 012 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 13 minut temu, GordonLameman napisał(a): Tak to widzisz? Bardziej tak 1 1
wallec 1 755 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja zawsze kupuje telefon za gotówkę w wersji „RAW” bez brandingu Orange T-Mobile i innych gdzie trzeba płacić 300zl co miesiąc i chyba tam są dodatkowe bloatware. nic nie zwalnia, nawet teraz pisze z iphone 1
bleidd 1 248 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 27 minut temu, Katystopej napisał(a): Czasy górowania iPhona nad Androidem dawno minęły. Raz przyklejoną łatkę trudno oderwać. U mnie wśród rodziny same iPhone-y "bo najlepsze zdjęcia robi" mimo, że to nieprawda od dawna. 1
Seeba03 149 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 2 minuty temu, wallec napisał(a): nic nie zwalnia, nawet teraz pisze z iphone Sztos! 5
wallec 1 755 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 7 minut temu, bleidd napisał(a): Raz przyklejoną łatkę trudno oderwać. U mnie wśród rodziny same iPhone-y "bo najlepsze zdjęcia robi" mimo, że to nieprawda od dawna. Android robi dobre zdjęcia ale trzeba wchodzić w jakieś tryby pro itp interesować się przesłoną 1/14(?) albo czy robi zdjęcia z wykorzystaniem całej matrycy (?) tak jak było tu pisane wyżej. na jabłuszku naciskasz zrób zdjęcie i jest najlepsze jakie się da od razu zmieniajac temat silniki 2.5 turbo w maździe dają radę czy kupa? Ktoś coś wie? 1
Katystopej 2 012 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) 11 minut temu, wallec napisał(a): nic nie zwalnia, nawet teraz pisze z iphone Super! Teraz pokaż jak działa AI iPhonowe. A nie, czekaj.... To może chociaż Siri po polsku! Też nie? Edytowane 12 Lipca przez Katystopej
LYCONE 220 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 26 minut temu, wallec napisał(a): Android robi dobre zdjęcia ale trzeba wchodzić w jakieś tryby pro itp interesować się przesłoną 1/14(?) albo czy robi zdjęcia z wykorzystaniem całej matrycy (?) tak jak było tu pisane wyżej. na jabłuszku naciskasz zrób zdjęcie i jest najlepsze jakie się da od razu zmieniajac temat silniki 2.5 turbo w maździe dają radę czy kupa? Ktoś coś wie? Jak można pisać, że android robi zdjęcia... Lolz 2
serwal4 301 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) Ja podejmuję nie do końca sensowne decyzje jeśli chodzi o telefon Po ~2 latach Motkę Edge 40 8/256GB zastąpiła Motka Edge 60 Pro 12/512GB. Potencjalne alternatywy wymagałaby dopłaty ~400-800zł (stan cen na kwiecień 2026r) i nie uzyskałbym odczuwalnie nic na tyle, że dopłata miałaby sens. Mówię o cenach z europejskich sklepów z fvat niezależnie od poziomu ich wielkości czy renomy. Jestem świadomy, że z Chin to niektóre modele można dorwać za pół ceny europejskiej... Edytowane 12 Lipca przez serwal4
trepek 1 926 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 6 godzin temu, Cappucino napisał(a): A jak przyjdzie sprzedać po dwóch, trzech latach to którego łatwiej opchnąć, samsunga, ajfona czy jakieś siaomi, realme? Każdego sprawnego ajfona rynek wsysa bardzo szybko. 1
jarux 249 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Wczoraj byliśmy w Kolejkowie, dziś w centrum nauki kopernik. Przez te dwa dni widziałem 2 osoby z klasycznym aparatem, tak to wszyscy z telefonami. Czułem się trochę jak neandertalczyk 1
DjXbeat 796 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 17 minut temu, serwal4 napisał(a): Ja podejmuję nie do końca sensowne decyzje jeśli chodzi o telefon Po ~2 latach Motkę Edge 40 8/256GB zastąpiła Motka Edge 60 Pro 12/512GB. Potencjalne alternatywy wymagałaby dopłaty ~400-800zł (stan cen na kwiecień 2026r) i nie uzyskałbym odczuwalnie nic na tyle, że dopłata miałaby sens. Mówię o cenach z europejskich sklepów z fvat niezależnie od poziomu ich wielkości czy renomy. Jestem świadomy, że z Chin to niektóre modele można dorwać za pół ceny europejskiej... Miałem Motke Edge 30 Ultra 12/256Gb i niestety bardzo często „krzaczyły” się aplikacje. Często miałem zwiechy i jedynie reset pomagał. Do tego Bluetooth potrafił się dziwnie zachowywać. W telefonie miałem zapisany klucz dostępu do auta. Podchodząc do auta od razu powinien się otwierać a niestety zdarzały sie sytuacje ze tak sie nie działo. Musiałem otwierać aplikację Tesli i z poziomu aplikacji odryglować drzwi. Często po odejściu od samochodu auto się nie zamykało i ponownie musiałem z aplikacji skorzystasz blokady. Po przesiadce na 16 Pro Maz zero problemów z aplikacjami, Bluetooth czy otwieraniem, zamykaniem auta. Jedyne to co jakiś czas pojawia się szarpanie w aplikacjach jak bym miał 60Hz włączone
huudyy 3 406 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) 3 godziny temu, Kyle napisał(a): To jak mój Xiaomi (aktywny od 283godzin ... bo instalowałem te 283 godziny temu aktualizację, która wymagała restartu) Amator 1737h Edytowane 12 Lipca przez huudyy
Kyle 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 19 minut temu, huudyy napisał(a): Amator 1737h ... chcesz mi powiedzieć, że od ponad 2 miesięcy nie miałeś aktualizacji systemowej/bezpieczeństwa?
huudyy 3 406 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 13 minut temu, Kyle napisał(a): ... chcesz mi powiedzieć, że od ponad 2 miesięcy nie miałeś aktualizacji systemowej/bezpieczeństwa? Mam 5 letni telefon
Kyle 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 7 minut temu, huudyy napisał(a): Mam 5 letni telefon ... ja też Sprawdź: Ustawienia -> Stan bezpieczeństwa -> Aktualizacja systemowa Google Play Po jej instalacji musi się zrobić restart. Pojawia się ona mniej-więcej co miesiąc.
lesiu155 417 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Panowie, trochę zmienię temat - ostatnio zacząłem trochę dbać o siebie i swojego garba i jak moje fotele w vc były tragiczne tak teraz są jeszcze gorsze w związku z tym potrzebuję jakąś poduszkę żeby odcinek lędźwiowy sobie wypchnąć - macie jakieś polecajki?
dannykay 1 086 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca apple kontra chinole i android po raz tysiąc pięćset trzydziesty czwarty 1 1
Cappucino 463 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 12 godzin temu, Kyle napisał(a): Nie wymieniam telefonu co 2 lata, a różnica w cenie przy zakupie jest taka, że nawet jak go w ogóle nie sprzedam, Bo go nie sprzedaż, a jak już to za grosze. Cytat Także naucz się używać kalkulatora Potrzebujesz kalkulatora do tak prostej operacji?
KiloKush 900 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 15 minut temu, Cappucino napisał(a): Bo go nie sprzedaż, a jak już to za grosze. Potrzebujesz kalkulatora do tak prostej operacji? Potwierdzam. Kupowałem żonie Realme 12 pro plus za 1800 zł. Po półtora roku zmieniła telefon patrzę po ile chodzą... 450 zł. Wziąłem sobie, jak zbiję ekran to nie będę wkurzony. Nic nie traci tak na wartości jak telefony.
galakty 5 065 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Ale fakt faktem Samsung/Apple sprzedają się tego samego dnia jak cena w porządku. W firmie biorę zawsze co 2 lata Samsungi z serii A5X, sprzedaję i biorę kolejny. Chinola bym pewnie tygodniami opychał 1
KiloKush 900 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Auta elektryczne auta to przyszłość: - Hyundai Ioniq 6 jest szybszy od Nissana GT-R po lekkim tuningu. Tego Nissana, który niecałe 20 lat temu zmiótł super samochody na parę ładnych lat - w motocyklach elektrycznych jest ogromny postęp, mam kumpla co kupił 5 lat temu elektryczne enduro za 60 000 zł. Dziś podobne osiągi i zasięg można mieć za 15 000 zł - technologicznie silnik elektryczny jest prosty jak cep, baterię robią ogromny postęp na wszystkich płaszczyznach - większość i tak rozbija się o regulację. UE pcha w elektryczne auta jednocześnie sprawiając normami na auta spalinowe, że robią się one beznadziejnie awaryjne, skomplikowane i przez to drogie w użytkowaniu
Kyle 514 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Godzinę temu, Cappucino napisał(a): Bo go nie sprzedaż, a jak już to za grosze. Za ile sprzedałeś swój chiński telefon? Jaki model? Po ilu latach? W jakim był stanie? Godzinę temu, Cappucino napisał(a): Potrzebujesz kalkulatora do tak prostej operacji? Po prostu dobieram narzędzie, jakiego może potrzebować rozmówca ... skoro nadal nie doliczył się sensu zakupu "chińczyka" i bezsensu zakupu drogiego Samsung. Widać nie ogarniasz takich podstaw w pamięci. 11 minut temu, KiloKush napisał(a): Auta elektryczne auta to przyszłość: - większość i tak rozbija się o regulację. UE pcha w elektryczne auta jednocześnie sprawiając normami na auta spalinowe, że robią się one beznadziejnie awaryjne, skomplikowane i przez to drogie w użytkowaniu Też tak sądzę - elektryczne powinny stawać się coraz lepsze i tańsze. Natomiast nowe spalinowce będą coraz bardziej obrzydzane (coraz większe kary za emisję CO2 i jeszcze większa komplikacja i awaryjność części ekologicznej). Już dzisiaj jest niewesoło (np. filtr cząstek stałych w benzyniaku - kiedyś nie do pomyślenia, a dzisiaj praktycznie standard ... no i pomimo tego i tak kary za emisję dwutlenku węgla - to wszystko razem coraz bardziej podnosi cenę benzyniaka i jego awaryjność). 19 minut temu, galakty napisał(a): Ale fakt faktem Samsung/Apple sprzedają się tego samego dnia jak cena w porządku. W firmie biorę zawsze co 2 lata Samsungi z serii A5X, sprzedaję i biorę kolejny. Chinola bym pewnie tygodniami opychał Im częstsza wymiana, tym ma to większy sens. Taki Samsung po ~7 latach i tak będzie na tyle tani (wycena rynku), że uwzględniając znacznie większą cenę przy zakupie, sensowność zakupu tegoż Samsunga, będzie mniejsza.
Cappucino 463 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 6 minut temu, Kyle napisał(a): Za ile sprzedałeś swój chiński telefon? Jaki model? Po ilu latach? W jakim był stanie? Kupuje to co jest sprawdzone, napisałem wyżej czym sie kieruje. Cytat Po prostu dobieram narzędzie, jakiego może potrzebować rozmówca ... skoro nadal nie doliczył się sensu zakupu "chińczyka" i bezsensu zakupu drogiego Samsung. Widać nie ogarniasz takich podstaw w pamięci. Zabrakło argumentów więc idziemy w szczeniackie ataki personalne? Typowe dla takich...nie konczę bo to nie mój poziom pyskówki.
Kyle 514 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Godzinę temu, Cappucino napisał(a): Potrzebujesz kalkulatora do tak prostej operacji? Teraz, Cappucino napisał(a): Zabrakło argumentów więc idziemy w szczeniackie ataki personalne? Typowe dla takich...nie konczę bo to nie mój poziom pyskówki. Dokładnie ... dokładnie. Też tak sobie pomyślałem, czytając powyższą (cytat na samej górze tego postu) Twoją wypowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi